Обслужване на БМВ след внос от Германия

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Обслужване на БМВ след внос от Германия

Мнение от nafnaf » 29 Апр 2009, 15:17

Някой може ли да ми каже какво точно трябва да се смени с идването на колата в БГ. Имам предвит филтри(колко и какви), масло (какво), верига,
и дали трябва да се гледа нещо специфично по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 TDS Touring
Детайли за колата: Всички екстри за модела без автопилот(още). Иначе като допълнение колата е с вграден блутут за телефон, ДВД на предните подглавници и нивомат

след внос

Мнение от joker_11 » 29 Апр 2009, 15:32

ооо, това си е много относителлно.. Аз лично, задължително сменям масла, филтри, ремъци(верига). При много черна спирачна течност, и нея сменям, антифриза го замервам.. такива неща. БМВ много си обича синтетика в мотора и ДЕКСТРОН масло за кутията. Сктпи масла, но коли копувам да ми служат, не аз на тях. Ако смяташ да си е караш колата по-дълго време, това са основните неща. Старо/ново, смени ги да си рахат!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 30 Апр 2009, 16:33

Колега, и моето БМВ е от Германия и искам да ти дам няколко съвета, които се надявам да са ти полезни. На първо място сменяш маслото (аз сложих мотул 10в 40 около 22 е литъра в аутостар), после смених и свещите с NGK ( 15 лв бройката), а смяната на масления и въздушния филтър е задължителна (всеки струва около13-15лв). Спирачната течност и антифриза също е добре да се сменят. На последно място сложих и и нови филтри за климатроника. Ако колата има сервизна книжка, на която са написани на колко киломерта какви консумативи са сменяни можеш да се довериш на написаното и да не сменяш веднага всичко, за което писах. И на последно място е добре да отидеш при колегата sachs (ще намериш неговия адрес от темата за сервизите на БМВ), за да ти каже наистина как стоят нещата с колата ти. Пожелавам ти безаварийни хиляди километри!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ