Вакса

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Вакса

Мнение от BMWdrivers » 03 Юни 2012, 21:25

Колеги здравейте,
препоръчайте ми вакса за автомобилна боя, състоянието в момента и е много добро(на боята), защото я пастирах ръчно с една паста на Turtlewax, но сега искам да я запечатам по някакъв начин. В нета гледам някакви вакси в шише с пулвелизатор, абе не знам помагайте... боята е черна НЕМЕТАЛИК ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Вакса

Мнение от Mollov » 03 Юни 2012, 22:34

viewtopic.php?style=2&f=63&t=297756

Предлагам ваксите на Poorboys, както и "течна вакса" на Optimum Polymer... Течната вакса е по-лесна за прилагане, но с твърдата ще имаш много повече апликации от една опаковка.

Освен това е добре да знаеш, че има и алтернатива на ваксата - сийлънт. Има същата задача (предпазва и блясък), но не се използват разни масла и природни вакси. И в повечето случаи са по-издръжливи от ваксите, щото не се влиаят от различни "обезмаслители"...

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW X6 40 D

Мнение от PRASCHO » 06 Сеп 2012, 20:44

Вакси бол, просто порови из форумите използвайки чичко Гоогле. Ще използвам случаят да споделя нещо ново и малко известно в БГ а именно http://www.concourscarcare.com/shop#ecw ... ct=8229150
Не се предлага в БГ и се надявам да не е реклама.
Дано съм бил полезен!
PRASCHO

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2012, 11:58

Ваксата няма как и защо да я запечатваш. Това не е паста. Ако пастираш и след това ползваш вакса то ваксата се явява запечатка на пастата. Един съвет- по-добре си купи някоя наистина добра вакса. Търтъла няма нищо общо с истината. А цената на примиъм марките (повечето) не е чак толкова по-висока. Сравнена с това, което получаваш за парите са си направо на далавера.

Твърдите вакси наистина са изключително икономични. Последния път за мойта ползвах тая. http://www.cleanyourcar.co.uk/index.php ... ductId=611

Бях я получил заедно с една по-голяма поръчка безплатно. Като я видях колко е малка си помислих, че е някаква мостра. Оказа се обаче, че с една опаковка ще мога да намажа колата 4-5 пъти (само калници, врати и брони, останалата част ми е в друг цвят и тая вакса не е подходяща).

Бързата течна вакса е идеална да се ползва след всяко миене като нямаш време или не ти се занимава с друга. Става за 10 мин.

Важно е и с какво я миеш. Аз ползвам шампоан с карнауба който сам по себе си дава добра основа за ваксата после, а дори и с нищо да не я мажеш пак седи добре.

PRASCHO написа:Вакси бол, просто порови из форумите използвайки чичко Гоогле. Ще използвам случаят да споделя нещо ново и малко известно в БГ а именно http://www.concourscarcare.com/shop#ecw ... ct=8229150
Дано съм бил полезен!
PRASCHO

Това ако наистина е каквото е написано си струва да се пробва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 09 Сеп 2012, 13:16

BMW си имат вакса с нанотехнология,която прониква във всички дефекти на боята и лака и ги запечатва!Прилага се елементарно лесно и бързо и държи ефект поне 3 месеца!Ето и pdf файл
BMW WAX.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Сеп 2012, 20:05

PRASCHO написа:Вакси бол, просто порови из форумите използвайки чичко Гоогле. Ще използвам случаят да споделя нещо ново и малко известно в БГ а именно http://www.concourscarcare.com/shop#ecw ... ct=8229150
Дано съм бил полезен!
PRASCHO

Грешиш много, такива препарати се предлагат, като аз имам два от най-добрите и смея да кажа по-добри от предложението на ССС...

Назад към Сервизно обслужване на БМВ