Паста Turtle Wax

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Паста Turtle Wax

Мнение от vortep » 19 Ное 2011, 17:44

Здравейте, колеги! Един приятел ми подари една паста (Turtle Wax), за която поразрових с търсачката, но не прочетох нищо конкртно общо взето та имам няколко въпроса за нея понеже никога не съм си пастирал колата и да знам дали изгобщо да се захващам.
1. Как да разбера дали е абразивна или е само за блясък и някаква защи? Понеже боята си ми е ОК и ще я ползвам тази паста ако има някаква дори минимална защита за боят.
2. При температури като сегашните мога ли да я пастирам на открито? Навсякъде четох че не трябва да се полага лятото при директно огряване от слънцето но не прочетох през зимата има ли проблеми.
3. Ако някой я е ползвал, нека сподели как се нанася (финен слой или по смело да нанасям), за колко време съхне преди избърсването (мога ли да я нанеса по цялата кола и после да я изтрия или трябва елемент по елемент).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Re: Паста Turtle Wax

Мнение от Бай Семо » 19 Ное 2011, 17:50

на гланц докарва ... отвори я
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Ное 2011, 17:01

1. На самият продукт си пише - по-малко или повече абразивна паста, вакса и т.н... ако е вакса - няма абразивни частици.
2. На продукта си пише дали има изискване да го полагаш на пряка слънчева светлина или точно обратното - прочети "етикета", нали затова е сложен все пак...
3. Отново важи точка 2... прочети какво пише на самият продукт, там е ясно написано както следва да направиш.

4. Не очаквай чудеса, в повечето случаи тези евтини продукти не предлагат кой знае какви възможности, дори и само за вакса да става дума...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Мнение от vortep » 22 Ное 2011, 22:22

Mollov написа:1. На самият продукт си пише - по-малко или повече абразивна паста, вакса и т.н... ако е вакса - няма абразивни частици.
2. На продукта си пише дали има изискване да го полагаш на пряка слънчева светлина или точно обратното - прочети "етикета", нали затова е сложен все пак...
3. Отново важи точка 2... прочети какво пише на самият продукт, там е ясно написано както следва да направиш.

4. Не очаквай чудеса, в повечето случаи тези евтини продукти не предлагат кой знае какви възможности, дори и само за вакса да става дума...

:bowdown: Интересуваше ме най-вече дали има абразивни частици, благодая за изчерпателния отговор. А колкото до етикета, почти нищо не пише на тази част която е на английски освен, че се нанася с мокра кърпа и след като изсъхне се забърсва с мека кърпа и че не трябва да се полага на пряка слънчева свтлина. Аз за това пуснах темата, случайно някой ако го е ползвал да сподели, но щом ваксите не са абразивни ще я пробвам. После може да пиша какво е станало някой ако го интересува :bchug:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Ное 2011, 12:30

Нанасянето е най-добре да става с "апликатор"... с мокра кърпа не съм виждал да се нанася вакса... апликатор можеш да си намериш примерно в Метро - там има един "троен" комплект от три апликатора - за полираща паста, за вакса и микрофибърен, за търкане... ама третият не ти го препоръчвам, по-добре е да търкаш с хубава памучна кърпа или дебел микрофибър (тия евтините тънки микрофибърни кърпи по 1.5лв-2лв не струват)...

Потребител
Аватар

Мнение от kiki-t » 27 Ное 2011, 23:10

Mollov написа:Нанасянето е най-добре да става с "апликатор апликатор можеш да си намериш примерно в Метро - там има един "троен" комплект от три апликатора - за полираща паста, за вакса и микрофибърен

Обикновено в такива опаковки-нищо, че пише че е вакса, се предлагат абразивни пасти, които в твоят случай не са препоръчителни щом колата ти не се нуждае от това.
По-добре си купи вакса на "Търтъл", която се предлага в шишета/сини, или зелени в зависимост от боята на колата/ и си я нанеси с тези апликатори, които ти препоръчва колегата.

Назад към Сервизно обслужване на БМВ