За четириполюсните свещи "БОШ" в маг."Киров и

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

абе смених си свещите вчера .. от бош на нгк

Мнение от 535 » 29 Авг 2006, 11:30

абе смених си свещите вчера .. от бош на нгк

защото им беше време

и познайте .... няма разлика :)) поне аз не я хващам ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Re: абе смених си свещите вчера .. от бош на нгк

Мнение от Nucl3arDru1D » 29 Авг 2006, 16:22

535 написа:абе смених си свещите вчера .. от бош на нгк

защото им беше време

и познайте .... няма разлика :)) поне аз не я хващам ...

синко, аз съм с Беру и съм доволен ве4е 30 000км ;) и пак такива мисля да си взема 8)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

///

Мнение от paf40 » 18 Сеп 2006, 21:30

хаххххх
за опакова4ните фирми акотрябва да говорим
само ще ви кажа че и ФЕБИ Е такваз фирма
повечето авто части които се продават са така от вън гледаш едно а вътре друго
днеска гледам преден лагер за голф (некаф) отварям кутиката на немския лагер рувил и лагереРЪТ вътре силно японски
не се хвалете толкова от NGKто не сте попадали на ментето
бих ви дал съвет като взимате NGK гледаите на кутиката да пише произведено в япония тва е изтинското или това се води за изтинско
а относно цените на свещите пи мен в магазина има NGK и по 5лв броиката но те са свещите за лада и ги даваме за доста коли които имат газ

Потребител
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: Е30 М3

...

Мнение от longboy » 15 Окт 2006, 13:01

мога да поспоря за това че febi е опаковъчна фирма, защото в магазина имам доста части на които е щамповано febi в метала или гумата. Имам доста артикули които са SWAG и вътре частта е febi. За свещите мога да кажа че въпреки че предлагаме BOSCH и ги внасяме от robert bosch GMBH повечето са произведени в испания или мексико но дори и така бош си дават една година гаранция и досега не ми се е случвала рекламация. Аз лично карам със 6 оригинални свещи БМВ със номер 12 12 9 061 869 като на самата свещ освен оригиналния номер е щампован типовия знак на бош W8LCR. Разликата в цената е 4 лева. На бош са по 7 лева парчето, а оригиналните са по 11 лева. Но никога няма да си купя ангренажен ремък Бош например - все едно да си купя телевизор Мерцедес :mhihi:
Изображение Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 12 Ное 2006, 15:17

Sasho 28, не разбрах какъв е адреса на магазина, от който си се опарил?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 12 Ное 2006, 15:42

offtopic:

Лошото е, че в България винаги ще има ментета, докато самите ние не спрем да ги търсим, или по-точно докато българинът не спре да търси по-евтиното...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Миролюб Владимиров » 05 Дек 2007, 16:40

Здравейте колеги,
Казвам се Миролюб Владимиров и съм ръководител отдел „Автомобилно оборудване” във фирма „КИРОВ” АД. Тъй като съм убеден в популярността на вашия форум и не бих искал четящите тук да остават с грешни впечетления за нашата фирма, бих искал да изясня някои неточности написани в тази и други теми на форума:
От 1994 година Фирма „КИРОВ” АД не е вносител на продуктите на концерна „BOSCH”. През посочената година е регистрирано дружеството „Роберт Бош България” ЕООД, което е 100% собственост на германската фирма „Robert Bosch” GmbH. Това дружество осигурява доставката на продуктите от марката „BOSCH” за българския пазар, като използва мрежа от дистрибутори за реализацията им. Нашата фирма, е най-големият дистрибутор за страната, като предлагаме в магазините си, както авточасти и сервизно оборудване, така и електроинструменти, и консумативи на марката BOSCH. Всички продукти от марката са ни доставени единствено от „Роберт Бош България” ЕООД.
Всеки един продукт продаден от наш магазин, носи производствена гаранция и за никой потребител не би трябвало да е проблем, при проява на някакъв дефект, да поиска разглеждането му. За целта “BOSCH”е организирала мрежа от сервизи, познати ви като „Bosch Car Service”, които са оторизирани да вземат отношение по предявена от клиента рекламация. Във всеки наш магазин можете да получите информация за координатите на тези сервизи, както и да получите пълно съдействие за разрешаването на проблеми, възникнали от дефектирането на част закупена от наш магазин, като това е валидно за всички продукти предлагани от нас.
В заключение искам да подчертая, че не бихме могли да носим отговорност за продукти закупени от други търговци в България, както и че нашата фирма винаги се е стремяла да предлага качествени продукти на българския потребител (което съм сигурен е добре известно на всичките ни клиенти) и не бихме си позволили „успореден” внос на продукти със съмнителен произход. Искам да ви уверя, че наличието на подобни продукти на българския пазар, подронва нашето и на BOSCH продуктите име, и се опитваме да помогнем на колегите от „Роберт Бош България” ЕООД в пресичането на нелегалния внос. Ще ви бъда благодарен за всяка информация касаеща закупен неистински продукт, носещ марката BOSCH.

За всякакви въпроси можете да се обръщате към мен на e-mail: auto@kirov.net или да потърсите съдействие в някой от нашите магазини.

С уважение:
Миролюб Владимиров
Р-л отдел „Автомобилно оборудване”
КИРОВ АД

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 05 Дек 2007, 17:36

А как ще обясните тогава множеството оплаквания и проблеми с части закупени от вашите магазини??? Когато фактите говорят... :help:
Аз права по гаранция не искам да си търся,нито времето,нито нервите са ми излишни.Искам като си купя нещо да работи както е обещано,толкова е просто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 05 Дек 2007, 20:44

NeoPrint написа:А как ще обясните тогава множеството оплаквания и проблеми с части закупени от вашите магазини??? Когато фактите говорят... :help:
Аз права по гаранция не искам да си търся,нито времето,нито нервите са ми излишни.Искам като си купя нещо да работи както е обещано,толкова е просто.

:yes: Аз от 2 години съм приключил с тази фирма.мога да ви кажа ,че закупената техника на Макита и Бош от Гърция е перфектна,и дори при проблеми е била ремонтирана или заменена на 100% в най-кратки срокове.А за цените остава без коментар. :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Миролюб Владимиров » 12 Дек 2007, 8:46

NeoPrint написа:А как ще обясните тогава множеството оплаквания и проблеми с части закупени от вашите магазини??? Когато фактите говорят... :help:

Моля, извинете ме за късната реакция!
В отговор просто ще повторя нещо, което сигурен съм ви е известно - Нормално е във всяко производство да съществува известно количество брак, което не трябва да надвишава 2%. И за да се защитят правата на потребителите съществува гаранцията. Фактите казват следното - Рекламациите на стоки закупени от нашите "авто" магазини са около 1%!!! Дори да има клиенти, като колегата NeoPrint, които не предявяват претенции, рекламациите не биха превишили 1,5%.

Надявам се да ме разберете правилно - не смятам да влизам в полемични спорове. Целта на писмото ми беше, да изясня ситуацията около авточастите BOSCH на българския пазар, защото прочетох твърде много неверни твърдения!!!

Поздрави
Миролюб Владимиров
Р-л отдел „Автомобилно оборудване”
КИРОВ АД

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 07 Фев 2008, 21:58

Незнам но Bosh няма да си купя никога вече. незнам кой виновен и кой не , но ми писня от оправдания , става въпрос не само за въпросните свещи. Мисля че ние даваме парите за колите си и си ги ОБОЖАВА МЕ . Поне аз няма да се вържа на тия глупости "ние не внасяме само продаваме боклуците " :) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Фев 2008, 21:32

тя самата тема тръгва накриво... 4-полюсния бош не е за тоз двигател... в дару ми го смениха със сингъл, пак на бош, и истината е че караха 60к... смених ги ей така, още можеха, сега съм с нгк... къде е истината не знам, явно всеки има своя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 10 Апр 2008, 16:25

Истината е NGK. Оригиналните на М54 също са NGK.
А Бош в БГ трябва много да си си намразил колата :mhihi:
BMW - Усещане за автомобил

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 21 Авг 2008, 22:15

А свещите Веру, които купувате от Бъргария произведени в Франция ли са или :?:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 29 Авг 2008, 13:31

вижте това:

http://picbg.net/u/27306/18140/192747.jpg

значи, не всяка свещ за всеки двигател ... :idea:

Тука, обаче, ако позволите искам да попитам кой е официалния вносител на NGK за България?
За BOSH е ясно - „Роберт Бош България” ЕООД - http://www.bosch.bg/content/language1/html/867.htm

ей-това ми трябва, ама как да го докарам чак от там... :dunno:
http://www.ngk.com/results_appNonUS.asp ... tiveID=204

иначе, тук: http://www.ngk.com/ очаквах да видя "за България - доставчик - ТОЗ!" - ама уви няма! :evil:

Та пак на въпроса - КОЙ ГАРАНТИРА, ЧЕ ПРОДАВА ОРИГИНАЛНИ NGK СВЕЩИ???

Поздрави
Д
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ