Двигател от е36 Ванус на е36

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Двигател от е36 Ванус на е36

Мнение от NikShtain » 19 Сеп 2010, 17:23

Здравейте колеги дали двигател от е36 М50В20 Ванус ще влезе в 316-ката ми? И съм и с газова.Дали ще се наложат много промени.Орянтирайте ме като цена.Да речеме г/д че двигателят ще струва 500лв. Колко още ще трябва да си приготвя за да се смени с моя и да се направи?
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Двигател от е36 Ванус на е36

Мнение от Делян » 29 Сеп 2010, 10:03

Зависи за тез 500лв какво вземеш,ако вземеш само двигател с инсталация,ще ти трябват още толкова и отгоре,докато тръгне на твоята кола :mhihi: .За да стане на колата ти трябва двигател с инсталация,лапи,компютър,филтърната кутия с дебитомер,казанчето на хидравликата с мъркучите,стартер,алтернатор,цялата генерация,пластмасата над маската,понеже е с въздуховод за охлаждане на генератора(не е задължителна)стабилизираща щанга,таблото с уредите,механизма на скоростния лост,по принцип е хубаво да се смени и кардана и диференцияла,но първоначално можеш да караш с твоите,но за целта трябва да си вземеш и карето между скоростите и кардана от двайската,маркучите към радиатора,радиаторите имат разлика само дали е с клима или без,иначе стават.Препоръчително е да смениш и предните дискове с апарати,както да се сложат дискове отзад.За тва се сещам в момента,може да съм пропуснал нещо.(нещата ги знам благодарение на опитни колеги от форума,които ми даваха съвети на мен,за което им благодаря).Успех

Назад към Сервизно обслужване на БМВ