Оглед на ходовата...

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Оглед на ходовата...

Мнение от krisu » 07 Яну 2012, 23:59

Въпроса ми за някои може да изглежда тъп, ама то с питане до Цариград се стига дет се вика :mhihi: Напоследък нещо ми дундурка одолу по ходовата и ми се струва, че никой не може да го хване точно в кое е проблема. Все на майсторите по сервизите...точно т'ва тупкане им убягва и все ми викат "здраво е всичко, не си внушавай..." обаче, аз си познавам поведението на колата и съм убеден, че има нещо което животеца му е изтекъл по ходавата част. Питането ми е свързано с съвет и насока... да ми препоръчате някой който едва ли не е виртуоз на тема ховода част на тия БМВ-та и сте адски доволни от него. Дет се вика... квото е видял като проблем, да е било в действителност проблема. Не ми се ще да казвам от къде идва звука и къде се усеща най-силно... защото ми се иска ако ме насочите към някой такъв зарибен тип... да видя той кво ще каже като мнение и дали ще познае от къде го чувам това тропане... и евентуално от какво е. Интересува ме някой който е наистина вътре в нещата и нема да ми каже "Ми според мен е тва... дай да го смениме пък, би трябвало да се оправи..." ... а някой който ще ми покаже и даде да видя с очите си... кое е проблемно според него. Ходил съм на няколко прехвалени майстори в форума и на тях им е убягвало, да не говорим пък и за отношението им... но нека не изпадам в подробности за лични преживявания.

И така...разбрахте ме кво имам предвид, ако ми дадете насока за някой такъв тъп както и евентуално да кажете кви пари взима за оглед на ходовата... ще е гот :yes:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: Оглед на ходовата...

Мнение от kemakozeE36 » 08 Яну 2012, 1:37

Ами ти да не мислиш, че аз като питам нещо някой ми казва. И аз имам такова мистериозно потропване. Погледнах отдолу кората под скоростите разкачена, закачих я тропането обаче намаля, но не изчезна. И аз нямам никъде луфтове, не усещам нищо на волана когато потропва, отдолу изглежда добре. Какво да ти кажа като се строши мога да ти кажа със сигурност какво е било.
Сервиз... мога да ти кажа много сервизи в софия, ма след като ми сложиха по-миналата година чисто-нови спирачни цилиндърчета И ДВЕТЕ СПУКАНИ!!! и за тях дадох 110 лв
та със сума ти скандали ги накарах да отидеме до магазин аз да си ги избера и да ги сложат пред мене да ги гледам какво правят. Нали се сещаш кога пак в сервиз ще отида?
Та опцията е да се разтропа малко повечко и вече да почне да си личи какво е.
Тва потропване отвреме на време ми звучи на биалетка, шарнир и т.н.. Не съм сигурен, само предполагам.
после ти искаш майстора да е врачка- няма такова животно всички така ще ти кажат
Освен това напрежението в ходовата част се променя в зависимост от това дали колата е стъпила на земята или се глезят с подемника. Имах такъв случай гумена втулка ли е тампон ли е ба ли го как го водят на левия носач като я качи на подемника - нищо после като я свали на земята и онова се разтегна като дъвка. Та обикаляш и търсиш все ще се намери проблема
Ако си с Е36 провери си рейката-тя като е разбита потропва малко като на шарнир, а и нея не я гледат много. Гледат силовите сглобки по окачването
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 08 Яну 2012, 1:57

Ми... то зат'ва е форума да си споделяме :yes:

Хуя с сервизите съм го ял. Колкото до биалетките... ми те, заедно с втулки, накрайници, шарнири... вс е чисто ново. Не искам майстора да е врачка... а по-скоро да е отдаден на марката и да гледа детайлно, не просто да ме претупа и да ме обръсне за неналожителен ремонт. С обикалянето и търсенето... т'ва коства много нерви и разход. И точно заради т'ва е момента в който питах за някой особено компетентен и не такъв измамник с квито е пълно. Ама то май тая тема до никъде нема да излезе...
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 08 Яну 2012, 2:20

ми аз мога да ти кажа двама, но не ти обещавам, че ще попаднеш на читавите им работници щото и в двата сервиза има лайнари, но има по 2-ма по 3-ма дето много добре знаят къде какво и защо единия от тях даже сервиза му започна само като електро за автомобилни инсталации, после стана за всякакви други ремонти.92-ра година въпросния човек караше москвич с М20В25 мотор и тогавашните супер гъзарски голф 2-ки гти ги правеше на 2 стотинки, мутрите го дигаха посред нощ да им прави колите-на понтиак съединител от камаз и бмв Е28 със стартер от Уаз-ка и малки фарове от лада 1500 големи от жигули :mhihi:
Както и да е
единия сервиз се намира в софията на ломско шосе преди караулката към костинброд
Катерини или нещо подобно се казваше сервиза. Другия сервиз не знам къде се премести, но ще разпитам за него :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Яну 2012, 7:23

92-ра година въпросния човек караше москвич с М20В25 мотор

тоз е бил навътре в тунинга още онези години :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 09 Яну 2012, 15:05

щом накрайници, шарнири, биалетки и тн. са ти нови, освен едни тампони и амортисьори да смениш и да се приключва с тия е36 :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ