зимни гуми

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 25 Сеп 2006, 21:18

195x65R15 Maloya Cresta 220

Имаха страхотни показатели според ADAC на теста преди 2 години. Взех си такива защото и цената им беше супер. Наистина бяха страхотно добри, но само първата зима. Миналата се представиха много зле, но мисля все пак да изкарат и тази зима или ще мисля за нови. Това което си вадя като извод е, че има смисъл да си купиш скъпи и маркови гуми, защото те ти гарантират по-продължително качествено ползване. Поне аз така си обеснявам защо така се случи с тези гуми. Определено следващия път ще си купя нещо по-марково. Другото нещо за което се сещам е съхранението на зимните гуми през лятото, може и там да сбърках (не ги държах съвсем на тъмно, хладно и сухо място).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SSASS » 26 Сеп 2006, 14:06

Гуд иър ултра грип 7
не мога опиша как стои на 2 педи сняг със 180
..............................................................

Внимателно избърсвам със спирт място на стената, където да се утепам с глава у бетона!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Сеп 2006, 14:51

ICE написа:
stanchev написа:http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=W&VT=C
Ето ти едно ревю, аз си взех Dunlop Winter Sport M3, но мога да ти кажа впечетления, когато запраска сняг :mhihi:

Колега не видях Continental TS810,
която беше на 3-то място след Dunlop 3D & Pirelli в немската класация в Автобилд на ADAC за зима 2005 в размер 225х55R16!!!

Oт тук следва да заключим, че класациите се манипулират в зависимост от интереса... 8)

писал съм колега "ето едно ревю"
ето малко повече за ревю-то (независимо) http://www.tirerack.com/tires/tests/testSearch.jsp
пък и честно казано ми дреме кои гуми са най-добри, аз вече напазарувах :mhihi:
има и нещо друго за България си требе по-груба гума, догодина ше гледам да купя 4 нови Gislaved :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 26 Сеп 2006, 16:03

Изчетох внимателно този
тест.
По-смешен опит за летене не съм виждал никога.
Сравнение между два вида гуми на две различни коли - какво сравняват точно не е ясно, а извода който са направили, мога да си го направя и сам - че порше кайен 4х4 ускорява по-бързо от БМВ 325 Е90 на чист лед :dunno:
Не знам - сами си правете изводите.
Този сайт изглежда пълна недомислица.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 26 Сеп 2006, 16:41

Nokian са доста добри за зимата. Все пак са финландски, а там имат прилична зима :)
Дори летните не са им лоши.

кандидат ентусиаст
Аватар

бллагодаря за мненията

Мнение от marione » 26 Сеп 2006, 20:57

това което разбах за момента е че мишлена е наи добрата гума но и наи скьпата а клебера е френска и е дьщерна фирма на мишлен но няма много общо с мишлен освен в цената
гледах днес в гуми центьр дияна рирели много зимни с много голям граифер и много мека и с дупчици за поставяне на шипове които аз няма да поставям но ми направи впечатление че е наи меката гума с наи големия граифер и си е много зимна
скьпа е наистина 225 55 16 е 307 лв
и незнам дали си заслужава
нищо конкретно за пирели някакви впечатления
все пак това са 1224 лв заслужава ли си
благодаря предварително
и още нещо
приятел е карал с иокохама и е много доволен като проходимост но след 2 години и четирите са се искривили
още незнам за коя гума да дам хилядарка и отгоре и поне да си заслужава
доста са парите и искам да ги дам и да знам за какво ги двам

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 27 Сеп 2006, 2:06

Видях че си писал за Ласа, според мен много добре гума добре се държи и на сняг, и на лед и на сухо, но не знам дали карат повече от еди сезон, другата добра гума за сняг е Гиславеда но той има малък недостатък на сухо не държи добре, но пък на сняг не съм карал по проходима гума, от тук на там са по скъпите гуми ама аз лично нямам сериозни наблюдения, а и ми се струва че инвестицията е не оправдана само за да имаш марков надпис на гумите :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 27 Сеп 2006, 8:11

ge_a написа:Видях че си писал за Ласа, според мен много добре гума добре се държи и на сняг, и на лед и на сухо, но не знам дали карат повече от еди сезон, другата добра гума за сняг е Гиславеда но той има малък недостатък на сухо не държи добре, но пък на сняг не съм карал по проходима гума, от тук на там са по скъпите гуми ама аз лично нямам сериозни наблюдения, а и ми се струва че инвестицията е не оправдана само за да имаш марков надпис на гумите :winky:

Моето мнение че за зимни гуми пари не трябва да се пестят. Едно време баба ми казваше че "евтиното струва скъпо", така че аз съм за марковите гуми (то не че има гаранция колко са оригинлни, ама все пак)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Сеп 2006, 11:54

миналата зима си зех гиславед норд фрост3 и съм адски доволен нарочно се бутах в ебати снега и с газ без да се старая да не превърта гумата си излизах кат пич зверски копачки :D не са от наи комерсиалните марки но като качество разликата не е голяма!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 27 Сеп 2006, 12:02

само един коментар от мен: зимните гуми не са само за каране в снега :idea: :!:
пример: дебица фриго директионал са супер добри в сняг но на сухо са пълна скръб и заради това цялостно са много слаба зимна гума ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Сеп 2006, 13:24

Колега, Конти ТС810 от Гуми Център Диана - най-доброто отношение цена - качество - аз и Айс караме с такива - перфектни са.
На сухо са като летни гуми, на сняг са като зимни.
Същото са ти го написали и в теста на ADAC.
Аз не видях защо Айс ги класира на трето място, след като са на първо в теста, ама както и да е.
В същото време са по-евтини от Мишлен Алпин.
Това е теста.
Ако ще даваш много пари, си вземи тези или Мишлен Алпин (второ място), ако не ти се дават, си земи Малоя или Гиславед, но не 225, а 205 примерно или 195 (все още не знам каква кола караш).
Touring & windsurf club

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Сеп 2006, 15:33

Georgieff написа:Колега, Конти ТС810 от Гуми Център Диана - най-доброто отношение цена - качество - аз и Айс караме с такива - перфектни са.
На сухо са като летни гуми, на сняг са като зимни.
Същото са ти го написали и в теста на ADAC.
Аз не видях защо Айс ги класира на трето място, след като са на първо в теста, ама както и да е.
В същото време са по-евтини от Мишлен Алпин.
Това е теста.
Ако ще даваш много пари, си вземи тези или Мишлен Алпин (второ място), ако не ти се дават, си земи Малоя или Гиславед, но не 225, а 205 примерно или 195 (все още не знам каква кола караш).

Тоя тест не е ли старичък :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 27 Сеп 2006, 17:07

карам 520 комби 97 година лети джанти и си е с 225 55 16 и се чудя дали да му сложа зимни 215 или 205
доколкото знам по тесните гуми са по проходими само в неутьпкан сняг иначе по широките имат по голяма допирна точка с асвалта и е логично да имат и по добро сцепление
никои неказа нищо за пирелито а гледах много хубави както вече казах и ми се струват доста зимни
някакви впечатления за пирели xl tl winter carving - pireli
по специялно зо тази гума

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 27 Сеп 2006, 17:25

Georgieff написа:...Аз не видях защо Айс ги класира на трето място, след като са на първо в теста, ама както и да е...
Това е теста.

Казах че миналия октомври-ноември-декември (2005г.!!!!) имаше една книжка/приложение с тестове на зимни гуми и там имаше класация за 225/55R16 (може и 205 да е била - 10% вероятност) и класацията беше:
1. Pirelli
2. Dunlop 3D
3. Continental W.C. TS810
.
.
.
.
.
7-8. Michelin Pilot Alpin PA2 (което според мен е нереалноай трябва да е в челната 3-ка, мое си мнение)

КАКТО И ДА Е.... Сега се чудя между:
1. Michelin PA2 или PA3
2. Continental W.C.TS810 или W.C.TS810-SPORT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Сеп 2006, 13:15

marione написа:карам 520 комби 97 година лети джанти и си е с 225 55 16 и се чудя дали да му сложа зимни 215 или 205
доколкото знам по тесните гуми са по проходими само в неутьпкан сняг иначе по широките имат по голяма допирна точка с асвалта и е логично да имат и по добро сцепление

Точно обратното ;) За неутъпкан сняг колкото по-широки гуми, толкова по-добре. Но неутъпкания сняг е химера в града, така че е нормално да се сложи малко по-тясна и по-висока гума. От ласа имам добри впечатления, но не на бмв, дебица имат зимен модел(май фриго), който по-стар модел на гудиър, държи се добре бмв-то с тях. За марката Champiro няма да разказвам, щото два ли ще повярвате колко читава гума излезе... поне първите две зими 8)
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ