Почистване на колани
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Почистване на колани
Забелязвам, че коланът ми цапа, макар и едва забележимо бели дрехи та се чудех с какво ли може да се изпере на място без да разколачвам купето да го свалям.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Почистване на колани
Защо не пробваш да го развиеш целия (колкото може) и да го накиснеш за няколко часа в леген с гореща вода и перилен препарат - така, както е в колата? После го изплакваш по същата процедура и готово 

Si non confectus, non reficiat.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Целия чак няма нужда, достатъчно ми е само в зоната на контакт. Мисля, че имаше такива препарати за полиестер и други изкуствени материи, с които да стане по-хентелегентно. Това с легена си го помислих, ма нещо не мога да се навия още, че после да се чудя как да го суша 

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Защо не пробваш да го поразвиеш малко и да го изтриеш със някакви влажни кърпи.Материята на колана е такава, че не вярвам мръсотията да е просмукала вътре, по скоро е някакъв слой по повърхността, който ще се махне.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- rhase
- младши ентусиаст
-
Или си купи от тия спрейове за "миене" на тапицерия. Пръскаш чакаш 5 10 минути и търкаш с кърпа, би трябвало да свърши работа 

- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
Мокри кърпички, препарат за стъкла или отиди в някоя автомивка и каже за проблема и да се оправят.
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
От спрейовете съм най-доволен от Flash на MAFRA. Много добре чисти при това и тавани/колонки без да ги отлепя, пробвах и мокетите също става но трябват 3-4 флакона (300 мл единия). Много силно ароматизиран и премахва задълго неприятни миризми. Пробвах ги на коланите - също идеална работа. Пръска се изчаква се да послегне малко пяната и се натърква с четка за дрехи.
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ