Специално покритие на лята джанта - специалист ?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Специално покритие на лята джанта - специалист ?

Мнение от Penchev » 12 Май 2009, 17:36

Колеги , искам да ви попитам дали знаете за някой специалист , който може да възстанови драскотини по лята джанта ,която е с по-особенно покритие по борда и сърцевината й :?: :help:
Изображение

Няколко души , бояджии гледаха джантата и никой не посмя да каже нищо категорично ,защото на всички тях им казах ,че ще се плати каквото се каже ,но ефекта да е пълен т.е. да няма разминаване в тоновете на борда и сърцевината с останалите 3 джанти на кабриолета :!:
Джантите са Baracuda Starform , произвеждат се само и единствено в Швейцария в град Щайн ам Райн ( http://www.barracuda-racing-wheels.com/ ... hp?mod=bmw ) , качествата им са е без никакъв коментар ,както и цените им естествено :shock: , много ни боли сърцето като я гледаме ожулена джантата на общия фон :cry:

Като обща информация за структурата им и последващите притеснения у бояджиите мога да кажа следното : материала им е чисто бял , лъскавата повърхност на борда наподобява полиран алуминии ,но не е съвсем същото , просто седи малко по-матово , сърцевината/петолъчката е даже в малко по-тъмен , по-наситен тон сив цвят от борда като много леко оксидирано покритие изглежда ...
Всички майстори се плашат ,че няма да могат да ни помогнат ,защото те са свикнали :arrow: отиваш, хвърляш им там някакви си джанти - те ги боядисват в сив RAL + перла , пръскат им лак ,печат ги и кой от къде е ... Тук случая е особен и си трябва човек ,който да каже ако трябва да се хромира борда и после някакъв сатен лак ли да им се пръска,какво ли незнам ,но ви моля който знае за квалифициран техник по тази част да удари едно рамо с координати :help:

Предварително благодарности и от мен и от брат ми :yes:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Май 2009, 19:50

Аз силно се съмнявам да има човек в БГ които да успее да докара това качество на услугата което търсиш :) Аз бих предложил да попиташ директно производителя, все пак може да използват разни специални методи за да докарат въпросният ефект.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 12 Май 2009, 21:29

Едва ли борда е никелиран.Вероятно е полирам алуминий и отгоре е
лакиран.Естествено заводския лак е доста дебел слой и е леко матиран.
Казаха ми,че този ефект може да се постигне,ако лака се пръсне прахово
и след това в зависимост от изпичането се постига различен блясък(т.е.
колко да е матирал лака.)Естествено едва ли ще стане като другите 3 джанти
и затова може да се пръснат и 4-те.Но ако не е много фатална драскотината
просто изчакай и другите джанти да станат за ремонт.С нашите пътища
едва ли ще изкарат много време.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 13 Май 2009, 10:58

Сигурното е едно , че в драскотините (дълбоките) виждам ,че лъскавия слой е покритие а отдолу материала е чисто бял , дали е дуралуминий ии някаква титаниева сплав вече незнам :idea:
Днес ще пиша e-mail до Aerotechnik Fahrzeugteile AG да ги поразпитам какво може да се направи и дай боже да ми кажат поне какви са материалите и как са боядисани :roll: (малко се съмнявам честно казано ,че ще ми кажат , но ще пробвам)

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 628csi; Brabus Widestar GL

Мнение от chris » 14 Май 2009, 15:33

най-вероятно чисто белият материал отдолу е шприц(филер). върху алуминия, магнезия, хром-молибдена, дуралуминия, или какъвто и да е материaл трябва да има такова нещо иначе боята не няма да хване здраво директно върху материала.
за да станат еднакви ще трябва да боядисаш и 4-те.
или освен ако не извадиш късмет някой да забърка точната рецепта на боята.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 27 Май 2009, 10:05

Колега аз имам пълен сет боя хром който го прави този ефект-проблема е че не е този дарк хром който ти искаш а е мирор хром ефекта.Ако все пак искаш да попиташ нещо повече драсни едно ЛС!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Май 2009, 14:51

Жорка, като чета, дори да намериш кой да го направи тук, ще излезе като да я дадеш при производителя. Вероятно могат да ти я направят там, остава само да се разходиш като имаш път към Швейцария. Няма да стане за ден-два, ама и после няма да те е яд като я гледаш.
Never mistake motion for action...

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Май 2009, 17:36

martin_g60 написа:Колега аз имам пълен сет боя хром който го прави този ефект-проблема е че не е този дарк хром който ти искаш а е мирор хром ефекта.Ако все пак искаш да попиташ нещо повече драсни едно ЛС!

Колега , благодаря ти за инфото :yes:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 28 Май 2009, 11:38

bmwdriver написа:просто изчакай и другите джанти да станат за ремонт.С нашите пътища
едва ли ще изкарат много време.
Вервай ми точно тия джанти ще искарат бая дълго време. Аз карам с Баракуди, и смея да твърдя, че по здрава джанта от тва не съм срещал. Не знам от каква сплав ги правят, но задните са ми 6.9кг, 17-ки на 9 инча :shock: .
По темата: Виж в продава има една тема за изправяне на джанти. Аз бях при момчето да ми ремонтира бордовете и ми каза, че имало няква специялна боя точно за тия работи. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 28 Май 2009, 15:25

Нямах предвид да се изкривят,говорех за издраскване и напукване на лака.
Ако някой има инфо къде може да се полират и лакират бордовете,да сподели.
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Аватар

Мнение от ///M Body Shop » 28 Май 2009, 23:04

Ето виж тая тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=149709 . Момчето полира, лакира, абе всичко що е свързано с джанти. Утре ще карам мойте баракуди за ремонт на бордовете и ще споделя впечатления после :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 29 Май 2009, 0:02

Май и аз ще се възползвам.Сподели как са цените след като ги оправиш.
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Аватар

Мнение от ///M Body Shop » 29 Май 2009, 3:08

Цените които ми обяви момчето са повече от прекрасни, надявам се и работата да е такава. Ще споделя непременно за какво иде реч. ;)
Сори на автора, че се отклонихме от темата :roll:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 04 Юни 2009, 20:51

Колеги , дискусията е много добра и изчерпателна за което ви благодаря :!:

Проблема с джантите е почти "решен" ... след като вчера вечерта на магистралата от Пловдив две от тях се строшиха на парчета :( :cry:

Да ви кажа , никога не съм упреквал хората ,които се изнесоха от тая държава ,защото знам ,че са на едно по-уредено и човешко място ...

Камион от който в последния момент пада греда 10/10 см поне метър и нещо дълга пред кабриото , добре ,че брат ми е извадил реакция и е успял само с вътрешната част на десните гуми да мине през нея - от предната джанта липсва огромна част от борда на повече от 240 градуса :( задната е сцепена брутално ... Добре ,че бордовете са им усилени на спортните семперити едва я е управлявал докато спре на място , цял късмет ,че не се е завъртял и излетял от пътя :help:
Късмет ,че на колата и няма абсолютно нищичко ...

За реакции ,чувства и емоции в момента не говорим ,защото съм като Ц4 и всеки момент ще експлоадирам :maad:
За голямо съжаление в България човек не може да има нещо хубаво, ценно или поне не за дълго :( Това ако се беше случилов държавата от която докарахме кабриолета ,първо шофьора на камиона автоматически и безпрекусловно губеше права ,второ съда щеше да му закове страшна глоба (под страшна говорим за поне 10 000 CHF) ,трето застрахователите ще изплатят щетата на 100% и нещата щяха да приключат с едни нерви и стрес ... А тук нашите ядове тепърва ще продължат

п.с. Снимки може утре да кача

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Юни 2009, 22:18

Жорка, нямате ли му номера или поне описание на тоя камион?
Изображение

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ