Странен проблем с токовете
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Странен проблем с токовете
Здравейте... имам много странен проблем. Вчера сменях филтри (въздушен и горивен). Дадох на контакт 4-5 пъти, за да се донапълни филтъра и завъртях. Стартера въртя 5-6 секунди и акумулатора падна. Подадоха ми ток от кола, обаче все едно не беше подаден ток. В момента, в който закачих щипката на клемата на другата кола се чу, че колата се затормози. Качих се в мойта кола, дадох на контакт и пробвах да завъртя. Започнаха да цъкат релета, стартера и той цъкаше. Премигваха и се редуваха подгряване и умна дюза. Изчаках 5-6 минути (колата донор си работеше), завъртях и запалих моята. Много странно. Един вид излиза, че колата донор ми е зареждала акумулатора само без да ми подаде ток директно.
Замервах консумацията на ток - 0,02-3 Ампер/часа. Алтернатора ми е наред и си зарежда нормално (замервано е). Акумулатора пада за една вечер, няма консумация на ток, и динамото ми зарежда нормално. Ток не могат да ми подадат директно, а само ми зареждат акумулатора и паля с моя си акумулатор, който е читав.
Карам 318 тдс (97-ма, ако е от значение). Колеги, помагайте да оправя каляската, защото всяка сутрин закъснявам за лекции, прехвърлят се акумулатори и е ужас...
edited: мултицета ми е бил прецакан. дава огромна консумация. утре ще гледам откъде е отечката
Замервах консумацията на ток - 0,02-3 Ампер/часа. Алтернатора ми е наред и си зарежда нормално (замервано е). Акумулатора пада за една вечер, няма консумация на ток, и динамото ми зарежда нормално. Ток не могат да ми подадат директно, а само ми зареждат акумулатора и паля с моя си акумулатор, който е читав.
Карам 318 тдс (97-ма, ако е от значение). Колеги, помагайте да оправя каляската, защото всяка сутрин закъснявам за лекции, прехвърлят се акумулатори и е ужас...

edited: мултицета ми е бил прецакан. дава огромна консумация. утре ще гледам откъде е отечката

- veris
- Потребител
-
- Кара: E60 , 530i
- Мечтае да кара: F10
Re: Странен проблем с токовете
Случвало ми се е такива цъкания да се чуват и премигвания на лампи и т.н. при подавне на ток от друга кола и винаги проблема беше в кабелите, тия от по 15-20лв са боклуци, мислиш си че имаш кабели, но нямаш.После пробвах с хубави кабели, които бяха на 100 години, но истински и нямаше проблем.
Be yourself, no matter what they say....
- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
Re: Странен проблем с токовете
Колега страннен проблем имаш...таи като се занимавам с токове.......по това което пишеш стигам до извода че някаде има6 "+" (кабел) които или се е заголил или на моменти дава на касо някаде в купето и от там ти измуква целия ток на акумолатора защото друго логично обяснение няма акумолатора от 0.03 ампера ти е в нормите прегледаи някаде около това което си правил по колата без да искаш да не си засегнал някои кабел 

...
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ