Зимни гуми?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

С какви гуми е автомобилът ви?

Зимни гуми
247
82%
Летни гуми
46
15%
Уж всесезонни
10
3%

Общо гласове : 303
Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 05 Яну 2009, 3:48

porostorm написа:много ако въобще тръгнеш на места :mhihi:

Ми днеска искатерих ледена пързалка с гуми дет не съм ги сменял от срещата на БМВ :mhihi: Хората наоколо ми викат... Давай назад.. ама аз не... Ама се качих :mhihi:
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 05 Яну 2009, 4:21

зайо стига си спамил ве,кой та пусна на пързалка :mhihi: 4е тя па и под наклон :mhihi: тез канкйори как карат :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 05 Яну 2009, 5:14

bavareca_86 написа:зайо стига си спамил ве,кой та пусна на пързалка :mhihi: 4е тя па и под наклон :mhihi: тез канкйори как карат :mhihi:

Не бе не спамя... на полигона в русе който е бил днеска може да потвърди какъв лед беше даже и ударени имаше.. аз съм отзад с гуми дето нищо не става а отпред със зимните.. Не съм затънал никъде... попързалях се малко ама няма затъване.. Та Исках да питам за разликата.. Ако са стари зимни и нови летни..
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 05 Яну 2009, 6:15

Bavarcho написа:И Асене,нищо против теб,ама на тъкъв пост във форума трябва да даваш някъв пример на другите,а ти?!

Е какво й е на темата? Гумите са си въпрос на избор и преценка.
На кого да давам пример? Тук се предполага, че хората с автомобили са пълнолетни, респективно би следвало да имат достатъчно мозък в главата си. ;)

speedmaster написа:никога не съм правил компромис с гумите карам според сезона и гледам да са поне некъв клас :) ...има неква разлика :mhihi:

Миналата зима нали колата ти беше в мене една седмица. Тогава незнам с какви гуми беше, ама така и не можах никъде да се закопая. Със страхотни гуметки беше тогава.

Мишел написа:Да.....как пък всички изведнъж се оказаха големи шофери с летни гуми, щото Асен казал че кара с летни.... :roll:
Ако беше пуснал анкетата и беше казал "Колеги, умната, не си правете експерименти, слагайте зимните гуми", половината, ако не и повече от тия дето се разписаха щяха веднага да го подкрепят и да упрекнат всички "безотговорни шофьори" по улиците.....
Тва стадното мислене е страшна работа....... :shock:

:lol: :lol: :lol:

ineedmoney написа:аПилютно същото и при мен! Само че когато е е такова времето навън гледам да не излизам с колата. Хем за мен си съм по-сигурен, хем няма да ми тежи някоя огъната броня на някои колега ;)
догодина обаче купувам задължително! (все така си казвам деба :mhihi: ) ама тоя пат сериозно

Мхм - и аз съм свел до минимум разходките с колата по това време. Прави ми впечатление, че нямам толкова проблем със спирането и потеглянето, колкото със завиването. Първия по-сериозен снеговалеж за сезона ме сгащи докато се прибирах към вкъщи. Последните два километра карах с 40, а в завоите смъквах до 20 и пак си беше стресово, особено в по-тесните улички. Много подбиране на маршрута трябва и като цяло това, дето го правим с тия гуми са си свинщини :uups:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 05 Яну 2009, 8:46

До сега винаги съм слагала зимни гуми...

От тази година съм и вече 100% убедена, че трябва да се слагат зимни гуми задължително, след като един колега с едно фиатче браво/а ми направи задницата..... еми не особено приятна за мен да я гледам....Точно на първия за този сезон сняг, не успя сиромаха да спре зад мен и .... Не знам дали ако беше със зимни гуми щеше да успее, не е гаранция и пак зависи от 100 неща. Но поне си мисля че шанса е по-голям. То не случайно хората са измислили да има зимни/летни гуми...

Така, че хич не одобрявам решението на колеги, които по една или друга причина карат с летни гуми. :roll: Някак си ми е безотговорно. Ако карате сами някъде на село иди- дойди... Ама при нашите градски условия си е жив тероризъм.

Един пресен пример от вчера... Автомагистрала Тракия и склоновете с изкачване... Еми на едно от изкачванията имаше леко задръстване и се наложи почти да спрем на наклона... Колегите с летните гуми не успяха да тръгнат после... Въртяха се, сукаха се, буксуваха и накрая БАМ аварийки и се чудят как да тръгнат... Е как ще тръгнат... Аз поне си го обяснявам това със неналичието на подходящи гуми... Не съм слизала да ги проверявам с какви гуми са ама друго обяснение нямам...

Та- зимни гуми- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! 8)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 05 Яну 2009, 11:28

Evelin Cotsev написа:само мишелин , чисто нови всеки сезон , направо става друга кола. Струва си парите от всякъде , особенно ако караш много.
:yes:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Яну 2009, 12:11

зимата задължително със зимни и то нови от магазина,това е една от наи смислените инвестиции за колата, лятото може с гуми втора употреба но зимата експерименти не си правя с летни,регенерати или всесезонни-такова животно няма както и безалкохолна бира :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 05 Яну 2009, 12:30

Аз съм на мнение, че от гуми не се пести. Това все пак е единственото нещо което има пряк контакт с пътя и загубиш ли управление заради лошо сцепление... лошо :evil:
а относно безалкохолната бира-Клаусхалер е много добро изпълнение, направо съм впечатлен :D

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 05 Яну 2009, 15:17

Зимни.
Че даже и вериги се опитах да си намеря, ама се оказа, че трудно се намират за моя размер.
Ако някой знае къде има вериги за 4х4 215/70 R16 да свирка.
Също така си търся и заден бъмпър-гард на прилична цена, че ми писна да се чудя тоя дето идва отзад дали се е обул в зимни гуми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Яну 2009, 15:52

бъмпър..кво :mhihi: слагаи един пернишки парктроник тип теглич и си свиркаи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 1.9., `99
Мечтае да кара: Touring
Детайли за колата: Kompact

Мнение от gele76 » 05 Яну 2009, 16:10

Чисто нови 4ри Goodyear UltraGrip 7+ ;)
Изображение
Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...

http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2009, 16:34

!!Asen_X написа:
Bavarcho написа:И Асене,нищо против теб,ама на тъкъв пост във форума трябва да даваш някъв пример на другите,а ти?!

Е какво й е на темата? Гумите са си въпрос на избор и преценка.
На кого да давам пример? Тук се предполага, че хората с автомобили са пълнолетни, респективно би следвало да имат достатъчно мозък в главата си. ;)

Не на темата не и е нищо,точно на място си е.Да,за пълнолетието е така,но ква е тая преценка зимата слетни гуми,ама техен си е живота.
Имаше една тема защо си слагаме зимни гуми,всеки които каже,че зимата със зимни и летни гуми е еднакво,е пълен лъжец.

Още веднъж,нищо лично,просто това е моето мнение,това е твоето.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 05 Яну 2009, 16:40

4 чисто нови зимни гуми,барабар с джантите :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 05 Яну 2009, 17:02

Всеки сам си прави сметката къде и колко кара през зимата.До сега само първата година на първата ми кола /с предно/ бях със зимни гуми и на една заледена улица пак ми поднесе макар да карах с 20 и изкривих джантата.От тогава си карам само с летни 7-8г. и не съм имал проблеми.Основно карам в града и не виждам защо трябва да дам по 300+лв. на гума за 2-3 дни сняг в годината.Евтините гуми са пълен боклук повечето и зимните и летните.Зимните гуми са по-добри от летните само и единствено на сняг или лед.Няма значение колко градуса е.В момента отпред съм със зимни поради факта,че летните ми просто бяха за изхвърляне.Някой колега ако кара като мен само с две зимни да не си мисли,че е по-добре да са отзад заради задното!

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 05 Яну 2009, 17:12

Добре де, аз ли се бъркам или....

Нали уж летните гуми са от по твърда... "гума" или там от каквото са направени именно с цел, лятото от жегата да не се размекват и да се "влачат" по асфалта....Докато зимните са "по-меки" като за студено време. И ако караш зимата с летни гуми те буквално замръзват и стаат на пластмаса именно защото са предвидени за по-виско температури??? Както и лятото съм зимни гуми и свири и цвили и се т.н. Тоест не мисля че зимните гуми са САМО за сняг и лед.... На сняг и лед и с извънземни гуми да си колата ПОДНАСЯ!

Или бъркам щото съм жена... :help:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ