Антифриз
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Антифриз
Здравейте,
Дойде време да сменям антифриза, та въпроса ми е има ли значение марката, модела вид и т.н. Дочух някакви майстори вднъж да споделят че антифриза имал и смазващо действие при някой коли та молабата ми е ако има някой по сведущ по въпроса да сподели. Колата ми е Е36 320и от 95-та
Тенкс авансово
Дойде време да сменям антифриза, та въпроса ми е има ли значение марката, модела вид и т.н. Дочух някакви майстори вднъж да споделят че антифриза имал и смазващо действие при някой коли та молабата ми е ако има някой по сведущ по въпроса да сподели. Колата ми е Е36 320и от 95-та
Тенкс авансово

SGV
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
смазването не е при някой коли, а при всички
ако не ти се цапа да правиш смески си купуваш ready to use или как се казва на български "разреден"
другия вариант е концентрат, но задулжително разреждаш с дестилирана вода
съвета ми е ако ти се дават парици да си вземеш "червен" антифриз некой марков...

другия вариант е концентрат, но задулжително разреждаш с дестилирана вода

съвета ми е ако ти се дават парици да си вземеш "червен" антифриз некой марков...

- Tender
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:съвета ми е ако ти се дават парици да си вземеш "червен" антифриз некой марков...
А колко точно трябва да ми се дават?

SGV
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ми според марката аз си взимам 5Л туба ready to use за 40 кинта
2 туби по 5Л = 80 кинта (за М50Б20 Е34 с клима дават я 10,5 по каталог, но реално не можеш да източиш всичко остава 0.5 до 1Л в системата)
2 туби по 5Л = 80 кинта (за М50Б20 Е34 с клима дават я 10,5 по каталог, но реално не можеш да източиш всичко остава 0.5 до 1Л в системата)

- Tender
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:ми според марката аз си взимам 5Л туба ready to use за 40 кинта
2 туби по 5Л = 80 кинта
Само не разбрах дали ства въпрос за така наречения "червен" или той в по-скъп?
SGV
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
аз ползвам на шел,зелен и правят едни промоции идва на добра цена,също и на локтайт става(червен)
тия не си менят цвета през годината
тия не си менят цвета през годината
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
а за моята колица тази под аватата какъв да сипа ?? HEPU става ли червен?
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Tender
- младши ентусиаст
-
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Tender написа:А какво количество ще ми стигне двигателя ми е М52В20 мисля. Имам климатроник ако има значение?
10.5 литра ти е охладителната течност.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не е лошо да видиш първо с какъв антифриз ти е колата в момента, тъй като има вероятност да е или единия, или другия, а някъде четох, че и двата вършат една и съща работа, но проблемът идва от това, че не могат да се смесват. Има едни митове и легенди, че червеният бил за двигатели с алуминиев блок (М52 да речем), което според мен е пълна глупост, защото главите на моторите са алуминиеви от бая време и нищо им не става от зелен, син или жълт антифриз.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Абе то е ясно какъв антифриз требе ,но повечето карат с тоя най-хубавия -кафявия
.Просто е гадна работа да караш кола за 10-15к и нагоре и да не сменяваш антифриза,има много случаи такива.
Тук и да вметна и нещо друго.Дайте в Важни да се сложат теми с всички модели Е36 и коя колко антифриз трябва,колко масло и какво,масло за скоростите и деферинциала,спирачна течност и разни други по важни,че вече стана банално всека втора тема да е ;какво масло трябва,колко ,защо и тн.

Тук и да вметна и нещо друго.Дайте в Важни да се сложат теми с всички модели Е36 и коя колко антифриз трябва,колко масло и какво,масло за скоростите и деферинциала,спирачна течност и разни други по важни,че вече стана банално всека втора тема да е ;какво масло трябва,колко ,защо и тн.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
а аз имам един въпрос да не правя друга тема ? Винаги когато стане по студено докато загре колата се чува балбукане, от какво е така ?
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ