Мнения за газов инжекцион
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Мнения за газов инжекцион
Здравейте колеги, дойде време да се слага ГИ...
Бюджет : 1300 лв.
Двигател: М50В25 без ванус
Моля за мнения за конкретни марки газови уредби, и в частност ако има някой който е слагал в Стара Загора да ме упъти.
Предложиха ми за тая цена някакви латвийски, дето и името им не запомних, и Симгаз, за която ми казаха, че е с БГ софтуер и италиянски чарколяци.Ако има някой с такава да сподели впечатления. Благодаря
Бюджет : 1300 лв.
Двигател: М50В25 без ванус
Моля за мнения за конкретни марки газови уредби, и в частност ако има някой който е слагал в Стара Загора да ме упъти.
Предложиха ми за тая цена някакви латвийски, дето и името им не запомних, и Симгаз, за която ми казаха, че е с БГ софтуер и италиянски чарколяци.Ако има някой с такава да сподели впечатления. Благодаря
the project is ready....

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
Re: Мнения за газов инжекцион
Виж човек, марката няма толкова значение, колкото самите компоненти как са подбрани - изпарител, инжектори, компютър и т.н. А още по-важно кой и как ги монтира, съответно и настройва. Супер субективно е. Имам мои приятели с монтирани инжекциони на мотори подобни на твоят - м50б25ТУ, м52б28ТУ,м54б30,N52b30... и тая цена, която си споменал, освен ако не е само за части е крайно недостатъчна за твоят мотор, поне не и за качествени елементи и кадърен монтаж.
За пример ще ти дам, че единият ми авер с е39-ката 530, преди няколко седмици си сложи ГИ, като реши да спести и отиде при друг майстор, който се нави да я сложи на 1500лв.(с 500 по-малко от колкото взема другият от когото, всички са супер доволни). След няколко проблема и най-големият, че разликата от бензин на газ беше голяма, реши да му върне боклуците и в момента чака по-скъпият, но доказал се майстор да се освободи.
Моят съвет е да търсиш, някой с мотор подобен на твоят със вече сложена система, да го разпиташ дали е доволен, да покараш колата му и на бензин и на газ и евентуално да идеш при майстора му.
За пример ще ти дам, че единият ми авер с е39-ката 530, преди няколко седмици си сложи ГИ, като реши да спести и отиде при друг майстор, който се нави да я сложи на 1500лв.(с 500 по-малко от колкото взема другият от когото, всички са супер доволни). След няколко проблема и най-големият, че разликата от бензин на газ беше голяма, реши да му върне боклуците и в момента чака по-скъпият, но доказал се майстор да се освободи.
Моят съвет е да търсиш, някой с мотор подобен на твоят със вече сложена система, да го разпиташ дали е доволен, да покараш колата му и на бензин и на газ и евентуално да идеш при майстора му.
Преди 4 години сложих на М52В20 ГИ Бардолини за 1650 лв. Вече 70 000 км без грижи (е, един датчик дето струва 60 лв замина де) ! 1300 в момента ми се вижда нормална цена. Не му мисли много, ако са читави майсторите.
Колега в пловдив има доста газаджии нека някой колега от там да пише иначе тези пари са ти напълно достатъчни .
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
За Стара Загора отвсякъде чувам, че майсторите не стават. В неделя ще ходя до Раднево да монтирам Фобос за 1300 лв. Дано да няма кахъри
the project is ready....

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
те в радневото са супер сила 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
вчера я турнах и съм много доволен. Върви една идейка по слабо на газ, монтажа е много добре направен от момчетата. Няма такъв кеф да кажеш догоре и да платиш 25 лв.
Дано и занапред да няма проблеми

the project is ready....

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
фобоса е твоята уредба, правилно си се насочил
То като цяло за М50/52 няма грижи каквато и да сложиш дето се предлага на нашия пазар от М52ТУ нагоре вече почва да става по-сложното и респективно по-скъпото
.
Иначе според мен не трябва да забелязваш особена разлика във вървенето на газ и бензин, можеш ли да обясниш каква ти е конфигурацията: Размер дюзи, изпарител, тръбата от бутилката колко мм е и с кви бобини на рейките си?

То като цяло за М50/52 няма грижи каквато и да сложиш дето се предлага на нашия пазар от М52ТУ нагоре вече почва да става по-сложното и респективно по-скъпото

Иначе според мен не трябва да забелязваш особена разлика във вървенето на газ и бензин, можеш ли да обясниш каква ти е конфигурацията: Размер дюзи, изпарител, тръбата от бутилката колко мм е и с кви бобини на рейките си?
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
BiTurbo написа:фобоса е твоята уредба, правилно си се насочил![]()
То като цяло за М50/52 няма грижи каквато и да сложиш дето се предлага на нашия пазар от М52ТУ нагоре вече почва да става по-сложното и респективно по-скъпото.
тия данни хич не съм се сещал да ги питам

иначе на газ върви една идея по-слабо от бензин, а разхода е много добре-180км извънградско с каране до 90 по пътя и 120 на магистрала и 40 км градско-всичко за 25 лева-и това на M50B25.
По принцип ако си по запознат с уредбите, кайи ми кое да видя за параметри и ще го напиша тук да дадеш акъл всичко дали ми е наред.
п.с. и много зависи как ще върви колата от газстанцията на която се зарежда...
the project is ready....

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Разхода действително е добър. Абе щом нямаш проблеми и разхода е ок - карай и си свиркай........
П.С. В подписа ми може да видиш при мен как се върти разхода...... М52Б20...
П.С. В подписа ми може да видиш при мен как се върти разхода...... М52Б20...
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
и аз тъй си викам, няма да се бара нищо, само се чудя за аванс процесор дали да не и бодна да видя как ще е
the project is ready....

12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ