Следи от мазилка по боята на колата

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Следи от мазилка по боята на колата

Мнение от msi200 » 07 Фев 2012, 14:08

Покривът на гаража ми прокапа, сместа от мазилка и вода е изсъхнала на боята и са останали едни гадни бели петна, които нямат махане с вода. Някой знае ли как да ги боря, някакви специализирани препарати има ли?
I love the sound of V8 in the morning...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Следи от мазилка по боята на колата

Мнение от Mollov » 07 Фев 2012, 18:29

Мазилката на каква основа е? Че нещо ми убягва като състав, та ми е трудно да ти препоръчам нещо... иначе има доста препарати, създадени с идеята да се отстраняват по-"специални" мръсотии от боята/лака, така че почти сигурно е, че ще имаш вариант...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Фев 2012, 18:35

Можеш да пробваш с малко нафта и едно парцалче, но много леко и внимателно...
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 07 Фев 2012, 18:51

Май е варова, утре ще пробвам с нафта на едно малко петънце, да видим дали има ефект.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Фев 2012, 21:21

Има вариант продуктите от тип "Tar Remover" да помогне... ако не стане с нафтата, пробвай да намериш на Sonax... май имаха Tar Remover... мога да ти кажа и други марки, ама не се внасят в BG (все още).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от gedoreto » 07 Фев 2012, 23:43

Колега изтъркай го с оцет давам ти гаранция, че ще стане аз съм го правил много пъти и няма опасност за боята.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 08 Фев 2012, 10:40

gedoreto написа:Колега изтъркай го с оцет давам ти гаранция, че ще стане аз съм го правил много пъти и няма опасност за боята.

С оцет пробвах още като го видях и не става, дали заради ниските температури или друго - незнам. Температурата в гаража е около 6-7 градуса.

Mollov написа:Има вариант продуктите от тип "Tar Remover" да помогне... ако не стане с нафтата, пробвай да намериш на Sonax... май имаха Tar Remover... мога да ти кажа и други марки, ама не се внасят в BG (все още).

Ако може да ми кажеш другите марки, предполагам може да се поръчат от ибей, такъв препарат като гледам ще ми трябва и за в бъдеще.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 08 Фев 2012, 11:37

С нищо друго ли не стана? Някои хора използват кореселин или АМВ в подобни случаи, но не съм го пробвал лично. С оцет-а можеш да пробваш като нагрееш с нещо мястото и тогава търкаш с оцет.Това само да не се е "ецнало" в лак-а, че тогава няма да стане с препарат т.е. не и с тия за "птичи лайна", "за прах от спирачки/асфалт" и прочие... ше трябва да се мине с лек абразивен препарат, или дори и с нещо не толкова леко (т.е. пастиране).

Я вземи малко препарат за миене на чинии и ходи го измий 1-2 пъти... ако петното стои като част от повърхността на лака, а не над него... тва с препарат за птичи лайна и т.н. няма да стане... тогава по-евтин вариант ти е да вземеш примерно някоя абразивна паста (в Mr. Bricolage имат), която е за захабени бои и е абразивна... и с една микрофибърна кърпа да я втриеш на това място... може и да се наложи 2-3 пъти... после обаче лак-а там ще стои малко "захабен" и ще трябва да се мине и с по-лек абразив, примерно може да използваш SONAX Nano Pro 3. Той има и вакса...

Това са химиите, които можеш да намериш в BG и няма да има нужда да поръчваш от ебай.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 08 Фев 2012, 18:38

Проблемът е решен, затоплих гаража и петната ги махнах с оцет и доста търкане. За щастие няма следи по лака. Интересното е, че като беше 6-7 градуса в гаража, нищо не помагаше.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Фев 2012, 12:01

Трябва си топлина ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 09 Фев 2012, 15:44

Забравих да благодаря на всички включили се в темата :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 09 Мар 2012, 14:58

мдааа има ли варовик в боята оцета е перфектен :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 09 Мар 2012, 16:36

msi200 написа:Проблемът е решен, затоплих гаража и петната ги махнах с оцет и доста търкане. За щастие няма следи по лака. Интересното е, че като беше 6-7 градуса в гаража, нищо не помагаше.

Често паркирам на работата в нещо като подземен паркинг /течащ на някои места / . Петната се оправят с оцет . Но е по-лесно да се постави напоен парцал, с оцет, и да се накисне петното известно време . Ако е опитвано преди това с други прапарати например пасти, обикновено процедурата се усложнява !
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Назад към Сервизно обслужване на БМВ