Дунев

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Дунев

Мнение от Mileitiii » 01 Юни 2009, 18:48

Ще разкажа как въпросннит мерят налягане на масло.
Отивам в сервиза им в студентски, от там ми казват, че нямали подходящ накраиник. Пратиха ме в другия. Там оставих колата, пича ми каза, че не мога да влизам в работното хале, защото за това глобата била 5000лв. и ме прати в кафето. След час прекаран в кафето отивам и питам какво става и същия ми казва, че искал още нещо да мерият. Аз не се съгласих разбучах се и ме пусна в халето. Момчето тамън беше измерило налягането и приклиучваше, това за около час. Като отидох да плащам същия дребосък ми каза 30 за услугата, не ми дадоха касова бележка а само такава от принтер.
Това е ако някои има добри впечатления от тях аз нямам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 02 Юни 2009, 8:23

Отговор на касиерката в същия сервиз при въпрос може ли да ми дадат документ за ремонта, след като ме разпитва за какви ли не лични данни:
"Ако искате фактура, трябва да ви начислим ДДС".

Не се разбучах, понеже бяха свършили работата качествено.

Това пред манекенката, която стоеше на другия компютър и си цъкаше интернет, кара кола за поне 70 000 лева, и е по кориците на половината списания.

Правете си изводите.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 02 Юни 2009, 21:46

И мене ме разпитваха за кво ли не тия тъпаци даже и телефон ми искаха

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Юни 2009, 0:18

Аз не,че нещо да досаждам,ма какво общо имаше манекенката в цялата система :D

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 03 Юни 2009, 20:53

TUZara` написа:Аз не,че нещо да досаждам,ма какво общо имаше манекенката в цялата система :D

За цвят на историята :mhihi:

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 04 Юни 2009, 21:33

TUZara` написа:Аз не,че нещо да досаждам,ма какво общо имаше манекенката в цялата система :D

Съпруга е на единия от шефовете ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кънки на лед
Мечтае да кара: BMW 2002 Turbo

Обяснение

Мнение от Jeep » 23 Юни 2009, 12:54

Не знам дали са тъпаци, но "манекенката" както се изразявате е жената на Румен Дунев. Относно касовите бележки, навсякъде в Европа /и в Германия дори/ има фактура и квитанция. Това са различни документи. Ако искате да подпомагате държажата си взимайте фактури, но там задължително се надчислява ДДС. Ако не искате ДДС отидете в някой гараж, но не знам какво ще Ви бъде гарантирано там. :comp: Е извинете за намесата и успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Юли 2009, 9:50

то това масова практика-необосновано женско присъствие по сервизите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Re: Обяснение

Мнение от Georgieff » 13 Юли 2009, 14:09

Jeep написа:Не знам дали са тъпаци, но "манекенката" както се изразявате е жената на Румен Дунев. Относно касовите бележки, навсякъде в Европа /и в Германия дори/ има фактура и квитанция. Това са различни документи. Ако искате да подпомагате държажата си взимайте фактури, но там задължително се надчислява ДДС. Ако не искате ДДС отидете в някой гараж, но не знам какво ще Ви бъде гарантирано там. :comp: Е извинете за намесата и успех.

Колега, би ли обяснил какво ми е гарантирано, ако след ремонта не ми се издаде никакъв документ?
Ако има проблем, как ще докажа, че колата е правена там и проблема се дължи на тяхна некадърност?
Ако толкова искат да крият обороти, нека си ги крият, но поне да ми дадат копие на работна поръчка или какъвто и да е документ. Тези ми поискаха какви ли не данни, включително мобилен телефон, като мислех, че им трябват за да ми дадат документ.
Обяснението беше "че пазели информацията за ремонта при тях". Всичко това за пълнене на климатик :help:
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 16 Юли 2009, 12:49

мизерници :puke:

Назад към Сервизно обслужване на БМВ