Вакса
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Вакса
Колеги здравейте,
препоръчайте ми вакса за автомобилна боя, състоянието в момента и е много добро(на боята), защото я пастирах ръчно с една паста на Turtlewax, но сега искам да я запечатам по някакъв начин. В нета гледам някакви вакси в шише с пулвелизатор, абе не знам помагайте... боята е черна НЕМЕТАЛИК
препоръчайте ми вакса за автомобилна боя, състоянието в момента и е много добро(на боята), защото я пастирах ръчно с една паста на Turtlewax, но сега искам да я запечатам по някакъв начин. В нета гледам някакви вакси в шише с пулвелизатор, абе не знам помагайте... боята е черна НЕМЕТАЛИК

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Вакса
viewtopic.php?style=2&f=63&t=297756
Предлагам ваксите на Poorboys, както и "течна вакса" на Optimum Polymer... Течната вакса е по-лесна за прилагане, но с твърдата ще имаш много повече апликации от една опаковка.
Освен това е добре да знаеш, че има и алтернатива на ваксата - сийлънт. Има същата задача (предпазва и блясък), но не се използват разни масла и природни вакси. И в повечето случаи са по-издръжливи от ваксите, щото не се влиаят от различни "обезмаслители"...
Предлагам ваксите на Poorboys, както и "течна вакса" на Optimum Polymer... Течната вакса е по-лесна за прилагане, но с твърдата ще имаш много повече апликации от една опаковка.
Освен това е добре да знаеш, че има и алтернатива на ваксата - сийлънт. Има същата задача (предпазва и блясък), но не се използват разни масла и природни вакси. И в повечето случаи са по-издръжливи от ваксите, щото не се влиаят от различни "обезмаслители"...
- PRASCHO
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW X6 40 D
Вакси бол, просто порови из форумите използвайки чичко Гоогле. Ще използвам случаят да споделя нещо ново и малко известно в БГ а именно http://www.concourscarcare.com/shop#ecw ... ct=8229150
Не се предлага в БГ и се надявам да не е реклама.
Дано съм бил полезен!
PRASCHO
Дано съм бил полезен!
PRASCHO
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ваксата няма как и защо да я запечатваш. Това не е паста. Ако пастираш и след това ползваш вакса то ваксата се явява запечатка на пастата. Един съвет- по-добре си купи някоя наистина добра вакса. Търтъла няма нищо общо с истината. А цената на примиъм марките (повечето) не е чак толкова по-висока. Сравнена с това, което получаваш за парите са си направо на далавера.
Твърдите вакси наистина са изключително икономични. Последния път за мойта ползвах тая. http://www.cleanyourcar.co.uk/index.php ... ductId=611
Бях я получил заедно с една по-голяма поръчка безплатно. Като я видях колко е малка си помислих, че е някаква мостра. Оказа се обаче, че с една опаковка ще мога да намажа колата 4-5 пъти (само калници, врати и брони, останалата част ми е в друг цвят и тая вакса не е подходяща).
Бързата течна вакса е идеална да се ползва след всяко миене като нямаш време или не ти се занимава с друга. Става за 10 мин.
Важно е и с какво я миеш. Аз ползвам шампоан с карнауба който сам по себе си дава добра основа за ваксата после, а дори и с нищо да не я мажеш пак седи добре.
Това ако наистина е каквото е написано си струва да се пробва.
Твърдите вакси наистина са изключително икономични. Последния път за мойта ползвах тая. http://www.cleanyourcar.co.uk/index.php ... ductId=611
Бях я получил заедно с една по-голяма поръчка безплатно. Като я видях колко е малка си помислих, че е някаква мостра. Оказа се обаче, че с една опаковка ще мога да намажа колата 4-5 пъти (само калници, врати и брони, останалата част ми е в друг цвят и тая вакса не е подходяща).
Бързата течна вакса е идеална да се ползва след всяко миене като нямаш време или не ти се занимава с друга. Става за 10 мин.
Важно е и с какво я миеш. Аз ползвам шампоан с карнауба който сам по себе си дава добра основа за ваксата после, а дори и с нищо да не я мажеш пак седи добре.
PRASCHO написа:Вакси бол, просто порови из форумите използвайки чичко Гоогле. Ще използвам случаят да споделя нещо ново и малко известно в БГ а именно http://www.concourscarcare.com/shop#ecw ... ct=8229150
Дано съм бил полезен!
PRASCHO
Това ако наистина е каквото е написано си струва да се пробва.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
BMW си имат вакса с нанотехнология,която прониква във всички дефекти на боята и лака и ги запечатва!Прилага се елементарно лесно и бързо и държи ефект поне 3 месеца!Ето и pdf файл
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
PRASCHO написа:Вакси бол, просто порови из форумите използвайки чичко Гоогле. Ще използвам случаят да споделя нещо ново и малко известно в БГ а именно http://www.concourscarcare.com/shop#ecw ... ct=8229150
Дано съм бил полезен!
PRASCHO
Грешиш много, такива препарати се предлагат, като аз имам два от най-добрите и смея да кажа по-добри от предложението на ССС...
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ