BMW 3-та серия на старо - от тук или от Германия?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

От тук
26
33%
От Германия
54
68%

Общо гласове : 80
Потребител
Аватар

Мнение от bikerider_ » 01 Юли 2008, 12:11

Здравейте!
След месец-2 май ще се взима кола и вече сериозно се чудя от тук ли да я купя или да поръчам на някой да ми я докара от Германия? За тукашните коли по автокъщи, а и от частни лица съм чувал какво ли не - че се внасят само от Италия, че са брички 3-та злоупотреба, от която собствениците/автокъщите гледат да се отърват на максимална възможна цена, след като излъскат бричката до неузнаваемост и все неща от този род. Донякъде съм склонен да се съглася, но засега нямам много опит с колите и затова питам вас. Дали всичко това е вярно или е мит отчасти? Като гледам по немски сайтове, за цената, на която се продават тук Е30 например(около 4К - не е ли малко много за кола на 18г?!), в Германия се купува запазена Е36. И все пак не знам доколко обявите от Германия са реални и заслужават внимание. Засега май нямам познат вносител и ако ми препоръчате да си я купя от вън, ще разчитам на някой тук, ако внася, да докара и за мен нещо запазено. :D

Колко горе долу е разликата в цената според вас, между това да се купи кола от тук, с неясна история или да ви я докарат от Германия?

Другият важен въпрос - не съм се спрял на модел. Чудя се дали да е Е30 или Е36. От една страна съм млад шофьор и не искам веднага да се качвам на 1 от последните модели(не че Е36 е много нов, но все пак), за да не съжалявам при някой евентуален дребен инцидент, от друга страна Е30 си е стара кола, въпреки, че откъм дизайн ми харесва много повече от Е36. Колата ще ми трябва за да возя хората вкъщи с нея, затова искам четириврат модел. Но не съм определил Е30 или Е36. Баща ми предпочита по-новия модел, понеже според него би създавал по-малко проблеми и сигурно е прав, но... той не е шофьор все пак. :) А и другото което съм чувал - че тукашните Е36-ки са доста по-издухани от Е30-ките. Може би, след като в момента са едни от най-разпространените коли в БГ и ги карат всякакви индивиди...

И третия проблем - каква цена мислите, че е нормална за запазена Е30 и Е36, 320, добър двигател и салон, с 4 врати, климатик,запазена боя и т.н.? Кофтито е, че бюджета ми не е особено голям - около 4К и на този етап не мисля да давам повече, като начинаещ шофьор. А защо се насочвам именно към БМВ от самото начало ли?! Ами баща ми предпочита тази марка пред Опел или някоя друга немска, също и моя любима е, а и смятам, че са надеждни коли и си заслужават, дори подръжката да излиза по-скъпа.

И последно - дизел или бензин?

Вие сте! Мерси в аванс за съветите! :)

ПС: Ако ми препоръчвате да я докарам от Германия, ще съм благодарен да ми препоръчате и тукашен човек или ваш добър познат, разбирач и вътре в бизнеса, който да може да ми я докара от там, но гарантирано, а не от Италия или някъде другаде!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Юли 2008, 12:36

Свържи се с колегата 16v да ти докара нещо!
п.с:За другите ти въпроси трябва четене и пак четен има поне 2 теми по твоите въпроси само в този раздел,отделно може да прегледаш подразделите е30 и е36!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Юли 2008, 12:44

Аз лично, никога не бих си взел кола от БГ, освен, ако не е от приятел. Виждал съм барнати електронни километражи, толкова добри пастирвания, че прилича на заводска и т.н.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 01 Юли 2008, 12:55

acer написа:Аз лично, никога не бих си взел кола от БГ, освен, ако не е от приятел. Виждал съм барнати електронни километражи, толкова добри пастирвания, че прилича на заводска и т.н.

Добре, че не всички мислят като теб. Ако беше така се чудя, кой ще купува потдъжаните коли на феновете от форума, които искат да минат на новото поколение?
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

Потребител
Аватар

Мнение от bikerider_ » 01 Юли 2008, 13:39

Nukem написа:Свържи се с колегата 16v да ти докара нещо!
п.с:За другите ти въпроси трябва четене и пак четен има поне 2 теми по твоите въпроси само в този раздел,отделно може да прегледаш подразделите е30 и е36!

Ще говоря с него, макар че като гледам продадените Е36-ци на сайта на автокъщата му, са над тавана на бюджета ми... и то са 2-врати. Остава само вариант за 20-годишна Е30. Но не съм убеден, дали си заслужава, да се купува толкова стара кола. Дали е поддържана и не прекалено издхана?! Иначе само Е30 са в бюджета като гледам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Юли 2008, 21:37

Иначе само Е30 са в бюджета като гледам.

Че няма лошо то и без това е30-та е по-добра ,приятел ми даде да се кача малко в неговата е30-ка и така ми пасна просто не е истина:)
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bikerider_ » 02 Юли 2008, 1:18

Като дизайн и мен повече ме влече Е30. Макар че е немалко ретро в сравнение с модерните автомобили и особено с последната 3-ка. Е36 винаги ми се е струвала някак недодялана и набързо скалъпена, като преход между дизайна на 80-те и 90-те....със скучната(грозновата направо) предница и смачканите малки стопове, ако кажем, че останалото е горе-долу ОК.
Обаче колата не е само дизайн. Никак не ми се ще да карам кола, която ми е връстница или още по-малко - по-стара от мен и при която повредите са по-чести от дните, в които е на пътя! А при Е30 този шанс май е голям - вие какво ще кажете? Коя от 2-те е по-надеждна и има ли шанс да се намери по-малко издухана от Германия? И съответно има ли шанс да се докара запазена Е36-ка от там за до 4К?! :s

Един колега си взе 1 алфа 155 от Горубляне, уж внос от Италия и уж много запазена. Аз си знаех, че в 1 момент ще стане абонат на сервиза, но не му казвах, да не му развалям кефа. Е, така и стана, и сега е редовен абонат на сервизите за уж дребни работи... не бяха консумативи, серво, джанти, сега жила и т.н.
Та мисълта ми е, уж по-нова кола, но е абонат на монтьорите. А как е с 1 20-годишно БМВ? Вярно че от кола до кола разлика много, но... той все ми казва, че поддръжката на БМВ-тата, особено на 3-ките, е много скъпо удовоствие. Така ли е наистина и колко излиза, спрямо някоя италианска бракма?
Последна промяна bikerider_ на 02 Юли 2008, 12:33, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Юли 2008, 6:28

за 4000лв ще земеш много добра 4врата 30-а
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 02 Юли 2008, 10:14

tankishev написа:
acer написа:Аз лично, никога не бих си взел кола от БГ, освен, ако не е от приятел. Виждал съм барнати електронни километражи, толкова добри пастирвания, че прилича на заводска и т.н.

Добре, че не всички мислят като теб. Ако беше така се чудя, кой ще купува потдъжаните коли на феновете от форума, които искат да минат на новото поколение?

Абе като гледам в тоя форум колко коли се продават :roll:
Повечето хора само си чешат езиците.

Иначе по темата на колегата,ако ти се дават повече пари ходи се разходи до германия.
Шанса да намериш някой читав екземпляр е доста по голям отколкото да чакаш да ти изпадне някое маниашко БМВ за без пари в БГ.
Общо взето покупката на кола 10+ години опира до късмет ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

ццц

Мнение от Binev_OuT » 02 Юли 2008, 11:17

здравейте искам и аз да кажа мое скромно мнение.
Не съм голям разбира4 от към цени но едно 6те ти кажа-
за 4К лева ще си купиш Е36 и после поне о6те на половина от тези пари за да си го направи6 за6тото наистина е скъпо особено ако ти се събере си4ко наведнъж.Хубаво Е36 под 6000К лева според мен мноо трудно да се намери.А за тези пари Е30 ще си намериш доста добро и няма да имаш проблеми със сигурност е КЪСМЕТ да имаш само това е най важното.4ао и късмет и да знаеш 4е каквото и да си купи6 все ще си доволен и много го уважавай защтото при тези коли детинщини не вървят,не прощават. :!: :D

Потребител
Аватар

Мнение от bikerider_ » 02 Юли 2008, 12:42

Аз че ще го уважавам и няма да правя простотии с него е ясно. Не съм тип "селски гъзар", че да ги правя, но се чудя дали Е30 не е твърде морално остаряла, за да я купувам и дали не е по-добре да събера още 2К, за Е36. До Германия едва ли ще отида, понеже не съм разбирач и ще ми трябва още 1 човек с мен, а с цялата разходка до там, разходите ще набъбнат твърде много и не си заслужава. Нито ще чакам от тук да ми изпадне някоя 3-та злоупотреба, макар че, като гледам, в анкетата процентът на склонните да си купят кола от тук расте. По-скоро ще възложа на колегата 16V да ми внесе нещо от Германия директно или ще купя някоя от вече внесените и изложени на сайта му коли. Там има 2 Е30-ки между другото, като 1-та дори е под 3К, но има малко ръжда по задния капак и не знам дали няма да избие ръжда и от другаде. Другата точно ми връзва бюджета и изглежда много по-добра, но... е от 89' - почти моя връстница! А и това което не ми харесва - и 2-те нямат климатик! Колко струва да се сложи допълнително климатик? И колко горе долу излиза поддръжката годишно на 1 Е30-ка, която да кажем е запазена и не прави големи мизерии? И сравнено с нея Е36? Като и в 2-та случая визирам 318 или 320-ки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 02 Юли 2008, 22:14

ами аз карам е36,имам я от 1 година малко от горе ве4е и съм минал около 12к км.И искам да кажа 4е с каквито кусури съм я взел отстранил съм ги и нови досега не са излезли като исключим стартера взе да се обажда но това е.Маслото струва 16 лева на литар(не е задължително де) и това е филтри.За Е30 немога да коментирам аз лично съм доволен от колцата.Само внимаваи с какви предни амортисиори я язимаш 4е са мноо скъпи 4овек.

Потребител
Аватар

Мнение от bikerider_ » 02 Юли 2008, 23:28

А какви кусури са излязли, ако не е тайна де? :confused:
И може ли малко по-подробно за предните амартисьори, че ме притесни?
Дали за 4К може да се намери някое читаво Е36? Или верно ще трябва да "инвестирам" още поне 2К в нея, докато я потегна после?

Иначе казваш стабилна кола, не като алфата на колегата, който е изминал горе-долу същото разстояние, като теб и то за 1/2 година, но много фира почна да дава тая негова италианска щайга!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 03 Юли 2008, 21:22

pavlin_e30 написа:за 4000лв ще земеш много добра 4врата 30-а

:yes:

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 04 Юли 2008, 7:04

независимо за кой модел говорим ,алтернативата е да е от вън колата ,за съжаление все още не ни отговарят възможностите и желанието на европейското за подръжка на автомобил. А все пак това е ключовото при избирането на автомобил.
ИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Основен Форум