Масло Mobil Special S 10W40
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Re: Масло Mobil Special S 10W40
Бях сложил такова масло на м40-то и тракаше яко, смених го с лики моли 10в40 с молибден и оттогава друго не съм слагал 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Прав си. Тия цифри и аз ги гледам или поне се опитвам. За това в и в магазина съм сложил на всяко масло табличка със спецификации някой ако иска да си прави сравнения.
Та Мобила го избрах заради високият вискозитетен индекс- 186, сравнено с EDGE Sport, който има 179. Отделно голямото съдържание на фосфор. Мисля, че толкова не се среща в други масла, а това е основната добавка, която пази мотора. Няма молибдени и тем подобни глупости.. Освен това има много нисък вискозитет при 40 и 100 градуса, което ще рече по-добра течливост. Целта като цяло беше силно течливо и миещо масло, което да изчисти мотора от всякакви глупости, тъй като се и предвиждаше да не го карам с него повече от 3000км.
А маслото се доказа като добро, щото пое толкова вода като кривнах главата, че не е истина.. а си седеше без да се пресича
Та Мобила го избрах заради високият вискозитетен индекс- 186, сравнено с EDGE Sport, който има 179. Отделно голямото съдържание на фосфор. Мисля, че толкова не се среща в други масла, а това е основната добавка, която пази мотора. Няма молибдени и тем подобни глупости.. Освен това има много нисък вискозитет при 40 и 100 градуса, което ще рече по-добра течливост. Целта като цяло беше силно течливо и миещо масло, което да изчисти мотора от всякакви глупости, тъй като се и предвиждаше да не го карам с него повече от 3000км.
А маслото се доказа като добро, щото пое толкова вода като кривнах главата, че не е истина.. а си седеше без да се пресича

- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Принципно чисто информативно да знаеш , че най-добре мият маслата в , които има ПАО !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Еми значи си постигнал максималното от гледна точка на миене на маслото
.
А фосфора и сярата са най-високотемпературните смазки , които са лесно достъпни на земята . Говорим за адски налягания и температурни диапазони от 500 до 1000 градуса , че и повече ! Това е причината дизелчетата с нафта без сяра да хрупат дюзички и зъбета на помпите
. Във високонатоварените турбалани светещи червено се случва нещо подобно , като няма от тези чудни почти магически съставки
.
Един жокер : в TDS на маслата има и количество на сярна и фосфорна пепел .

А фосфора и сярата са най-високотемпературните смазки , които са лесно достъпни на земята . Говорим за адски налягания и температурни диапазони от 500 до 1000 градуса , че и повече ! Това е причината дизелчетата с нафта без сяра да хрупат дюзички и зъбета на помпите

Един жокер : в TDS на маслата има и количество на сярна и фосфорна пепел .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Има едни ограничения към фосфора в маслата заради катализаторите, които се повреждат, а Мобил леко ги заобикалят.
- exstasy
- Потребител
-
- Кара: e39
Читавия Мобил се води Мобил 1 .
Кастрол и Мотул са много добри масла. Мотул имат най-доброто 10в40- 6100 серията.
п.с. За Варна, ако някой колега му трябва да свирка, ползвам голяма отстъпка за Мотул и Кастрол.
Кастрол и Мотул са много добри масла. Мотул имат най-доброто 10в40- 6100 серията.
п.с. За Варна, ако някой колега му трябва да свирка, ползвам голяма отстъпка за Мотул и Кастрол.
Understeer is when you hit the wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit the wall with the back of your car.
Horsepower is how fast you hit the wall with your car.
Torque is how far you take the wall with you.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Какво пък му толкова доброто на това полусинтетично недоразумение 6100? Или имаш предвид , че е по-хубаво от другите полусинтетики евтинджоси ?
- exstasy
- Потребител
-
- Кара: e39
Да имам предвид, че е по-добро от другите полусинтетики. Има MB 229.3 и е BMW Approved Special oil.
Казвам го с идеята, за тези които карат с 10в40, поне да слагат нещо читаво.
Аз съм за 5в40 или 0в40.
Казвам го с идеята, за тези които карат с 10в40, поне да слагат нещо читаво.
Аз съм за 5в40 или 0в40.

Understeer is when you hit the wall with the front of your car.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз от него най-много продавам. Явно си го харесват хората. Иначе като свойства по спецификация няма особена разлика с другите читави марки 10W-40.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Харесват го те защо не си харесат някое от 50лв литъра .......... Много е лесно да вземеш БМВ втора ръка и да се почне с евтините консумативи и после с легендите ............
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ