Съвет за бояджия/доверен сервиз на ДЗИ

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Съвет за бояджия/доверен сервиз на ДЗИ

Мнение от TRR » 01 Сеп 2011, 5:29

Здравейте, колеги!
Вчера докато една абсолютно неадекватна лелка се опитваше да паркира одра колата ми. Най-много ме ядоса това, че културно спрях да я изчакам, макар че можеше просто да я заобиколя! Свирках й с клаксона като забелязах че не ме вижда, и как да ме види като не гледаше нито напред, нито назад, блееше някъде встрани, пък и по принцип недовиждала - тя си го каза! Е оказа се, че със слуха не е добре, щото не ме и чу! Кой ли им дава книжки на такива?
Имам двустранен протокол, предстои да ходя на оглед в ДЗИ.
Но както и да е, почти ми мина яда, поне докато си видя колата пак. Сега се налага да пребоядисам предната броня и да сменя едната лайсна - протрита е до блясък, а по принцип е грапава и не вярвам да може да се възстанови. Интересува ме дали някой има скорошни впечатления от доверените сервизи на ДЗИ? Честно казано не ми се занимава с пари и с фактури, предпочитам доверен сервиз. Но пък държа и да е качествено. Ако ще си оставят ръцете по-добре да я оправя някъде другаде, макар и с известни загуби :banghead:
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Re: Съвет за бояджия/доверен сервиз на ДЗИ

Мнение от taran » 01 Сеп 2011, 21:23

Ако не ти се занимава с пари и фактури,вземи си възлагателно писмо за Субару,на Шосе банкя.Бачкат добре колегите и мисля че имат договор с ДЗИ.
Дали ще ти сменят лайсната зависи от застрахователя-ако я напише нова ще я сменят,ако не-ще се възстановява...
Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 06 Сеп 2011, 16:54

Здравейте отново!
Лайсната ми я писаха за възстановяване, броята за ремонт и боядисване. Доколкото разбрах ако я правя в доверен сервиз и не успеят да я оправят както е била мога да не приемам колата, в такъв случай се стига до смяна на лайсната.
Колега taran, като казваш Субару, всъщност Субару Томей ли имаш предвид? В друга тема тук гледам доста противоречиви мнения за тях.
А нещо за Техно Колор Груп някой може ли да каже? Препоръчаха ми ги брокерите, през които застраховам, имали много доволни клиенти от този сервиз.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 13 Сеп 2011, 17:40

Не, Субаро сървис,май се водят.Намират се на пътя за Банкя.

Потребител
Аватар

Мнение от McQueen79 » 06 Окт 2011, 22:53

Ходил съм при един казва се Коце, преди беше в Х. ДИмитър, сега е на околовръстното при О.Купел и Люлин май. Знам, че работи с ДЗИ. За тях няма да се изказвам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 23 Окт 2011, 14:37

Здравейте отново!
Малко ъпдейт по темата - понеже много се бях изнервил след инцидента и много исках бързо да се оправи колата си взех набързо възлагателното писмо. Междувременно получих и други съвети за сервизи и на л.с., но вече имах писмо за сервиза, който брокерите ми препоръчаха - Техно Колор Груп. Колата вече е оправена, от 2-3 седмици.
Ето и впечатленията - тези момчета май работят всеки ден, защото аз отидох в неделя и беше отворено, уговорихме се и на следващия ден ме приеха. Щетата по каското си я оправиха, както си трябваше, възстановиха ми и лайсната, в което се съмнявах че е възможно. В момента няма следа къде е бил удара, няма разминаване в тоновете, детайлите са напаснати добре.
Имах няколко забележки по колата, които исках да оправят за моя сметка - двете ми задни врати имаха по няколко драскотни от вратите на други коли, в резултат на спирания по паркинги. Имах удар от камъче по едната колонка отпред, както и в долната част на една от предните врати. Единия ми подкалник се беше скъсал, защото след удара бронята висеше и карах така колата около две седмици. Всичко това ми го оправиха, като ме таксуваха само за двете задни врати (2x150лв), останалото е бонус. В действителност ми боядисаха и половината предна врата (под лайсната), както и колонката, в която колкото и да се взирам не мога да намеря граница между старата и новата боя!
Към срока за изпълнение също бяха много стриктни, обещаха да я направят за три дни и след толкова ми се обадиха да си я взема.
За момента съм изключително доволен както от резултата, така и от отношението на служителите. Ако след зимата боята не се олющила или матирала, значи и в бъдеще за боядисване ще ползвам този сервиз.

Назад към Сервизно обслужване на БМВ