Почистване на интериорните детайли от винил.
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Почистване на интериорните детайли от винил.
Провет колеги!
Поразгледах из форума както и по други форуми, но не успях да открия конкретна информация относно почистването на интериорните детайли (черният винил по корите на вратите, барчето, таблото и др.) и тяхната предпазна подръжка.
Идеята е те да са чисти и защитени от вредните лъчи на слънцето. Пробвах няколко различни вида препарати, които обаче оставят един като повърхностен слой върху тях.
Въпраосът е какви препарати е логично и препоръчително да се използват.
1. Такива които са на спиртна основа и етерични масла.
2. Такива които са на силиконова основа.
Моля някой от колегите да сподели неговият опит, като целта е да се подновят детайлите от винил, без те да да останат лъскави. Просто да изглеждат чисти и свежи.
В заключение мога да споделя че почистващият препарат на BMW от еко серията прави чудеса с гладката пластнаса - правия чиста, освежена и матова като нова, но за винилът на вратите не ми допада. Прави ги матови и чисти, но при допир все едно лепкат.
За винилът на вратите, който е релефен и за таблото съм ползвал и двата вида препарат на BMW за табло. Този със силикон и този без.
С този без силикон ефектът е подхранени кори и табло,матови,без отблясък, но на усет при допир е като лепкава повърхността.
С другият препарат на BMW за табло със съдържание на силикон ефектът е подхранени и предпазени кори и табло, идеална на допир повърхност, Но с един неестествен блякъв отенък.
П идея на фанатиците пробвах с разреден течен перилен препарат Woolite в съотношение 1 към 4 и така постигнах матов и чист завършек на виниловите части, без лепкане, но при допир седи се едно е намазано с восък.
Моля колеги споделете как подържате винила в колите си чист, без лъскавина от разни видове млека и защитен. Благодаря предварително на всички колеги.
Поразгледах из форума както и по други форуми, но не успях да открия конкретна информация относно почистването на интериорните детайли (черният винил по корите на вратите, барчето, таблото и др.) и тяхната предпазна подръжка.
Идеята е те да са чисти и защитени от вредните лъчи на слънцето. Пробвах няколко различни вида препарати, които обаче оставят един като повърхностен слой върху тях.
Въпраосът е какви препарати е логично и препоръчително да се използват.
1. Такива които са на спиртна основа и етерични масла.
2. Такива които са на силиконова основа.
Моля някой от колегите да сподели неговият опит, като целта е да се подновят детайлите от винил, без те да да останат лъскави. Просто да изглеждат чисти и свежи.
В заключение мога да споделя че почистващият препарат на BMW от еко серията прави чудеса с гладката пластнаса - правия чиста, освежена и матова като нова, но за винилът на вратите не ми допада. Прави ги матови и чисти, но при допир все едно лепкат.
За винилът на вратите, който е релефен и за таблото съм ползвал и двата вида препарат на BMW за табло. Този със силикон и този без.
С този без силикон ефектът е подхранени кори и табло,матови,без отблясък, но на усет при допир е като лепкава повърхността.
С другият препарат на BMW за табло със съдържание на силикон ефектът е подхранени и предпазени кори и табло, идеална на допир повърхност, Но с един неестествен блякъв отенък.
П идея на фанатиците пробвах с разреден течен перилен препарат Woolite в съотношение 1 към 4 и така постигнах матов и чист завършек на виниловите части, без лепкане, но при допир седи се едно е намазано с восък.
Моля колеги споделете как подържате винила в колите си чист, без лъскавина от разни видове млека и защитен. Благодаря предварително на всички колеги.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Почистване на интериорните детайли от винил.
Имам няколко варианта на продукт, който е именно за поддържка на интериорни детайли... единият от тях върши много добра работа както на кожа, така и на винил... другите са предвидени именно за винил и подобни "кожоподобни" повърхности. Нито един от тях не оставя мазен повърхностен слой, или пък да лепне след апликация... става дума за:
Optimum Leather Protectant+
Poorboys Natural Look
CarPro PERL
За да не ти ставам прекалено комерсиален и в стил "само моите продукти вършат работата" можеш да потърсиш инфо в интернет за тези три препарата...
После може и да обсъдим по-сериозно възможностите им и т.н.
Poorboys Natural Look
CarPro PERL
За да не ти ставам прекалено комерсиален и в стил "само моите продукти вършат работата" можеш да потърсиш инфо в интернет за тези три препарата...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз си чистя всичко вътре с Poorboys Natural Look Dressing. Почиства много добре пластмаса и винил и оставя повърхността матова. Има и много хубав и траен аромат. 2 години след като не бях влизал в колата още миришеше добре
Взех го за малко над 20лв за половин литър почти от Англия. За тия пари си е отличен препарат. Имам и по-евтин Мегиарс Куик Дитейлър мисля се казваше, който е течен и може да се ползва за бързо освежаване с доста добър ефект. Както и един Карлак, който не помня как точно се казваше, но е с нано технология и също става доста добре и ефекта се запазва доста време след това. При него нанасянето иска време, после усърдно полиране и т.н. тъй че съм го ползвал само веднъж до сега.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Аз ползвам продукти на Arexons - имат си специален "Спрей за поддръжка на табло- мат", който оставя матиращ слой без да се лепи прах по него. Има и много добър препарат за възстановяване в дълбочина и почистване, но той оставя леко гланц.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Mollov
- Мародератор
-
bum_bum написа:Аз си чистя всичко вътре с Poorboys Natural Look Dressing. Почиства много добре пластмаса и винил и оставя повърхността матова. Има и много хубав и траен аромат. 2 години след като не бях влизал в колата още миришеше добре .
Natural Look наистина е много добър

За оптимален резултат се иска системно третиране (през определен период), което също така и поддържа повърхностите в оптимална "кондиция", пък и като визия е приятно постоянно да ти изглежда "като ново".
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
А някой може ли да препоръча нещо за премахване на драскотини по дървените апликации (или дърво-наподобяваща пластмаса не съм сигурен)?
Only dead fish follow the stream...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като стана дума за винил, БМВ от няколко години много активно влагат т.нар. sensatec (сенсатек) тапицерия, която е вид винил /изкуствена кожа. Нямам много наблюдения над този материал, но дали има отделни препарати за него или се третира с такива за естествена кожа?
Never mistake motion for action...
- Mollov
- Мародератор
-
Ами той сенсатек-а си е винил... ако трябва да сме честни... така че препаратите за винил ще му пасват добре... както и някои препарати за кожа, които стават и за винил 

Mollov написа:Имам няколко варианта на продукт, който е именно за поддържка на интериорни детайли... единият от тях върши много добра работа както на кожа, така и на винил... другите са предвидени именно за винил и подобни "кожоподобни" повърхности. Нито един от тях не оставя мазен повърхностен слой, или пък да лепне след апликация... става дума за:
Poorboys Natural Look
CarPro PERL
За да не ти ставам прекалено комерсиален и в стил "само моите продукти вършат работата" можеш да потърсиш инфо в интернет за тези три препарата...После може и да обсъдим по-сериозно възможностите им и т.н.
Poorboys Natural Look това в България може ли да се намери ?
Също така, как е най-удачно да се разнася препарата ? С някакъв обикновен парцал, кърпа, някаква гъбичка ?
- Mollov
- Мародератор
-
Може да се намери, да
Аз съм вносител на продуктите на Poorboys (и не само) 
viewtopic.php?f=63&t=297756
Иначе вариантите за апликация са два - или пръскаш на детайла и разнасяш с микрофибър, или пръскаш на микрофибъра и разнасяш тогава...

viewtopic.php?f=63&t=297756
Иначе вариантите за апликация са два - или пръскаш на детайла и разнасяш с микрофибър, или пръскаш на микрофибъра и разнасяш тогава...
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ