Castrol 10W60 TWS vs MOTUL 6100 Synergie 10W40
Модератор: Технически модератори
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Stanchev написа:за съжаление не можаха да пристигнат тази вечер уплътнението за щеката на маслото и едно друго за картера, така че ще го сменям другата седмица![]()
На снимката видях, че пише "Произведено в EC", но да ти кажа, в случай че те интересува, че маслото ти е произведено в Германия!!!

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ICE написа:Stanchev написа:за съжаление не можаха да пристигнат тази вечер уплътнението за щеката на маслото и едно друго за картера, така че ще го сменям другата седмица![]()
На снимката видях, че пише "Произведено в EC", но да ти кажа, в случай че те интересува, че маслото ти е произведено в Германия!!!
точно това е предназначено за германския пазар, и собственика ми показа митническата декларация, че е вкарано от там

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Добре де момчета, но за мазилните качества нищо ли няма писано някъде по спецификацийте им ? То хубаво видяхме за вискозитета данни ма това според вас означава ли лошо мазане
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:Добре де момчета, но за мазилните качества нищо ли няма писано някъде по спецификацийте им ? То хубаво видяхме за вискозитета данни ма това според вас означава ли лошо мазане![]()
Георги Пенчев
на кастрол РС 10в60 единствената му задача е да маже при всякакви режими на работа, при всякакво натоварване и темератури. Верно е по-тежко масло от 5в40 на мотул примерно, но все пак колата ми е на 200к км (въпреки чудесната работа на мотора) и си мисля, че ще е перфектно. изчетох всички форуми и хората казват така :"маслото е малко густо първите минути на студено, но после няма какво да го стигне" а това го казват хора с ///М мотори по-малко от 100к км.
п.п. сравних го на око по гъстота чрез разклащане на тубата с 10в40 6100 мотул, 5в40 8100 на мотул, 0в40 8100 на мотул и рс ов40 на кастрол и установих, че е по-рядко от 6100, но една идея по-гъсто от останалите ( на стайна температура от около 18 градуса

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Добре... а каже те ми като е ТОЛКО убав тоя кастрол хората с доста истински коли го смениха и минаха на Мотул. Айде няма да споменавам имена щото не съм им говорител.
Питам този онзи "Що махна RS-а?" а той ми отговаря "ми отворихме капака и вътре чернилка" Сипах Мотулче и чернилката я няма? А еврика!!!
Аз съм СЕКТАНТ и вскоростите Мотулче си сипах вчера
и в шперчето и в двигателя 
Питам този онзи "Що махна RS-а?" а той ми отговаря "ми отворихме капака и вътре чернилка" Сипах Мотулче и чернилката я няма? А еврика!!!

Аз съм СЕКТАНТ и вскоростите Мотулче си сипах вчера

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
madpetio написа:Добре... а каже те ми като е ТОЛКО убав тоя кастрол хората с доста истински коли го смениха и минаха на Мотул. Айде няма да споменавам имена щото не съм им говорител.
Питам този онзи "Що махна RS-а?" а той ми отговаря "ми отворихме капака и вътре чернилка" Сипах Мотулче и чернилката я няма? А еврика!!!![]()
Аз съм СЕКТАНТ и вскоростите Мотулче си сипах вчераи в шперчето и в двигателя
сега ако размислиш над думите си ще разбереш що вади чернилка - ми щото е хубаво масло и вади нагара, натрупал се през годините

има RS, има и RS.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Кви години бе пич ЧИСТО НОВ МОТОР ТИ ГОВОРЯ!!! Къф нагар кви пет лева???? Кастрол БЕШЕ масло! А че има RS и друг RS може не отричам 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
по принцип и на практика хубавите масла потъмняват повече при по-малко изминал пробег, това го знам от хора, които се занимават само с масла, а и от собствен опит - наливал съм и по-скъпи от РС-а и по-евтини от магнатека
вадил съм евтино масло на 5000 км, все едно не е наливано в мотора, а е седяло в тубата 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Айде мир... всеки да си налива кво го влече...
Всички ако сипвахме Мотул другите щеха да фалират...
Всички ако харесвахме БМВ другите фафли требваше да продават...
Всички ако карахме нови БМВ-та немаше да знаем кво е да те удари моста у бъбреците...
Ае успех...
Всички ако карахме нови БМВ-та немаше да знаем кво е да те удари моста у бъбреците...
Ае успех...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
madpetio написа:Айде мир... всеки да си налива кво го влече...
Ае успех...
както винаги съм казвал "в спора се заражда истината"
Никога не съм се изказвал с цел каране или заяждане

Просто искам да накарам повече хора да се включат в темата, защото е интересна, а е развита само в самото й начало. Днес докато се рових из чуждестранните форуми, забелязах, че и те нахвърлят бегли факти и до там.
Темата е полезна, не за мен (аз вече си вземах маслото)

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
По темата мога да повторя пак че несравняваме един клас масла...
ТВС-а и по-висок клас от 6100то... при тоя дилема ТВС-а за мен е по-добър!
Но предвид това че всеки мотор си иска неговото си масло немога да кажа че ТВС е по-добър от Льо Мана
Отказвам се от мнения по-темата
ТВС-а и по-висок клас от 6100то... при тоя дилема ТВС-а за мен е по-добър!
Но предвид това че всеки мотор си иска неговото си масло немога да кажа че ТВС е по-добър от Льо Мана

Отказвам се от мнения по-темата

- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Определено Мотул е маслото - дали Паур или Льо Ман - нема такова масло, дето да държи толкова на извращения, и да не стане на компот.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
Колега Stanchev на каква цена купи Кастрола
защото аз си купих от Германия от Практикер същото на 11.60-Евро за 1 литър и ми е интересно ти на каква цена си го купил

защото аз си купих от Германия от Практикер същото на 11.60-Евро за 1 литър и ми е интересно ти на каква цена си го купил

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
сложих въпросния кастрол, преди това промих мотора
И не мога да повярвам - колата се чувства много добре, върви много леко, звука стана по-плътен, басов, няма чук-чук от повдигачите след каране 10 мин в лютеницата на 2-ра!
За мен си заслужава парите до стотинка!
Живот и здраве след няколко месеца ще пробвам и Льомана, та ще имам база за сравнение
И не мога да повярвам - колата се чувства много добре, върви много леко, звука стана по-плътен, басов, няма чук-чук от повдигачите след каране 10 мин в лютеницата на 2-ра!
За мен си заслужава парите до стотинка!
Живот и здраве след няколко месеца ще пробвам и Льомана, та ще имам база за сравнение

Назад към Сервизно обслужване на БМВ