впечатления от зимните гуми от метро

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Re: впечатления от зимните гуми от метро

Мнение от zorobg » 30 Ное 2009, 17:38

Мнение относно полските гуми. Ако сте решили да се ориентитарате къл Полска марка ( заради цената ) и имате право на избор, взимайте Денбица. Кормораните са доста зле, особено на мокро.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Ное 2009, 17:49

zorobg написа:Мнение относно полските гуми. Ако сте решили да се ориентитарате къл Полска марка ( заради цената ) и имате право на избор, взимайте Денбица. Кормораните са доста зле, особено на мокро.

Абе да ти кажа не са толко зле колкото ги описваш. Преди две години взех едно е30 комбинион, с чисто нови предни корморани, взех колата по нова година а гумите бяха летни е да ти кажа в снеговете се представиха уникално. така, че единствния им косур н акорморана е по-бърото уж износване.

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 30 Ное 2009, 21:52

zorobg написа:Мнение относно полските гуми. Ако сте решили да се ориентитарате къл Полска марка ( заради цената ) и имате право на избор, взимайте Денбица. Кормораните са доста зле, особено на мокро.

И аз не съм съгласен с теб теставал съм почти всички марки миналата година бях с дебица фриго 2, отрицателен вод за тая гума, на другото БМВ имам БФ Гудрич стават, корморан карх преди 2 сезона, и за това пак си взех такива, наистина деистват на сняг и мокро става въпрос за стария зимен модел с едни чепати граифери, не новия модел ,а само да отбележа всеки сезон си купувам нови зимни, корморана спрямо цена и качесво се представя превъзходно, карал съм ласа ,бараум , старата дебица и новата ,мишелин алпин , и честно казано от барум съм наи-недовелен все пак си е мое мнение, а и всеки ги мери по различен критерии което е различно

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 30 Ное 2009, 22:15

Важно е да уточните едно- дали т.н. нови гими в Метро са регенерати? Без да твърдя по спомен мисля бяха точно такива?
Аз лично регенерат на колата си не бих сложил. Еле па на предния мост!
Поправете ме ако греша.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 30 Ное 2009, 22:22

регенерат са ,има ги и на Практикер .. за тия пари има и Дебица ,за мен са по добрия избор ,а за малко повече пари Сава Ескимо са доста добре

Аватар

Мнение от sonny » 30 Ное 2009, 22:57

NeoPrint написа:Важно е да уточните едно- дали т.н. нови гими в Метро са регенерати? Без да твърдя по спомен мисля бяха точно такива?
Аз лично регенерат на колата си не бих сложил. Еле па на предния мост!
Поправете ме ако греша.

Стефчо, говорим за Корморан, Дебица, Барум, тези марки нямат регеберати. А Малатестаата е топъл цялостен регеберат и е с индекс 190-210км, па ти не си слагай. Дип, че таа година ми изпадна чисто нов Гуудрич инак щях си взема Малатести. Разтърси се из нета, едно лошо мнениеняма за тях, а на всичкото отгоре деянат и на дрифт и не се разпадат. Така, че старото име на регенерата е нейде в небитието. Спокойно може да се слага регенерат и напреден мост. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 30 Ное 2009, 23:09

както и в другите теми посветени на гумите, всеки си има мнение. Аз тотално се разочаровах от кормораните и никога повече няма да си сложа такава гума. Някой спомена, че е доволен от тях но ги сменя всеки сезон :)
Убедух се, че е по-добре да даде човек повечко пари за гуми, отколкото да ти се изправя косата, при всяка по-сериозна ситуация :)

Аватар

Мнение от sonny » 01 Дек 2009, 13:11

zorobg написа:както и в другите теми посветени на гумите, всеки си има мнение. Аз тотално се разочаровах от кормораните и никога повече няма да си сложа такава гума. Някой спомена, че е доволен от тях но ги сменя всеки сезон :)
Убедух се, че е по-добре да даде човек повечко пари за гуми, отколкото да ти се изправя косата, при всяка по-сериозна ситуация :)

И да и не. Може би понякога е по-добре да караш всяка година с нови гуми, по бюджетни, отколкото 3-4 години с едни по-истински. Има разлика, а за парите е друг върос. ОН аз едно си прав, темата е като за маслото. Колокто марки толкова мнения +1 отгоре :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 01 Дек 2009, 14:58

А някой като си купи гуми от Метро случайно да е гледал кога са произведени, защото точно това според мен е проблема предполагам, че гумите са евтини заради това че са произведени преди няколко години. Има такава практика да се изкупуват стари залежали стоки от складове за без пари и тук да се продават на уж по ниска цена за сметка на качеството. Производителите на гуми казват, че след 3 години дори и да не е карана гумата каучука променя качествата си и гумите не са толкова надеждни.
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!

[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Дек 2009, 15:14

sonny написа:...инак щях си взема Малатести. Разтърси се из нета, едно лошо мнениеняма за тях
:yes: Перфектни са Малатестата. Аз карах Фордо няколко зими с такива... перфектна гума... После си купих Дебика Фриго... добре че баща ми кара лятото с тея боклуци, та да се изпилят и да ги хвърли... няма такъв боклук като Дебиката.

Аватар

Мнение от sonny » 01 Дек 2009, 20:26

al3xx написа:А някой като си купи гуми от Метро случайно да е гледал кога са произведени, защото точно това според мен е проблема предполагам, че гумите са евтини заради това че са произведени преди няколко години. Има такава практика да се изкупуват стари залежали стоки от складове за без пари и тук да се продават на уж по ниска цена за сметка на качеството. Производителите на гуми казват, че след 3 години дори и да не е карана гумата каучука променя качествата си и гумите не са толкова надеждни.

Добре де,защовсе търсим под вола теле. Защо като цената е ниска и си мислим, че има проблем. Защоне си зададеш въпроса, дали Метро примерно не са директен вносител на тези гуми, въпреки дилъра на БГ пазара и оттам да идва по-ниската цена или да имат договорка с дилъра и Метро да продава не имоверно голямо количество и оттам да има по-големи отстъпки, по-малки печалби и така да се формира цена по-ниска от всяка една гумаджииница и дори от представителя.

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 01 Дек 2009, 21:35

al3xx написа:А някой като си купи гуми от Метро случайно да е гледал кога са произведени, защото точно това според мен е проблема предполагам, че гумите са евтини заради това че са произведени преди няколко години. Има такава практика да се изкупуват стари залежали стоки от складове за без пари и тук да се продават на уж по ниска цена за сметка на качеството. Производителите на гуми казват, че след 3 години дори и да не е карана гумата каучука променя качествата си и гумите не са толкова надеждни.

Ами да като си купувам гуми винаги гледам DOT-а на тези е който взех от метро е 28 седмица на 2009год., а отнсно другите постове всеки да кара с каквото му харесва мнения всякакви :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d LCI

Мнение от Evgeni » 01 Дек 2009, 22:03

С Корморан карам от 3 години, за цената си съм адски доволен никъде не съм закъсвал а ходя и на ски по балканите, а това за износването са някви митове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 02 Дек 2009, 0:42

cougar316 написа:

Ами да като си купувам гуми винаги гледам DOT-а на тези е който взех от метро е 28 седмица на 2009год., а отнсно другите постове всеки да кара с каквото му харесва мнения всякакви :D

Ее, набарал си по-новото. :mhihi:
И аз това погледнах първо като ги видях толкоз евтини и бяха края на 2008. Устройваше ме. На студено и дъжд са екстра, чакам снега да си покажат най-добре. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Дек 2009, 10:25

Всичките Корморани в Метро са с ДОТ от преди 2-3 месеца. Даже имаше и на месец и половина.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ