НЕКОРЕКТНИ АВТОМИВКИ !!!
Модератор: Технически модератори
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
НЕКОРЕКТНИ АВТОМИВКИ !!!
мисля колеги, че и такава тема трябва да има, ако модераторите решат, може да се премести при некоректните сервизи, или другаде.
Напоследък много "разбирачи" се появиха с автомивки..искам да споделя опита си от днес:
канен съм на сватба следобед, и в това кално време решавам да отида на автомивка...имах работа до пазарчето Иван Вазов и там отсреща (на ъгъла на бул.България и Д.Несторов зад ПИБ) има една автомивка скрита зад храсталака....минавам, гледам и разни други лъскави коли и решавам че става.
давам я само за външно, отвътре си я поддържам чиста,
напръска я един охлюв с някаква бяла пяна - "специална технология" имаше реклами навсякъде...след 45 минути миене и плакнене (за което взимат само 19 лева!!) нещо взеха да се взират по колата. отивам по наблизо да погледна и замръзнах - боята (BMW Titan Silver - 354 Metallic) изглеждаше като матирана пръскана със спрей жигула...и всички, ама всички хром лайстни бяха станали на петна...освен това от гумените уплътнения по прозорците течаха струйки разтворена черна гума....!!!
съсипаха кола на 5 месеца и на 6000 км...нямам думи...верно, колата е 318i - гола като пушка, ама все пак е нова, служебна ми е, и само аз си я ползвам....
най-интересното е че след като се развиках, изникна отняккъде "боса" - един набит и 1.60 висок орангутан с вид на бившо ченге и ми каза че така си е била преди да дойде, просто била мръсна и не съм забелязал....а лайстните на всички нови БМВ-та си били такива скапани...! Колената ми се подкосиха когато ми предложи ако искам да ми я пастират (щяла да се пооправи малко) за 1 ден и срещу 240 лева...! понеже бързах ги зарязах, пожелах им Весела Коледа и успех в бизнеса...и сега я закарах на мойта си автомивка на Сребърна където си ходя (ах защо ли не отидох там веднага) и момчетата обещаха да спасят поне частично боята (за 3 часа и 80 лв)...
какво да Ви кажа приятели...! Пазете си колите! Не ходете там...за нищо на света...поне не и с БМВ...!...
Напоследък много "разбирачи" се появиха с автомивки..искам да споделя опита си от днес:
канен съм на сватба следобед, и в това кално време решавам да отида на автомивка...имах работа до пазарчето Иван Вазов и там отсреща (на ъгъла на бул.България и Д.Несторов зад ПИБ) има една автомивка скрита зад храсталака....минавам, гледам и разни други лъскави коли и решавам че става.
напръска я един охлюв с някаква бяла пяна - "специална технология" имаше реклами навсякъде...след 45 минути миене и плакнене (за което взимат само 19 лева!!) нещо взеха да се взират по колата. отивам по наблизо да погледна и замръзнах - боята (BMW Titan Silver - 354 Metallic) изглеждаше като матирана пръскана със спрей жигула...и всички, ама всички хром лайстни бяха станали на петна...освен това от гумените уплътнения по прозорците течаха струйки разтворена черна гума....!!!
съсипаха кола на 5 месеца и на 6000 км...нямам думи...верно, колата е 318i - гола като пушка, ама все пак е нова, служебна ми е, и само аз си я ползвам....
най-интересното е че след като се развиках, изникна отняккъде "боса" - един набит и 1.60 висок орангутан с вид на бившо ченге и ми каза че така си е била преди да дойде, просто била мръсна и не съм забелязал....а лайстните на всички нови БМВ-та си били такива скапани...! Колената ми се подкосиха когато ми предложи ако искам да ми я пастират (щяла да се пооправи малко) за 1 ден и срещу 240 лева...! понеже бързах ги зарязах, пожелах им Весела Коледа и успех в бизнеса...и сега я закарах на мойта си автомивка на Сребърна където си ходя (ах защо ли не отидох там веднага) и момчетата обещаха да спасят поне частично боята (за 3 часа и 80 лв)...
какво да Ви кажа приятели...! Пазете си колите! Не ходете там...за нищо на света...поне не и с БМВ...!...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Факт е, че не трябва да се доверяваш на НЕизпитани автомивки... поне трябва да е препоръчана.... аз затва ако ходя някъде да ми я мият колата, това е на 2-3 места, където съм наясно кво правят... на "случайни" места - мерси... по-добре да отида на OMV и да я измия без подсушаване (ако се наложи и бързам)...
- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Re: НЕКОРЕКТНИ АВТОМИВКИ !!!
kubica написа:мисля колеги, че и такава тема трябва да има, ако модераторите решат, може да се премести при некоректните сервизи, или другаде.
Това матиране на боята и лайсните се е получило от препарата за безконтактно миене.Аз съм се занимавал с автомивки и мога да кажа,че или са предозирали препарат и са го държали дълго време без да го изплакнат или работят с някой евтини боклуци.Най често може да се получи матиране при коли с червена боя и то боядисвана отдавна,а ти си с нова кола и се чудя с какви ли боклуци са ти мили колата,най малкото което е трябвало да направят е да ти пастират колата за тяхна сметка.Това е трябва да си подбирате каде да си миете колата!
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
точно защото не знам къде какви мърлячи са си ходя само на Грийн, на околовръстното след разклона на Павлово. Мият перфектно според мен
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
В случая човека е бързал, иначе най-малкото звънкаш на данъчните, че не ти издават касов бон... и после се свързваш с комисията за защита на Потребителя и казваш, че си на автомивка, съсипали са ти колата (толкова нова кола, не някоя на 10г) и ти искат пари да (се опитат) ти оправят колата... тва тоя, дето е мил колата после е отнесъл глобата, а шефа на мивката направо е почерпил, че не си му създал по-сериозни проблеми...
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
ами колеги, незнам какво да ви кажа..не съм много отмъстителен тип човек..опитвам се да си пазя нервната система. Познавам мои приятели (даже и от форума..
) дето за същите вреди върху тяхната Е30-ка щяха да доведат всички данъчни, ку-клукс-клан + бтв репортерите...ама не ми се занимава...
иначе сватбата мина ок..бях 2-ра кола след булката (а тя със Е65 745d)...преваля малко дъждец, та никой не видя съсипания ми екстериор...момчетата по-оправиха в инетрес на истината боята (лака по-точно) но хром лайстните нямат спасение...ще трябва да ги сменям...
само ви казвам - мнимавайте с автомивките когато си е вашата кола и ви дреме за нея...
между другото..проучих този "интелектуалец" дето е собственик, незнам дали той се изпъна там при колата или беше негов представител, но автомивката е на фирма "Холифуд"..(що за име е това..някаква свята храна може би..
)...и най-голямата трагедия е, че имал няколко автомивки в София...Боже опази ни...!

иначе сватбата мина ок..бях 2-ра кола след булката (а тя със Е65 745d)...преваля малко дъждец, та никой не видя съсипания ми екстериор...момчетата по-оправиха в инетрес на истината боята (лака по-точно) но хром лайстните нямат спасение...ще трябва да ги сменям...
само ви казвам - мнимавайте с автомивките когато си е вашата кола и ви дреме за нея...
между другото..проучих този "интелектуалец" дето е собственик, незнам дали той се изпъна там при колата или беше негов представител, но автомивката е на фирма "Холифуд"..(що за име е това..някаква свята храна може би..

- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Ей за товар НИКОГА не мия кола на безконтактно.
От това по-смотано миене няма. Олеснение за автомивката и
мияча, и бла-бла че пази лака, но от тия химически агресивни препарати, не знаеш какво ще стане - я някое уплътнение, я лайсна или мат на боята. Като отида само казвам на мияча "с гъба" и той си знае
От това по-смотано миене няма. Олеснение за автомивката и
мияча, и бла-бла че пази лака, но от тия химически агресивни препарати, не знаеш какво ще стане - я някое уплътнение, я лайсна или мат на боята. Като отида само казвам на мияча "с гъба" и той си знае

BMW - Усещане за автомобил
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Имам една история за същата автомивка срещу пазара на Иван Вазов.
Отиваме с един приятел да си мием колите там. Аз захождам само за вътрешно почистване, а той за цялостно. В момента, в който му казаха къде да спре, той тръгва, настъпва грила, който служи за капак на канала и той се обръща, като се изтрясква с всичка сила в шофьорската врата. Кофтито в случая е, че той кара чисто нов Ford Focus, графитен цвят. Бяха едни извиняваници и същите предложения за пастиране срещу някаква незадоволителна сума.
Не знам какво миене направиха, ама половината прозорци на комбито ми (тогава бях с комбито още) бяха пребърсани с много мокър парцал и седяха на линии, а тия, дето аз ги бях чистил 2 седмици по-рано не бяха пипвани изобщо.
Познайте колко пъти съм ходил общо на тая автомивка - само веднъж - тогава.
Наскоро научих една в Овча купел по Обиколна - от Красно село към Околовръстното, малко след долния склад на минералните води Горна баня. Перфектно и бързо обслужване 24/7.
Отиваме с един приятел да си мием колите там. Аз захождам само за вътрешно почистване, а той за цялостно. В момента, в който му казаха къде да спре, той тръгва, настъпва грила, който служи за капак на канала и той се обръща, като се изтрясква с всичка сила в шофьорската врата. Кофтито в случая е, че той кара чисто нов Ford Focus, графитен цвят. Бяха едни извиняваници и същите предложения за пастиране срещу някаква незадоволителна сума.
Не знам какво миене направиха, ама половината прозорци на комбито ми (тогава бях с комбито още) бяха пребърсани с много мокър парцал и седяха на линии, а тия, дето аз ги бях чистил 2 седмици по-рано не бяха пипвани изобщо.
Познайте колко пъти съм ходил общо на тая автомивка - само веднъж - тогава.
Наскоро научих една в Овча купел по Обиколна - от Красно село към Околовръстното, малко след долния склад на минералните води Горна баня. Перфектно и бързо обслужване 24/7.

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Идвайте в банишора м/у омв-то и затвора повечето миячи сме от форума, караме марката и се отнасяме със специално внимание към БМВ-тата
Мием предимно ръчно, безконтактно използваме само по желание на клиента. И цените са ни тънки
Иначе ако знаете в безконтактното какви химий има никога няма да си миете колите повече с кореселин 

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Колега,защо не си търсиш правата,такива хора трябва да си плащат за "дяволъка",срамота е да съсипваш колите на хората и още повече и пари да им искаш,УЖАС.Според мен трябвало е да вдигнеш "мега скандал"със всичките му "екстри",застрахователи,КЗП и прочеие 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
galant написа:Колега,защо не си търсиш правата,такива хора трябва да си плащат за "дяволъка",срамота е да съсипваш колите на хората и още повече и пари да им искаш,УЖАС.Според мен трябвало е да вдигнеш "мега скандал"със всичките му "екстри",застрахователи,КЗП и прочеие
защото колега по слуховете които се носят за тази автомивка, по-добре да си платиш и да бягаш. Гадно ама факт. А и като видиш какви коли има в 90%-а от случаите може и слуховете да са истина.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
верно е, много недружелюбни изглеждаха всички там..а и бързах за сватба...а като мине ден два, ходи доказвай че имаш сестра...все пак - като им направя добра реклама при познати а и тук, мисля че ще получат част от заслуженото...

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Доста добри автомивки са Green на околовръстното(в близост до НИМ) и Enigma(в Овча купел,ул.Любляна).Досега никъде другаде не съм си мил колата.
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Сервизно обслужване на БМВ