Некоректен сервиз, и то МНОГО некоректен.

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Некоректен сервиз, и то МНОГО некоректен.

Мнение от deyan-enchev » 14 Юли 2008, 15:58

Медератоти, пускам я тук вия я местете където прецените
Следващите редове са написани в състояние на афект :

Здравейте колеги,
Темата за добрите и лошите сервизи, мисля че търпи развитие само е насока-лоши сервизи. От мен получавате ЛОШО мнение за Автосервиза намиращ се в ж.к. Младост 3, срещу бл. 321, непосредствено до Фантастико, представлява сервиз с плож около 60-70кв.м (не се бъркайте с малкото гаражче до него). И така, „забавната” история е следната:
Имам си аз филтри и масло, и искам да си го сменя в сервиз, противно на убежденията на колега от форума да се омажем приятно на канала в Грубляне, и под предтекста че искам да стане по бързо работата че сме ангажирани... тъй тва що годе Ок. Без тва се бях отказал от сервизи след като в ХЕЕД91 пича искаше да ми сменя семиринги, О пръстени и т.н на Механичната (т.нар. суха) рейка . Ама си викам, ай ся 1 масло ако не могат да сменят бахти сервиза. Е, отиваме с другото е30 фенче, пичовете си действат по колата, ние си мълчим и гледаме. „Майстурчиту” завива пробката отдолу, ама добре че в полезрението ми попадна дефтунгата, която е бонус с новия маслен филтър (почти винаги), и му викам : „Ае брат, тва що не го боцна и него” ?, ма нащо компетентно, вика : „аз съм сложил”.... бе зачудих се, аджеба тоя що не ползва, тая маркова Австрийска дефтунга, ма айде... преглътнах го . Та смени си и горивния филтър, тва без проблеми, само не го напълни с нафта както си трябва (ма и аз не си носих тцтцтц) , айде колата след малко прехълцвания (намерихме там 200-300гр нафта де) си заработи кат часовник.
Айде сичко го преглътнахме, АМА отиването на касата не си го представях в тая светлина, 100 годишната баба на касата разправя : „25 лв е смяната” аз почти онемях, добре че сърцето ми е здраво и аритмията дето се получи я преживях, а и бях закусил да не припадна.... Викам й какааа. Я покажи тоя ценоразпис че мноо пара ми искате нещо за една смяна на масло. Гаргата вика- „Ама ти и горивен филтър си сменил”, ейййй ттцтц, тва голям зор да го сменят сигурно оттам са 20лв отгоре ;). А и „имало значение каква е колата-цитирам „На рено не е толкова”!!!!!! Не се дозаядох, щото ми се караше колата, а и имах работа. Въпреки това 25лв за тази манипулация е адски много. За сравнение в „Мергел” (там па има 1 толкова мързелив пор, 2 пъти ходих и 2 пъти вика НЯМА го майстора- че къде му е майсторлъка в това бе Ушко питам аз. Той и той с гащиризон там да не е санитар, или чистач. Няма значиени) та в Мергел-Мързел клуб е 7-10лв. Ама ся се чудя що не им поисках касов Бон тцтцт аз съм виновен не съобразих-прост човек съм от малък град.
Иииии махам се аз щастлив че дадох 3пъти повече за тая манипулация, тръгваме с фенчето към нас да си вземе неговата вече раставрирана е30ка. ОБАЧЕ мойте момчета спирам пред нас, незнам що но леко настрани за да погледнем отдолу ква са я свършили Ония „майстори” , АМА капе маслооо, опа... и като я запалим капи повечко. Да прави сте факта че в колата са сипали 5л масло и докато изкапе има време, не ме успокои. Айде газ и пак в сервиза ;”Брато не си стегнал нещо или тая дефтунга трябваше да я сложиш” – му викам. Той ама аз я сложих бе.... офффф ми тя в мене бе брато аз си я прибрах ти като ми каза че си сложил друга. Айде да видим... а той картера ти пукнат, лелеее. Аз я карам от 5 години тая кола и да картера е омаслен, ама за 5години 10гр, масло е изгубила оттам НЕ мърда (май се чудеше как да оправдае собствената си глупост). Както и да е убедихме го че не е там, оня нашия видя че не е турил никва дефтунга. Сложи тая дето му „препоръчах” и спря да тече масло за успокоение на всички.
На раздяла си пожелахме взаимно наум никога да не се виждаме.
Колеги стана кофти дълъг пост – разказ, НО искам никой от вас да не стъпва там, масло не могат да сменят хората , кво да говорим за друго... нямам думи. А историята с „няма ценоразпис” ще мисля как да я реша, обежавам Ви.
Успех на всички 
Последна промяна deyan-enchev на 14 Юли 2008, 16:49, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 14 Юли 2008, 16:34

Ех...много жалко...само дето трябваше да си вземеш един гащеризон и сам щеше да си свършиш по-бързо работата...а то се оказа 25 лв. с пукнат картер и 2 пъти до там :banghead:
Ай ся аз скотро тря да си сменям маслото и все някъде ще намеря канал нищо че удома имам канал... :roll: и после ша поя 25 Туборга :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 14 Юли 2008, 21:23

Аз живея в съседния блок и аз съм ходил при тези измамници.
Тази дебелата е шефката мале мале....
знаете ли колко струва една крушка за мигач от 5 вата.
а познайте ?
Сменявъл съм заден лагер на една кола и знаете ли с чука по лагера :shock: :shock: подкрепям мнението на колегата ако имате избор не ходете там.
Това е бившо кафе ресторант от началото на деведесетте, но както и сервиза никога не потръгна, предполагам заради собствениците.
В съседство Иво /малкото гаражче момчето е много свясно рабори за себеси и ако не ти помогне ще те даде съвет ще ти прегледа колата и пари няма да ти вземе.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 14 Юли 2008, 21:39

Ае така така пичове, BAYRON точно тоя пич в малкото гаражче пробвах първо ама имаше няква Нива там .... тцтц. А тия мизерници от тва бившо кафе -сервиз, са назначили сервитьорите сигурно и барманите да го Ева... ужасия тотална, хубу че се наврях под колата пред нас да видя че капе, че ко бях отлепил да си ходя на село, щях да спра след ихтиман с блокирало двигателченце. Ай после въри обяснявай, ма аз съм чутура, трябваше да искам фактура или бележка поне.... мамка им свине ХАХхах
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: Некоректен сервиз, и то МНОГО некоректен.

Мнение от madpetio » 15 Юли 2008, 7:04

deyan-enchev написа: За сравнение в „Мергел” (там па има 1 толкова мързелив пор, 2 пъти ходих и 2 пъти вика НЯМА го майстора- че къде му е майсторлъка в това бе Ушко питам аз. Той и той с гащиризон там да не е санитар, или чистач. Няма значиени) та в Мергел-Мързел клуб е 7-10лв.
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. Бате Дани тоя дали го познаваш? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 15 Юли 2008, 7:31

Аз вчера си смених маслото(носих си мое с филтър)+ това на скоростната като го сменихме цялото защото беше зле 1.1л и всичко това ми струваше 26лв. Като направя сметка маслото за ск. кутия ми е 19.70 което значи 6.30лв ми е излезнала смяната бързо и без проблеми :mhihi:

властелинът на гумите
властелинът на гумите
Аватар

Re: Некоректен сервиз, и то МНОГО некоректен.

Мнение от danini » 15 Юли 2008, 8:11

madpetio написа:
deyan-enchev написа: За сравнение в „Мергел” (там па има 1 толкова мързелив пор, 2 пъти ходих и 2 пъти вика НЯМА го майстора- че къде му е майсторлъка в това бе Ушко питам аз. Той и той с гащиризон там да не е санитар, или чистач. Няма значиени) та в Мергел-Мързел клуб е 7-10лв.
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. Бате
Дани тоя дали го познаваш? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

не не го познавам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 15 Юли 2008, 13:30

BAYRON написа:Аз живея в съседния блок и аз съм ходил при тези измамници.
Тази дебелата е шефката мале мале....
знаете ли колко струва една крушка за мигач от 5 вата.
а познайте ?
Сменявъл съм заден лагер на една кола и знаете ли с чука по лагера :shock: :shock: подкрепям мнението на колегата ако имате избор не ходете там.
Това е бившо кафе ресторант от началото на деведесетте, но както и сервиза никога не потръгна, предполагам заради собствениците.
В съседство Иво /малкото гаражче момчето е много свясно рабори за себеси и ако не ти помогне ще те даде съвет ще ти прегледа колата и пари няма да ти вземе.

брат не се заблуждавай,досега сме сменяли сумати лагери и за вси4ките е използван чука,въпроса е как ще го използваш ;) като няма преса

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 16 Юли 2008, 8:36

Аз бях с Деян и аз видях с очите си за какво става на въпрос.
Момчето от съседния сервиз /Иво/ наистина е много услужлиово и също може да смени масла и филтри но беше в отпуска...
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от nikolaaaay » 16 Юли 2008, 22:06

Аз отдавна съм се отказал да ходя в случайни сервизи. За Алфа в София има не повече от 3-4 сервиза, където може да не ти счупят колата. Аз предпочитам Вантотрейд, въпреки че обикновена диагностика там е 36 лева. За нещо елементарно, като смяната на филтъра на купето се наложи да обиколя няколко сервиза, в които се чудеха дали не е под пасажерската чистачка или в жабката. Щяха да ми разглобяват таблото. Имаше и мнения на специалисти, че колата е без филтър. Накрая се хванах и си го смених сам, след консултация в нашия форум.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 17 Юли 2008, 7:01

...е то срамота за смяна на масло на сервиз да ходиш......а колкото до тоя идиот- бих му излял старото масло във врата , ама преди това малко бих го подгрял, че да стане на мехури целия!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 25 Авг 2008, 7:14

Никога не ходя в сервиз за смяна на масла,в цялата България са назначили хора които хабер си нямат.В Плевен отивам и му давам масления филтър,а той не знае за какво са ги дали тези дифтунки и уплътнения с него.Казах му довиждане и от тогава никакви сервизи за смяна на тези неща,и съм спокоен..

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Авг 2008, 9:20

ми да беше отишъл у дару
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 25 Авг 2008, 11:10

Е как ще ходиш там бре Деяне, нали ти бях разказвал за мойте премеждия там.
Иначе 2 пъти се бъгва колата и не може да се движи на собствен ход и понеже живея доста близо до сервиза и я добутвам до там. Първата случка нещо по инсталацията се беше прецакало отивам там оправиха я уж, тръгвам си аз и нямам мигачи отивам при него бърка, бърка и вика не мога да го оправя тва :shock: и ми направи мост при аварийките за да имам мигачи, но останах без аварийки. После зимата спуках спирачен маркуч и я добутвам до там колата, че и ръчната не бачкаше,. Отивам да си взема коалта след тва и забравиха да ми кажат, че не е обезвъздушена, след като са сменили маркуча и щях да се удара в началото, ма добре, че се сетих да напомпам педала, та отивам след тва при тях казаха, че ми била скъсана пробката на апарата и не можели, викам си ОК ма поне да бяха казали. След няколко дена свалям апарата и гледам, че пробката си е наскоро скъсана, не е замърсена - нищо :shock: и просто ако ще извън сякво движение да е колат,а аз там повече няма да си карам колата, то по-добре аз да експериментирам върху нея, толкото да давам пари друг да го прави
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 25 Авг 2008, 12:46

Ма Марто, седим си с Владимирчо, и аз му викам тряя сменим маслото ама бързам ... инъче щяхме да идем на Горублянския канал, НО пътувах по късно и не ми се цапаше ... :mhihi: -> и естествено по-бързата работа стана по халтава ... там и с пушка няма да вляза повече заеби ти тая работа :mhihi: . Батакчии

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ