Разпределителен вал с по-малки градуси
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Разпределителен вал с по-малки градуси
Колеги от къде да си купя разпределителен вал за М40, на каква марка да се спра. Търся вал под 250 градуса например.
Някой знае ли сток вала на М40 и М43 какви са му фазите. Целя икономия, устойчивост на ниски обототи, предимно градско каране.
Моля без негативни мнения относно двигателя тъйкато това не е целта на темата.
Изчетох доста теми но никъде не намерих никакви стойности за този двигател.
Благодаря предварително.
Някой знае ли сток вала на М40 и М43 какви са му фазите. Целя икономия, устойчивост на ниски обототи, предимно градско каране.
Моля без негативни мнения относно двигателя тъйкато това не е целта на темата.
Изчетох доста теми но никъде не намерих никакви стойности за този двигател.
Благодаря предварително.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Разпределителен вал с по-малки градуси
Под 250 едва ли ти трябват, 260 даже би трябвало да работят добре. Мисля, че Кент и Каткемс имаха за М40. Само с вал обаче на тоя мотор мисля, че макс 5-6 коня отгоре, но въртящия момент става по-приятен. Близо 30-тина нютона. Това след ремап естествено и неприятното е, че всичко се измества малко по-нагоре в оборотите.
Това по спомен така цитирам, виж моторите на RD к16 и к21 мисля бяха. К16 е само с вал, от к21 може да ти дойдат и някои по -добри идеи
Това по спомен така цитирам, виж моторите на RD к16 и к21 мисля бяха. К16 е само с вал, от к21 може да ти дойдат и някои по -добри идеи

Re: Разпределителен вал с по-малки градуси
Колегата май не иска коне отгоре...иначе и 266 би трябвало да работи нормално, но всичко над стоковия вал мисля че малко или много ще вдигне разхода, а и на този стар мотор може би ще е хубаво да се сменят и пружините на повдигачите..
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ