моторно масло 525i М50

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 14 Ное 2006, 23:46

IAV написа:BMW Recomends Castrol :!: :!: :!:

... а по-преди Mobil!

Зависи от това, кой ще плати повече... :mhihi:

:idea: Истината е, че трябва да отговаря на БМВ спецификациите, независимо от марката!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Ное 2006, 1:00

Аз ползвам на ICE-a 5W40 Mobil и съм безкрайно доволен :D
10W40 на тоя мотор НЕ :!:

Георги Пенчев
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Ное 2006, 10:11

С риск да ме наплюете, един познат, който е двг-специалист по образование, каза че 5W за България, когато не говорим за спортни коли, няма никакъв смисъл и дори в някакъв аспект е по-зле от 10W. Абе в смисъл, каза че 10W си е правилното масло. Не ме разбирайте погрешно, просто питам да ми обясните...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 15 Ное 2006, 10:32

Penchev написа:Аз ползвам на ICE-a 5W40 Mobil и съм безкрайно доволен :D
10W40 на тоя мотор НЕ :!:

Георги Пенчев
.....поне се обоснови, защо на тоя мотор да не се слага 10W40, това че ти харесва 5W40 на Мобил не е обясненеие!
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Ное 2006, 20:17

10-цата си е полусинтетика :idea: Това масло не може да държи свойствата си при нагряване над 100 градуса :!: То и 5-цата не е нещо свръх ,но има по-висока точка на кипене най-малкото :idea:

Жалко ,че човека капацитет по тези въпроси не пише във форума,но ТОМ от Несебър може да потвърди това ,което казвам 8)

Ние тези коли ги караме с една идея по-бързо от възможностите им,ако някой си направи труда да си монтира датчик за температурата в мазилната уредба ще му стане лошо :shock: С по-слабото масло ,температурата скача драстично при натоварвания. Лично съм ставал свидетел как лятото при 140 км/ч след 10 минути поддържане маслото беше на 114 градуса :shock: Направи си сметка какво става и какво остава от това масло за 50-60 лв тубата :evil:

Високотехнологичното масло 300V Competition на Motul например има горна граница от над 130 градуса ако не се лъжа :roll: Да, ама то струва 35 лв/литър :idea:

Лудия ГСМ показваше на неговия уред навремето как с Кастрол РС ако не се лъжа температурата седи в едни разумни граници и няма критични пикове дори при яки ръчки.

Аз си сложих Хадо в двигателя и се убедих как се държи мотора след часове диво каране по аутобана от Триест до Милано, че и обратно до Ниш в Сърбия :!: След буквално часове 200 км/ч средно и внезапно спиране за заплащане на аутобан колата почти не миришеше на масло а можеш да си представиш какво е да го гониш със такава скорост и изведнъш да спреш :shock: Убедих се в комбинацията на препарата в комбинация с истинско синтетично масло,идващо за нас директно от Германия :!:

Не си налагам мнението,всеки има право да си ползва автомобила ,както намери за добре,но аз до това заключение съм стигнал досега ...

Георги Пенчев
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Ное 2006, 19:19

За температура не разбирам, сигурно има истина в думите ви, добре е да се купува качествено, синтетично масло, което обаче си е доста пари. За запазване на качествата на едно масло след известен пробег обаче смятам, че е по-добре да се закупи по-евтино масло и да се сменя по-често, отколкото да се кара по-дълго време с УЖ по-хубаво масло. Аз затова и минах с по-евтин вариант от лукойл-а. Аз не правя големи зулуми с колата, ръчкам от време на време но за малко, надявам се да не се износва мотора много - учудва ме, че дори с предишното масло (изтече като вода, катранено черно) нищо не тракаше, мотора работеше отлично - със сегашното масло положението е същото. Иначе на километража пише 320 000++ километра. Явно шестака си търпи доста изтезания, едно М40 при същите условия :help: :roll:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 21 Ное 2006, 19:27

batevladi написа:кви са изискванията на БМВ за маслото :shock:

BMW Special Oil
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 21 Ное 2006, 19:46

И аз в момента съм с Q8 F1 10W50 и за сега съм доволен ;) но ще се види като се понавъртят км как ще е :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 21 Ное 2006, 20:29

БОРКО-ЧИПА написа:И аз в момента съм с Q8 F1 10W50 и за сега съм доволен ;) но ще се види като се понавъртят км как ще е :roll:

И аз така съм в процес на изследване :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 21 Ное 2006, 23:04

Аз го изследвам вече около 3000 км.За сега няма ядове.А не е като да
не я тормозя колата де :mhihi:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
Мечтае да кара: M3

Мнение от zipper » 21 Ное 2006, 23:59

Q8-това е маслото,а и се препоръ4ва за БМВ.Също и Castrol не е лош вариянт,само да не е менте.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2006, 7:50

Малей, какви глупости пишете .... Ще ме извинявате, но не е лошо да попрочетете туй-онуй за видовете масла. Така както с боб и леб в маратон победа няма да имате, така и с 10W40 трудно ще се справите при постоянно спортно каране. За тези с тежките десни крачета бих препоръчал пълна синтетика с характеристика 5W50. То се препоръчва от производителите специално за състезателни цели. А иначе производителите имат препоръки, но те обикновенно не са съобразени с темературата в даден регион. Колата ви ще пали по един начин в зимна София при -18С, по друг начин в планината при -25С, по трети на морето, където зимата е мека.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 22 Ное 2006, 22:54

BMW_POWER написа:Малей, какви глупости пишете . За тези с тежките десни крачета бих препоръчал пълна синтетика с характеристика 5W50. То се препоръчва от производителите специално за състезателни цели.

5W50 така ли?Ми ти сигурно имаш чисто ново баварче, а ние караме 10 годишни бараки ,така че 5W50 не е за нас приятелче.По сертификат по API го дават за нашия мотор да е с клас SJ а ние дори слагаме по високия клас SL, така че не мисля че пишем глупости ;)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2006, 23:38

Явно не си чел нова, което пиша. Всеки един си е манджия - един пие гроздова, втори сливова, трети ябълкова и т.н. Аз не пиша за марка масло, а за вид масло според това, къде и как се употребява. Една 3-годишна кола може да харчи масло, а една 20 - не....
Разбра ли ме сега?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 23 Ное 2006, 0:17

АЗ ЗНАМ ЕДНО: :twisted:

Има масла за зимата, има масла за лятото

Има масла за дизели, има масла за бензинови

Има масла за Гемания, има за България, а има и за Гърция (да не казвам Саудитска Арабия :mhihi: )

Има масла за нови коли, има масла за по-износени двигатели

Изборът никога не е толкова лесен!!! По книжка БМВ дава голямо разнообразие, защото книжката е за цяла Европа (примерно).
Така че, всеки може да сподели опит и да изкаже мнение, но винаги в добрия тон!!!

ТИ РАЗБРА ЛИ МЕ СЕГА ?

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ