Разпределителен вал с по-малки градуси

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Разпределителен вал с по-малки градуси

Мнение от BAYRON » 11 Ное 2011, 15:12

Колеги от къде да си купя разпределителен вал за М40, на каква марка да се спра. Търся вал под 250 градуса например.
Някой знае ли сток вала на М40 и М43 какви са му фазите. Целя икономия, устойчивост на ниски обототи, предимно градско каране.
Моля без негативни мнения относно двигателя тъйкато това не е целта на темата.
Изчетох доста теми но никъде не намерих никакви стойности за този двигател.
Благодаря предварително.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Разпределителен вал с по-малки градуси

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2011, 9:11

Под 250 едва ли ти трябват, 260 даже би трябвало да работят добре. Мисля, че Кент и Каткемс имаха за М40. Само с вал обаче на тоя мотор мисля, че макс 5-6 коня отгоре, но въртящия момент става по-приятен. Близо 30-тина нютона. Това след ремап естествено и неприятното е, че всичко се измества малко по-нагоре в оборотите.
Това по спомен така цитирам, виж моторите на RD к16 и к21 мисля бяха. К16 е само с вал, от к21 може да ти дойдат и някои по -добри идеи :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Разпределителен вал с по-малки градуси

Мнение от kkkrisss » 15 Ное 2011, 9:26

Колегата май не иска коне отгоре...иначе и 266 би трябвало да работи нормално, но всичко над стоковия вал мисля че малко или много ще вдигне разхода, а и на този стар мотор може би ще е хубаво да се сменят и пружините на повдигачите..

Назад към Сервизно обслужване на БМВ