Проблем с изгарящ бушон

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Проблем с изгарящ бушон

Мнение от bо666 » 14 Юли 2012, 21:22

Здравейте колеги.Проблема е следния: Седя си аз в колата и си слушам музика.В следващия момента радиот гасне и аз реших че е изгорял някой бушон(Радиото е афтърмаркет).Оказва се че и AngelEyes-а също не свети.Като трябва да споделя че той не е вързан с баласти и т.н. ,а първобитно (не от мен) с някакви крушки, чрез който да се лъже компа да не дава грешки и да не свети като че изгоряла някоя крушка отпред.Вързан е така че като се запали колата и дам на габарити си светят ония малките крушки на габаритите, след няколко сек се гасят те и светва ейнджъла.Дори и да не съм дал на габарити ейнджъла все си свети.Та ... гледам бушони 41 и 7 (за тях пише Radio) и се оказва наистина че е изгорял 5 амперовия на позиция 7.Сменявам го, паля колата и радиото е пушка, но ейнджъла пак не свети.минава около минутка и пак радиото гасне - гледам пак бушона- пак е изгорял... слагам друг, пак ... радиото тръгва, и след около мин пак гасне, само че този път започна да излиза и дим от двигателния отсек, там където са кабелите за акумилатора (оня празния отсек).
Акумулатора е отзад, като погледна отпред виждам на една пластмасова кутийка да пише (+). разкачам го за да не стане някой фал с тая миризма на изгорял кабел ,но пак си има ток...та първо да питам за какво е това на което има + ..... В крайна сметка отворих багажника и от там разкачих (-) и всичко е ок.
Втори въпрос...Може ли някой да ме насочи към някой добър жичкаджия, който да не ме одере финансово и да работи прилично???
От София съм.
Ако някой има и идея какво може да е станало - добре дошъл ще му е отговора :)
Колата е E46 sedan 320i 2000г. ,ако има значение :)
Благодаря :)
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

Назад към Сервизно обслужване на БМВ