Ръчно пастиране

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Ръчно пастиране

Мнение от Драгослав » 05 Окт 2010, 15:13

Колеги,изчетох до колкото можах всчико в форума за пастирането.Ще ви споделя личния си опит в пастирането.Аз съм голям манияк относно чистота на автомобила.За момента аз самия работя в една автомивка.Това което ще ви споделя съм си го научил сам.Става на въпрос за ръчно пастиране.Аз това пастиране си го практикувам вече от около 3 години и смея да твърдя ,че доста съхранява боята.Начин на прилагане:Първо се закупува от някой специализиран магазин пастата,на маркатаWurth е,розова на цвят,за ръчно пастиране е и се продава наливно.Около 70-80 грама са достатъчни,но си вземете направо 100гр.Аз си я взимам за 5 лв 100 гр.и винаги ми остава,но в различните магазини може би има толеранс в цената.След това трябва да си измиете автомобила перфектно и да бъде подсушен много добре.След това с най-обикновен памучен парцал започвате внимателно да нанасяте пастата с въртеливи движения.Нанасята навсякъде,включително и пласмасовите детейли(ефекта при тях е супер,почерняват и става като нови),аз лично пропускам само предния прозорец,защото после като пусна чистачките нещо не ме кефи. :confused: Като нанасянето става задължително на сянка и внимавате да не се напраш колата ,че после може да се надере при търкането.След нанасянето на пастата се чака около час да засъхне хубаво.След като е изсъхнала пастата се започва яко търкане с чист памучен парцал.Търка се с въртеливи движения,на мен лично ми отнема около 2 часа.Пастата не отстранява големи драскотини.Тя е пулираща и създава блясък,гланц и защитен слой на боята.Ето вижте ефекта:
http://dragoslavzb.snimka.bg/automobile ... 3.20809739

Ако нещо не е ясно пишете: :yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Ръчно пастиране

Мнение от Mollov » 11 Окт 2010, 14:23

Няма да е лошо да структурираш малко по-добре темата и да кажеш за коя точно паста става дума... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: Ръчно пастиране

Мнение от Драгослав » 17 Окт 2010, 11:30

Написъл съм: Паста марка Wurth розова на цвят,за ръчно пастиране,продва се наливно...

Назад към Сервизно обслужване на БМВ