за метанови инсталяции
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
tsvet40 написа:Aurora написа:
Аз от физика не разбирам...
Моето мнение се базира изцяло на моя и на други хора опит.... Ето тука и колегата казва за приятеля му, който за 300 000 км. няма никакви проблеми
добре де може и така е както казваш, но все пак ти нямаш доказателствата да утверждаваш че за стандартен двигател газ е по добре от бензин. а по повода на това, какво казва колега на приятеля, има един анекдот за 80 годишен старец, които е разправял на своя сосед, че още как можал всеки ден и по няколко пъти...
JESUS написа:Значе с метан е по-добре и двигателя не се изхабява
не се знае, че двигател не се изхябява по малко
Здравейте Пичове относно метана ще ми се да кажа,че освен заетото място в иначе големия ми багажник и че немога да ускорявам от 0-100 за 8сек. а за 13сек. мога да кажа че това гориво идеално за България .Карам на МЕТАН от 9 месеца имога да заявя твърдо : Не вярвайте на глупости от сорта че тежи 200 кг .( ТЕЖИ не повече от един човек ~70кг с пълна бутилка ) ,а за по паралиите ина и по-леки бутилки около 20кг. Няма проблеми с паленето зимата и няма гърмене лятото просто идеално,не смърди , не се нъждае от центровка всеки месец . От София до златни пясъци с 23 лв . иначе с бензин около 90 лв. 

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Ей сега докараха една чисто нова Дачийка 1.4мпи на метан. С инжекцион олекотена бутилка...Абе направо чудо. Карах я малко и си върви доста прилично. Нито скърца нито е тежка. Някакво ново поколение уредба бутилката тежи 32кг. Идеална е просто...
.

- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Каква е разликата в цената на газов инжекцион и обикновенна?
Метана не гърми ли?
Това означава ли че може да се сложи обикновенна на коли с платсмасови колектори без да се страхувам от гърмежи?
И един глупав въпрос - защо пълначката винаги е под предния капак?
В работата ми всеки ден слагат метанови инжекционни уредби със само една бутилка на Фиат Панда (таксита) и на бутилката пише че тежи 40кг
Метана не гърми ли?
Това означава ли че може да се сложи обикновенна на коли с платсмасови колектори без да се страхувам от гърмежи?
И един глупав въпрос - защо пълначката винаги е под предния капак?
В работата ми всеки ден слагат метанови инжекционни уредби със само една бутилка на Фиат Панда (таксита) и на бутилката пише че тежи 40кг
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
колегата си сложи метан на Пежо 406 2.0 ,доволен е ... с около 5-6 лв минава 100 км ,няма ядове с центровки палене и т.н. ,само 1 път за около 30 000 км не щя а запали и и изчистиха някакви грешки ,+ наскоро смяна на дюзи на метановата уредба която е инжекцион с 4 дюзи - около 80 лв .Но колата е значително по спъната на метан .
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
добрееее
чувам хубави думи за метана
сега идва и моя въпрос
знам го и го знам от опит че моторите над 2.0Л вървят по добре на газ отколкото на бензин
някой да има информация по тази тема само че за метана??
чувам хубави думи за метана
сега идва и моя въпрос
знам го и го знам от опит че моторите над 2.0Л вървят по добре на газ отколкото на бензин
някой да има информация по тази тема само че за метана??

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
.......няма такъв филм колега_65536_kb_sec_ написа: знам го и го знам от опит че моторите над 2.0Л вървят по добре на газ отколкото на бензин

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
По голяма глупост не бях чувал скоро. Както се отразява газта на малките двигатели така се отразява и на големите. Освен ако не искаш да кажеш че двигатели 2л вървят по-добре на газ от такива 1.1 примерно 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
такова е моето наблюдение
много хора който са имали големи мотори които са газифицирали самите те (в смисъл могат да сравнят колата никога да не е била на газ и да е на газ) казват че има по голяма мощност на газ
много хора който са имали големи мотори които са газифицирали самите те (в смисъл могат да сравнят колата никога да не е била на газ и да е на газ) казват че има по голяма мощност на газ

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
_65536_kb_sec_ написа:такова е моето наблюдение

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ