Поредните измамници - този път в сервиз за климатици

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Поредните измамници - този път в сервиз за климатици

Мнение от X-citer » 23 Авг 2007, 23:19

Случката стана в края на Юли - малко преди да замина на морето. Историята се разигра в сервиз "Мичел" намиращ се на околовръстния път на разклона за Лозен - http://mitchelbg.911.bg/a2/firm.asp?id=4287
Когато купих кабриото климатика му не работеше. Човекът от който го купих ми каза, че само трябва да се напълни и всичко ще е ОК. Беше ми ясно, че това са думи на автотърговец, който гледа по-бързо да си пласира колите и не трябва да му се има много вяра, но реших, че не е болка за умиране и ще отстраня проблема какъвто и да е той в последствие. Сервизът се намира в близост до нас и реших да отида там за да открият и отстранят проблема. Отидох и си записах час. Часът ми беше за след две седмици. Помислих, че след като има такъв наплив явно сервизът е добър. Отидох в уговорения ден. Часът ми беше от 14:00. Бях пред сервиза в 13:50. Оказа се обаче, че са напъхали някой явно приятел преди мен и се наложи да чакам 50 минути на бетонния плац пред сервиза при температура 40 градуса :shock: Нали е за добро и си изчаках чинно в колата представяйки си, че съм в сауна.
След дългото чакане дойде и моят ред. Вкарах колата в халето и им обясних за какво иде реч. Един "специалист" започна да оглежда колата и да светка с едно фенерче през бъбреците и отворите на бронята. След 5 минути постави диагнозата, че радиаторът на климатика ми е спукан . Имали в наличност и могат да ми оправят колата. Попитах колко пари горе-долу ще излезе ремонтът. Много учтиво ми обясниха, че цената ще е около 650 лева, но това не е крайна цена защото можело да излезе още нещо в процеса на работа. Казах им, че мога да си намеря радиатор втора употреба на доста по-евтина цена. Започнаха да ме разубеждават как нямало да е читав, само ще си дам парите на вятъра и т.н. Накратко да си го купя от тях. Видя ми се скъпичко и малко невероятно как успяха да установят, че радиаторът е спукан без да има видими течове по него и без да са пълнили системата на колата.
Обадих се на Явор и го попитах дали има радиатор за моята кола. Оказа се че има и се вдигнах до сервиза му за да го купувам. Когато отидих при него му разказах за какво става дума. Явор огледа хубаво колата и каза, че няма никъде течове и е възможно радиаторът да не е спукан. Изпрати ме при негов човек да го погледне - Стенли в Горна Баня. Обясни ми къде се намира сервиза и тръгнах. Влезнах в един двор в началото на който имаше рекламна табела на сервиза в който ме праща Явор, но дали от недоглеждане, дали от нечовешката жега в този ден (тогава казаха по новините, че бил най-горещият ден за месеца) не забелязах, че в този двор сервизите са два. Влезнах в сервиза на фирма Скорпион 13. При мен дойде приемчикът - Иван Зарев. Човекът ме посрещна учтиво и ми записа час за следващият ден. Отидох и момчетата закачиха колата на тяхната апаратура. Системата беше абсолютно празна и я напълниха отново. Направиха тест за течове и се оказа, че всичко е перфектно. Цялата процедура ми струваше 90 лева.
Нарочно изчаках с темата около месец за да видя дали евентуално няма да се появи теч от радиатора или да отслабне климатика. За един месец и 1500 километра почти без да гася климатика не забелязах никакъв проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Авг 2007, 8:07

конкуренцията ги натисна тез сервизчета и те вместо да подобряват качеството гледат да измамят човека ... като минаваш оттам иди им кажи че са измамници ама така че да те чуят и 10тината им клиенти в момента :lol:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 24 Авг 2007, 8:16

Света е малък! Аз ползвам също Стенли,на Явката човека. Носи му се славата на мн.добър,а и като гледам какви коли правят няма начин да не е :mhihi:
Моята е карана при Дунев от предишния собственик със същия проблем.Какво са правили никой незнае защото колата е оставена в сервиза,когато викат собственика му съобщават диагноза спукан изпарител,500+лв. и човека се отказва. Аз я закарах в началото на лятото при Стенли,90лв пълнене и си работи отттогава :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kraitan » 24 Авг 2007, 10:57

пичове и аз пълних климатика преди два дена и ми взеха 135 лева а вие говорите за около 90лв дали не съм се минал сервиза в който го пълних е опел стефанов в пловдив казаха ми че системата е празна и сабирала 1,5кг + масло за компресора 9.60лв +реактив за евентуални течове ако има да се видят 20лв фреон 100г струва 6лв това нормални цени ли са

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Авг 2007, 11:22

високи са ценичките ама вече си дал париците дано поне да работи безпроблемно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 24 Авг 2007, 17:07

ходих в сервиз, от който съм много доволен, имат и R12 даже ;)

а тея в Г. Баня префалените ги мързеше да се занимават с мойта кола, щото предпочитат само да пълнат, доливат и прочие, па зимата като нямат работа, тогава да съм отишъл :kuku: ехооо

та мисълта ми е, ако някой има нужда - има кой да препоръчам ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Авг 2007, 18:00

Аз бях на сребърна и черни връх в сервиза и съм много доволен, после пратих един познат и той остана много доволен.
Дунев ми е на път за у нас, но не рискувах - явно съм бил прав.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2007, 21:08

Любчоооо не всички джамбази са мошеници :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ето само за пълнене си бил ;)

п.с.Цената зависи от обема на системата и количеството фреон което се слага. Така че цената е плаваща ,но рядко така наречените "майстори" се съобразяват с това. Аз ползвам двама климатикаджий на цени за допълване - пълнене от 20 - 60лв 8)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 27 Яну 2008, 0:16

аз пълнех есента на 2007 година в един сервиз препоръчан ми от Явор-даже той ме прати при тях . Сервиза се казва WEBASTO-намира се на околовръстният път за Казичане ,точно зад летището се пада .... Много съм доволен .Хората си знаят работата .Хем и аз съм със старият фреон R 12 . Първо ми провериха системата, изсмукаха влагата, обезвъздушиха, напълниха и за всичко ми взеха 90 лв-нормално .Точно за 1 час бях готов -а имаха толкова много работа .Доста бързо работят и като гледам са се специализирали само в климатици ....

Назад към Сервизно обслужване на БМВ