Тапицерски въпрос?
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Тапицерски въпрос?
Колеги искам да попитам едно малко тапицерско въпросче, на един рекаро салон полу-кожа ето такъв:

може ли да се смени само кожата отсрани примерно с алкантара, имам предвид някак си съшит ли е плата към кожата и може ли да се претапицира само кожената част а плата да си остане? И ако е възможно каква ще е цената, ходих да питам и ми казаха за алкантара към 40-50лв на м2!?

може ли да се смени само кожата отсрани примерно с алкантара, имам предвид някак си съшит ли е плата към кожата и може ли да се претапицира само кожената част а плата да си остане? И ако е възможно каква ще е цената, ходих да питам и ми казаха за алкантара към 40-50лв на м2!?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Тапицерски въпрос?
Естествено, че може... всеки тапицер е наясно какво да направи, ама не всеки ще го направи как трябва... ще трябва да избираш много добре...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз затова питам ходих при един който ми препоръчаха и той ми каза "ще опитам", това за мен не е задоволителен отговор и се усъмних може ли да стане въобще!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Може, те дори на изцяло кожените сменят само борда. Но иди при читав тапицер, че да не те е яд после като гледаш шевовете.
- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
може няма да има никакви проблеми но работат е колкто да ти ушие нов салон и ще ти вземат почти толкова
а цени всякакви зависи от качеството и материалите които ще се ползват
аз не ти препоръчвам да слагаш алкантара по бордовете(тека се наричат частите за които питаш) нама никакъв смисал
сложи си кожа по е издръжлива на триене (а по бордовете е най-голямото триене от цялата седалка)
попринцип най-изгодната комбинация е изкуствена кожа по бордовете и алкантара в средата
а цени всякакви зависи от качеството и материалите които ще се ползват
аз не ти препоръчвам да слагаш алкантара по бордовете(тека се наричат частите за които питаш) нама никакъв смисал
сложи си кожа по е издръжлива на триене (а по бордовете е най-голямото триене от цялата седалка)
попринцип най-изгодната комбинация е изкуствена кожа по бордовете и алкантара в средата
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
И като почетеш още малко се оказва, че алкантарата е изкуствен плат
създаден от японците. Пък те за еленова кожа ви го продават
Не се изказвам отрицателно за нея. Просто си е изкуствено създадена материя. Аз лично бих си направил цялата кола в алкантара ако имах толкова пари
(визирам табло, кори на врати, средна конзола, таван, странични колонки, но не и седалките).

Не се изказвам отрицателно за нея. Просто си е изкуствено създадена материя. Аз лично бих си направил цялата кола в алкантара ако имах толкова пари

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
Zubcho написа:И като почетеш още малко се оказва, че алкантарата е изкуствен платсъздаден от японците. Пък те за еленова кожа ви го продават
![]()
Не се изказвам отрицателно за нея. Просто си е изкуствено създадена материя. Аз лично бих си направил цялата кола в алкантара ако имах толкова пари(визирам табло, кори на врати, средна конзола, таван, странични колонки, но не и седалките).
икуствен материал но с мноооого високо качаство
много по-издръжлив е от кожата , по-лесен за подръжка и най-важното не запарява и не се хлъзга като кожата
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ