LIQUI MOLY МоS2 318is м42 10/40 мнения

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Re: LIQUI MOLY МоS2 318is м42 10/40 мнения

Мнение от emil_shumanov » 07 Авг 2010, 16:57

Много кофти спомен имам от това масло. На мен също ми го бяха похвалили, че е хубаво и реших да го пробвам. След като минах около 400-500 километра от време на време започна да ми святка лампата на маслото и да писка нещо в купето (предполагам, че е някаква звукова сигнализация не я бях чувал никога) това ми се случи по време на дълъг път, наложи ми се да го сменям по пътно и след смяната всичко се оправи, а и лампата вече не е светвала. Тогава карах пасат ако има значение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 07 Авг 2010, 17:24

Не сипвайте масла, които не се препоръчват от БМВ! Имах възможността да сипя качестрвено масло, което не е за БМВ, с вискозитет 5w40. Карах няколко хиляди км и с кеф го изхвърлих. Сутрин колата ми цялата се тресеше, тракаше, като дизел, изключително шумна. Вече 4-та или 5-та смяна съм с Лики Моли, но не е с молибден/което не се и препоръчва/ а е 5w 40 BMW longlife. Колата ми е над 200к км и съм повече от доволен. Много тих двигател, много добре смазва и почиства, харчи масло в нормални граници. По принцип маслата и добавките на Лики Моли са с високо качество, но все пак, което не се препоръчва не го слагайте.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Авг 2010, 17:49

emil_shumanov написа:Много кофти спомен имам от това масло. На мен също ми го бяха похвалили, че е хубаво и реших да го пробвам. След като минах около 400-500 километра от време на време започна да ми святка лампата на маслото и да писка нещо в купето (предполагам, че е някаква звукова сигнализация не я бях чувал никога) това ми се случи по време на дълъг път, наложи ми се да го сменям по пътно и след смяната всичко се оправи, а и лампата вече не е светвала. Тогава карах пасат ако има значение.

Тоя проблем съм го виждал и на ГОЛФ,но не е от маслото :winky: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 08 Авг 2010, 9:02

~Мишо~ написа:
emil_shumanov написа:Много кофти спомен имам от това масло. На мен също ми го бяха похвалили, че е хубаво и реших да го пробвам. След като минах около 400-500 километра от време на време започна да ми святка лампата на маслото и да писка нещо в купето (предполагам, че е някаква звукова сигнализация не я бях чувал никога) това ми се случи по време на дълъг път, наложи ми се да го сменям по пътно и след смяната всичко се оправи, а и лампата вече не е светвала. Тогава карах пасат ако има значение.

Тоя проблем съм го виждал и на ГОЛФ,но не е от маслото :winky: .

Колега, кажи от какво е като не е от маслото защото след като го смених повече не съм имал проблем и преди да го сложа също нямах проблем.

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ