Специално покритие на лята джанта - специалист ?
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Специално покритие на лята джанта - специалист ?
Колеги , искам да ви попитам дали знаете за някой специалист , който може да възстанови драскотини по лята джанта ,която е с по-особенно покритие по борда и сърцевината й
Няколко души , бояджии гледаха джантата и никой не посмя да каже нищо категорично ,защото на всички тях им казах ,че ще се плати каквото се каже ,но ефекта да е пълен т.е. да няма разминаване в тоновете на борда и сърцевината с останалите 3 джанти на кабриолета
Джантите са Baracuda Starform , произвеждат се само и единствено в Швейцария в град Щайн ам Райн ( http://www.barracuda-racing-wheels.com/ ... hp?mod=bmw ) , качествата им са е без никакъв коментар ,както и цените им естествено
, много ни боли сърцето като я гледаме ожулена джантата на общия фон
Като обща информация за структурата им и последващите притеснения у бояджиите мога да кажа следното : материала им е чисто бял , лъскавата повърхност на борда наподобява полиран алуминии ,но не е съвсем същото , просто седи малко по-матово , сърцевината/петолъчката е даже в малко по-тъмен , по-наситен тон сив цвят от борда като много леко оксидирано покритие изглежда ...
Всички майстори се плашат ,че няма да могат да ни помогнат ,защото те са свикнали
отиваш, хвърляш им там някакви си джанти - те ги боядисват в сив RAL + перла , пръскат им лак ,печат ги и кой от къде е ... Тук случая е особен и си трябва човек ,който да каже ако трябва да се хромира борда и после някакъв сатен лак ли да им се пръска,какво ли незнам ,но ви моля който знае за квалифициран техник по тази част да удари едно рамо с координати
Предварително благодарности и от мен и от брат ми
Георги Пенчев

Няколко души , бояджии гледаха джантата и никой не посмя да каже нищо категорично ,защото на всички тях им казах ,че ще се плати каквото се каже ,но ефекта да е пълен т.е. да няма разминаване в тоновете на борда и сърцевината с останалите 3 джанти на кабриолета

Джантите са Baracuda Starform , произвеждат се само и единствено в Швейцария в град Щайн ам Райн ( http://www.barracuda-racing-wheels.com/ ... hp?mod=bmw ) , качествата им са е без никакъв коментар ,както и цените им естествено

Като обща информация за структурата им и последващите притеснения у бояджиите мога да кажа следното : материала им е чисто бял , лъскавата повърхност на борда наподобява полиран алуминии ,но не е съвсем същото , просто седи малко по-матово , сърцевината/петолъчката е даже в малко по-тъмен , по-наситен тон сив цвят от борда като много леко оксидирано покритие изглежда ...
Всички майстори се плашат ,че няма да могат да ни помогнат ,защото те са свикнали

Предварително благодарности и от мен и от брат ми

Георги Пенчев
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Едва ли борда е никелиран.Вероятно е полирам алуминий и отгоре е
лакиран.Естествено заводския лак е доста дебел слой и е леко матиран.
Казаха ми,че този ефект може да се постигне,ако лака се пръсне прахово
и след това в зависимост от изпичането се постига различен блясък(т.е.
колко да е матирал лака.)Естествено едва ли ще стане като другите 3 джанти
и затова може да се пръснат и 4-те.Но ако не е много фатална драскотината
просто изчакай и другите джанти да станат за ремонт.С нашите пътища
едва ли ще изкарат много време.
лакиран.Естествено заводския лак е доста дебел слой и е леко матиран.
Казаха ми,че този ефект може да се постигне,ако лака се пръсне прахово
и след това в зависимост от изпичането се постига различен блясък(т.е.
колко да е матирал лака.)Естествено едва ли ще стане като другите 3 джанти
и затова може да се пръснат и 4-те.Но ако не е много фатална драскотината
просто изчакай и другите джанти да станат за ремонт.С нашите пътища
- Penchev
- Сватбаря
-
Сигурното е едно , че в драскотините (дълбоките) виждам ,че лъскавия слой е покритие а отдолу материала е чисто бял , дали е дуралуминий ии някаква титаниева сплав вече незнам
Днес ще пиша e-mail до Aerotechnik Fahrzeugteile AG да ги поразпитам какво може да се направи и дай боже да ми кажат поне какви са материалите и как са боядисани
(малко се съмнявам честно казано ,че ще ми кажат , но ще пробвам)
Георги Пенчев

Днес ще пиша e-mail до Aerotechnik Fahrzeugteile AG да ги поразпитам какво може да се направи и дай боже да ми кажат поне какви са материалите и как са боядисани

Георги Пенчев
- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
най-вероятно чисто белият материал отдолу е шприц(филер). върху алуминия, магнезия, хром-молибдена, дуралуминия, или какъвто и да е материaл трябва да има такова нещо иначе боята не няма да хване здраво директно върху материала.
за да станат еднакви ще трябва да боядисаш и 4-те.
или освен ако не извадиш късмет някой да забърка точната рецепта на боята.
за да станат еднакви ще трябва да боядисаш и 4-те.
или освен ако не извадиш късмет някой да забърка точната рецепта на боята.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Колега аз имам пълен сет боя хром който го прави този ефект-проблема е че не е този дарк хром който ти искаш а е мирор хром ефекта.Ако все пак искаш да попиташ нещо повече драсни едно ЛС!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Жорка, като чета, дори да намериш кой да го направи тук, ще излезе като да я дадеш при производителя. Вероятно могат да ти я направят там, остава само да се разходиш като имаш път към Швейцария. Няма да стане за ден-два, ама и после няма да те е яд като я гледаш.
Never mistake motion for action...
- Penchev
- Сватбаря
-
martin_g60 написа:Колега аз имам пълен сет боя хром който го прави този ефект-проблема е че не е този дарк хром който ти искаш а е мирор хром ефекта.Ако все пак искаш да попиташ нещо повече драсни едно ЛС!
Колега , благодаря ти за инфото

Георги Пенчев
- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Вервай ми точно тия джанти ще искарат бая дълго време. Аз карам с Баракуди, и смея да твърдя, че по здрава джанта от тва не съм срещал. Не знам от каква сплав ги правят, но задните са ми 6.9кг, 17-ки на 9 инчаbmwdriver написа:просто изчакай и другите джанти да станат за ремонт.С нашите пътища

По темата: Виж в продава има една тема за изправяне на джанти. Аз бях при момчето да ми ремонтира бордовете и ми каза, че имало няква специялна боя точно за тия работи.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
Нямах предвид да се изкривят,говорех за издраскване и напукване на лака.
Ако някой има инфо къде може да се полират и лакират бордовете,да сподели.
Ако някой има инфо къде може да се полират и лакират бордовете,да сподели.
- ///M Body Shop
-
-
Ето виж тая тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=149709 . Момчето полира, лакира, абе всичко що е свързано с джанти. Утре ще карам мойте баракуди за ремонт на бордовете и ще споделя впечатления после 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- ///M Body Shop
-
-
Цените които ми обяви момчето са повече от прекрасни, надявам се и работата да е такава. Ще споделя непременно за какво иде реч.
Сори на автора, че се отклонихме от темата

Сори на автора, че се отклонихме от темата

- Penchev
- Сватбаря
-
Колеги , дискусията е много добра и изчерпателна за което ви благодаря
Проблема с джантите е почти "решен" ... след като вчера вечерта на магистралата от Пловдив две от тях се строшиха на парчета
Да ви кажа , никога не съм упреквал хората ,които се изнесоха от тая държава ,защото знам ,че са на едно по-уредено и човешко място ...
Камион от който в последния момент пада греда 10/10 см поне метър и нещо дълга пред кабриото , добре ,че брат ми е извадил реакция и е успял само с вътрешната част на десните гуми да мине през нея - от предната джанта липсва огромна част от борда на повече от 240 градуса
задната е сцепена брутално ... Добре ,че бордовете са им усилени на спортните семперити едва я е управлявал докато спре на място , цял късмет ,че не се е завъртял и излетял от пътя
Късмет ,че на колата и няма абсолютно нищичко ...
За реакции ,чувства и емоции в момента не говорим ,защото съм като Ц4 и всеки момент ще експлоадирам
За голямо съжаление в България човек не може да има нещо хубаво, ценно или поне не за дълго
Това ако се беше случилов държавата от която докарахме кабриолета ,първо шофьора на камиона автоматически и безпрекусловно губеше права ,второ съда щеше да му закове страшна глоба (под страшна говорим за поне 10 000 CHF) ,трето застрахователите ще изплатят щетата на 100% и нещата щяха да приключат с едни нерви и стрес ... А тук нашите ядове тепърва ще продължат
п.с. Снимки може утре да кача
Георги Пенчев

Проблема с джантите е почти "решен" ... след като вчера вечерта на магистралата от Пловдив две от тях се строшиха на парчета

Да ви кажа , никога не съм упреквал хората ,които се изнесоха от тая държава ,защото знам ,че са на едно по-уредено и човешко място ...
Камион от който в последния момент пада греда 10/10 см поне метър и нещо дълга пред кабриото , добре ,че брат ми е извадил реакция и е успял само с вътрешната част на десните гуми да мине през нея - от предната джанта липсва огромна част от борда на повече от 240 градуса

Късмет ,че на колата и няма абсолютно нищичко ...
За реакции ,чувства и емоции в момента не говорим ,защото съм като Ц4 и всеки момент ще експлоадирам

За голямо съжаление в България човек не може да има нещо хубаво, ценно или поне не за дълго

п.с. Снимки може утре да кача
Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ