Възстановяване на блъснато М2

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325i N52
Мечтае да кара: Самолет

Възстановяване на блъснато М2

Мнение от Djaniko0o » 02 Май 2025, 20:13

Здравейте! От известно време ми се върти в главата да си внеса М2 2019г с лек удар отпред и да си го възстановя, но ме притеснява факта относно частите. Някой имал ли е опит с това но с М автомобили. Ясно, че за ф серията примерно има части - втора употреба и афтърмаркет, но за М мисля че е трудно в България?
"Бавно" е субективно понятие, което само ти си знаеш какво означава :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M3 E46

Re: Възстановяване на блъснато М2

Мнение от Harry Poter » 03 Май 2025, 10:07

Здравей .
Изтегли си приложението Kleinanzeigen и разгледай .
За М4 F82 съм виждал много предници за продаване - приблизително 18 000 - 20 000 лв .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Май 2025, 14:19

Той говори за леко ударена бе Ванка. :mhihi:
Имам телефони на един край Търново, вкарва само части втора ръка за БМВ-та, има всичко, включително за М. Понеже съм правил ударена такава, задължително преди да я вземеш ако може да я види тенекиджията, който ще ти я прави. Понеже на 99%-та няма да може да е на живо, тоест колата няма да е тук както казваш за внасяне, поне да види снимките. Не е гаранция, но поне може да види нещо, което ти може да не видиш, особено ако нямаш опит с ударени.
И да знаеш, винаги е котка в чувал това. Колкото по-малко опит имаш, толкова повече са възможните на брой котки в този чувал.
Една камара боклучета има за смяна отпред, някои за които въобще не подозираш, че съществуват. Да е ударена отзад е по-добрият вариант, но рядко изпадат, все отпред са. :mhihi: А и разликата в парите ще е по-голяма.
Успех, работата е сложна, изисква и късмет. Който внася от САЩ също може да ти даде съвети относно даден екземпляр на търг, във форума имаме такъв човек и ако решиш да си внасяш чрез него(защото сам не можеш)кажи да ти дадем координати да му пишеш на лично.
Последна промяна Top Gun Maverick на 03 Май 2025, 18:11, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Май 2025, 14:26

Колко лек ще е този удар , щом 6 год. Ем-ка няма да бъде направена, а ще бъде продадена както е ударена?
И още : привидно лек удар може да крие отдолу доста $$$ , неслучайно при застрахователно събитие има опция за 2-ри, даже и 3-ти оглед на щетите след разглобяване на автомобила.
Нож със 2 остриета е това, мнооого внимавай да не излезе накрая, че ще имаш ремонтирано М2 на цена по-висока от на неремонтирано такова !

Маверик, да е помляна отзад може да е по-лошо, вервай ми :smoke:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Май 2025, 14:36

То всичко може, не говорим да е багажника до предната врата. :mhihi: Затова му казвам и някой друг да гледа.
И къде става дума за 6 години стояла кола? :shock:
Ударена и пусната на търг ако е в САЩ, ако е в Европа имаш опцията някоя ударена даже да отидеш да я видиш, но далаверата потенциално няма да е толкова голяма както от САЩ. Но да, без да я видиш пък е възможно да се нахакаш повече. То ако беше лесно това, всеки щеше да го прави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Май 2025, 15:08

Top Gun Maverick написа:...

Имах предвид 6-годишна М-ка да не бъде възстановена, не че стои 6 години, моя грешка.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Май 2025, 15:34

Ами ще се изненадаш колко много такива има. Застрахователят плаща и никой не се занимава. Но да, много е тънка материята и всеки може да се нахака. Затова си залагаш една макс цена и не играеш над нея като си викаш колко много ти харесва колата и че може би може да излезе по-евтино оправянето защото обикновено е обратното. :mhihi:
Затова му казвам на човека, има хора правили това години наред, имаме щастието да има такъв и във форума, който иска да си вкарва може да му пише и ще му станат ясни много неща.
Конкретно за което пита човека, проблеми с части няма да има, стига да се е заредил с търпение. Да не говорим, че вече има и достатъчно достъпни нови части. Този за който му говоря за частите втора ръка, ходи до Германия и взема части дори, не само да разглабя тук, а после продава и за Европа. Нещо, което съм виждал е очите си. Още 2021 като си правих М4 Ф82 имаше всичко почти при него, предни маски и каквото се сетиш имаше дори за М8, 4, 5, 2 и т.н.
Пак казвам, не е лесна работата, лично аз се нахаках тогава. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325i N52
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Djaniko0o » 04 Май 2025, 6:59

Здравейте и благодаря на всички включили се в темата. По принцип имам някакви бегли познания, но не бих казал че ще се справя сам, но имам човек който ще ми помогне. Автомобилите които гледам ппц са с челни или страниците удари, тъй като отзад смятам че е по-голям риска да е усукано, но пак зависи от всеки автомобил и го както казахте не всичко се вижда по снимки. Доста клипове гледах и анализирах в youtube относно ремонти на м дивизията. А гледам м2, тъй като исках хечбег. По принцип бюджета ми е около 10-15хил долара само за колата ще видим какво ще стане
"Бавно" е субективно понятие, което само ти си знаеш какво означава :mhihi:

Назад към Сервизно обслужване на БМВ