BMW 3-та серия на старо - от тук или от Германия?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bikerider_
- Потребител
-
BMW 3-та серия на старо - от тук или от Германия?
Здравейте!
След месец-2 май ще се взима кола и вече сериозно се чудя от тук ли да я купя или да поръчам на някой да ми я докара от Германия? За тукашните коли по автокъщи, а и от частни лица съм чувал какво ли не - че се внасят само от Италия, че са брички 3-та злоупотреба, от която собствениците/автокъщите гледат да се отърват на максимална възможна цена, след като излъскат бричката до неузнаваемост и все неща от този род. Донякъде съм склонен да се съглася, но засега нямам много опит с колите и затова питам вас. Дали всичко това е вярно или е мит отчасти? Като гледам по немски сайтове, за цената, на която се продават тук Е30 например(около 4К - не е ли малко много за кола на 18г?!), в Германия се купува запазена Е36. И все пак не знам доколко обявите от Германия са реални и заслужават внимание. Засега май нямам познат вносител и ако ми препоръчате да си я купя от вън, ще разчитам на някой тук, ако внася, да докара и за мен нещо запазено.
Колко горе долу е разликата в цената според вас, между това да се купи кола от тук, с неясна история или да ви я докарат от Германия?
Другият важен въпрос - не съм се спрял на модел. Чудя се дали да е Е30 или Е36. От една страна съм млад шофьор и не искам веднага да се качвам на 1 от последните модели(не че Е36 е много нов, но все пак), за да не съжалявам при някой евентуален дребен инцидент, от друга страна Е30 си е стара кола, въпреки, че откъм дизайн ми харесва много повече от Е36. Колата ще ми трябва за да возя хората вкъщи с нея, затова искам четириврат модел. Но не съм определил Е30 или Е36. Баща ми предпочита по-новия модел, понеже според него би създавал по-малко проблеми и сигурно е прав, но... той не е шофьор все пак.
А и другото което съм чувал - че тукашните Е36-ки са доста по-издухани от Е30-ките. Може би, след като в момента са едни от най-разпространените коли в БГ и ги карат всякакви индивиди...
И третия проблем - каква цена мислите, че е нормална за запазена Е30 и Е36, 320, добър двигател и салон, с 4 врати, климатик,запазена боя и т.н.? Кофтито е, че бюджета ми не е особено голям - около 4К и на този етап не мисля да давам повече, като начинаещ шофьор. А защо се насочвам именно към БМВ от самото начало ли?! Ами баща ми предпочита тази марка пред Опел или някоя друга немска, също и моя любима е, а и смятам, че са надеждни коли и си заслужават, дори подръжката да излиза по-скъпа.
И последно - дизел или бензин?
Вие сте! Мерси в аванс за съветите!
ПС: Ако ми препоръчвате да я докарам от Германия, ще съм благодарен да ми препоръчате и тукашен човек или ваш добър познат, разбирач и вътре в бизнеса, който да може да ми я докара от там, но гарантирано, а не от Италия или някъде другаде!
След месец-2 май ще се взима кола и вече сериозно се чудя от тук ли да я купя или да поръчам на някой да ми я докара от Германия? За тукашните коли по автокъщи, а и от частни лица съм чувал какво ли не - че се внасят само от Италия, че са брички 3-та злоупотреба, от която собствениците/автокъщите гледат да се отърват на максимална възможна цена, след като излъскат бричката до неузнаваемост и все неща от този род. Донякъде съм склонен да се съглася, но засега нямам много опит с колите и затова питам вас. Дали всичко това е вярно или е мит отчасти? Като гледам по немски сайтове, за цената, на която се продават тук Е30 например(около 4К - не е ли малко много за кола на 18г?!), в Германия се купува запазена Е36. И все пак не знам доколко обявите от Германия са реални и заслужават внимание. Засега май нямам познат вносител и ако ми препоръчате да си я купя от вън, ще разчитам на някой тук, ако внася, да докара и за мен нещо запазено.

Колко горе долу е разликата в цената според вас, между това да се купи кола от тук, с неясна история или да ви я докарат от Германия?
Другият важен въпрос - не съм се спрял на модел. Чудя се дали да е Е30 или Е36. От една страна съм млад шофьор и не искам веднага да се качвам на 1 от последните модели(не че Е36 е много нов, но все пак), за да не съжалявам при някой евентуален дребен инцидент, от друга страна Е30 си е стара кола, въпреки, че откъм дизайн ми харесва много повече от Е36. Колата ще ми трябва за да возя хората вкъщи с нея, затова искам четириврат модел. Но не съм определил Е30 или Е36. Баща ми предпочита по-новия модел, понеже според него би създавал по-малко проблеми и сигурно е прав, но... той не е шофьор все пак.

И третия проблем - каква цена мислите, че е нормална за запазена Е30 и Е36, 320, добър двигател и салон, с 4 врати, климатик,запазена боя и т.н.? Кофтито е, че бюджета ми не е особено голям - около 4К и на този етап не мисля да давам повече, като начинаещ шофьор. А защо се насочвам именно към БМВ от самото начало ли?! Ами баща ми предпочита тази марка пред Опел или някоя друга немска, също и моя любима е, а и смятам, че са надеждни коли и си заслужават, дори подръжката да излиза по-скъпа.
И последно - дизел или бензин?
Вие сте! Мерси в аванс за съветите!

ПС: Ако ми препоръчвате да я докарам от Германия, ще съм благодарен да ми препоръчате и тукашен човек или ваш добър познат, разбирач и вътре в бизнеса, който да може да ми я докара от там, но гарантирано, а не от Италия или някъде другаде!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Свържи се с колегата 16v да ти докара нещо!
п.с:За другите ти въпроси трябва четене и пак четен има поне 2 теми по твоите въпроси само в този раздел,отделно може да прегледаш подразделите е30 и е36!
п.с:За другите ти въпроси трябва четене и пак четен има поне 2 теми по твоите въпроси само в този раздел,отделно може да прегледаш подразделите е30 и е36!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
acer написа:Аз лично, никога не бих си взел кола от БГ, освен, ако не е от приятел. Виждал съм барнати електронни километражи, толкова добри пастирвания, че прилича на заводска и т.н.
Добре, че не всички мислят като теб. Ако беше така се чудя, кой ще купува потдъжаните коли на феновете от форума, които искат да минат на новото поколение?
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

- bikerider_
- Потребител
-
Nukem написа:Свържи се с колегата 16v да ти докара нещо!
Ще говоря с него, макар че като гледам продадените Е36-ци на сайта на автокъщата му, са над тавана на бюджета ми... и то са 2-врати. Остава само вариант за 20-годишна Е30. Но не съм убеден, дали си заслужава, да се купува толкова стара кола. Дали е поддържана и не прекалено издхана?! Иначе само Е30 са в бюджета като гледам.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Иначе само Е30 са в бюджета като гледам.
Че няма лошо то и без това е30-та е по-добра ,приятел ми даде да се кача малко в неговата е30-ка и така ми пасна просто не е истина:)
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bikerider_
- Потребител
-
Като дизайн и мен повече ме влече Е30. Макар че е немалко ретро в сравнение с модерните автомобили и особено с последната 3-ка. Е36 винаги ми се е струвала някак недодялана и набързо скалъпена, като преход между дизайна на 80-те и 90-те....със скучната(грозновата направо) предница и смачканите малки стопове, ако кажем, че останалото е горе-долу ОК.
Обаче колата не е само дизайн. Никак не ми се ще да карам кола, която ми е връстница или още по-малко - по-стара от мен и при която повредите са по-чести от дните, в които е на пътя! А при Е30 този шанс май е голям - вие какво ще кажете? Коя от 2-те е по-надеждна и има ли шанс да се намери по-малко издухана от Германия? И съответно има ли шанс да се докара запазена Е36-ка от там за до 4К?! :s
Един колега си взе 1 алфа 155 от Горубляне, уж внос от Италия и уж много запазена. Аз си знаех, че в 1 момент ще стане абонат на сервиза, но не му казвах, да не му развалям кефа. Е, така и стана, и сега е редовен абонат на сервизите за уж дребни работи... не бяха консумативи, серво, джанти, сега жила и т.н.
Та мисълта ми е, уж по-нова кола, но е абонат на монтьорите. А как е с 1 20-годишно БМВ? Вярно че от кола до кола разлика много, но... той все ми казва, че поддръжката на БМВ-тата, особено на 3-ките, е много скъпо удовоствие. Така ли е наистина и колко излиза, спрямо някоя италианска бракма?
Обаче колата не е само дизайн. Никак не ми се ще да карам кола, която ми е връстница или още по-малко - по-стара от мен и при която повредите са по-чести от дните, в които е на пътя! А при Е30 този шанс май е голям - вие какво ще кажете? Коя от 2-те е по-надеждна и има ли шанс да се намери по-малко издухана от Германия? И съответно има ли шанс да се докара запазена Е36-ка от там за до 4К?! :s
Един колега си взе 1 алфа 155 от Горубляне, уж внос от Италия и уж много запазена. Аз си знаех, че в 1 момент ще стане абонат на сервиза, но не му казвах, да не му развалям кефа. Е, така и стана, и сега е редовен абонат на сервизите за уж дребни работи... не бяха консумативи, серво, джанти, сега жила и т.н.
Та мисълта ми е, уж по-нова кола, но е абонат на монтьорите. А как е с 1 20-годишно БМВ? Вярно че от кола до кола разлика много, но... той все ми казва, че поддръжката на БМВ-тата, особено на 3-ките, е много скъпо удовоствие. Така ли е наистина и колко излиза, спрямо някоя италианска бракма?
Последна промяна bikerider_ на 02 Юли 2008, 12:33, променена общо 1 път
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
за 4000лв ще земеш много добра 4врата 30-а
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
tankishev написа:acer написа:Аз лично, никога не бих си взел кола от БГ, освен, ако не е от приятел. Виждал съм барнати електронни километражи, толкова добри пастирвания, че прилича на заводска и т.н.
Добре, че не всички мислят като теб. Ако беше така се чудя, кой ще купува потдъжаните коли на феновете от форума, които искат да минат на новото поколение?
Абе като гледам в тоя форум колко коли се продават

Повечето хора само си чешат езиците.
Иначе по темата на колегата,ако ти се дават повече пари ходи се разходи до германия.
Шанса да намериш някой читав екземпляр е доста по голям отколкото да чакаш да ти изпадне някое маниашко БМВ за без пари в БГ.
Общо взето покупката на кола 10+ години опира до късмет

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
ццц
здравейте искам и аз да кажа мое скромно мнение.
Не съм голям разбира4 от към цени но едно 6те ти кажа-
за 4К лева ще си купиш Е36 и после поне о6те на половина от тези пари за да си го направи6 за6тото наистина е скъпо особено ако ти се събере си4ко наведнъж.Хубаво Е36 под 6000К лева според мен мноо трудно да се намери.А за тези пари Е30 ще си намериш доста добро и няма да имаш проблеми със сигурност е КЪСМЕТ да имаш само това е най важното.4ао и късмет и да знаеш 4е каквото и да си купи6 все ще си доволен и много го уважавай защтото при тези коли детинщини не вървят,не прощават.

Не съм голям разбира4 от към цени но едно 6те ти кажа-
за 4К лева ще си купиш Е36 и после поне о6те на половина от тези пари за да си го направи6 за6тото наистина е скъпо особено ако ти се събере си4ко наведнъж.Хубаво Е36 под 6000К лева според мен мноо трудно да се намери.А за тези пари Е30 ще си намериш доста добро и няма да имаш проблеми със сигурност е КЪСМЕТ да имаш само това е най важното.4ао и късмет и да знаеш 4е каквото и да си купи6 все ще си доволен и много го уважавай защтото при тези коли детинщини не вървят,не прощават.

- bikerider_
- Потребител
-
Аз че ще го уважавам и няма да правя простотии с него е ясно. Не съм тип "селски гъзар", че да ги правя, но се чудя дали Е30 не е твърде морално остаряла, за да я купувам и дали не е по-добре да събера още 2К, за Е36. До Германия едва ли ще отида, понеже не съм разбирач и ще ми трябва още 1 човек с мен, а с цялата разходка до там, разходите ще набъбнат твърде много и не си заслужава. Нито ще чакам от тук да ми изпадне някоя 3-та злоупотреба, макар че, като гледам, в анкетата процентът на склонните да си купят кола от тук расте. По-скоро ще възложа на колегата 16V да ми внесе нещо от Германия директно или ще купя някоя от вече внесените и изложени на сайта му коли. Там има 2 Е30-ки между другото, като 1-та дори е под 3К, но има малко ръжда по задния капак и не знам дали няма да избие ръжда и от другаде. Другата точно ми връзва бюджета и изглежда много по-добра, но... е от 89' - почти моя връстница! А и това което не ми харесва - и 2-те нямат климатик! Колко струва да се сложи допълнително климатик? И колко горе долу излиза поддръжката годишно на 1 Е30-ка, която да кажем е запазена и не прави големи мизерии? И сравнено с нея Е36? Като и в 2-та случая визирам 318 или 320-ки.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
ами аз карам е36,имам я от 1 година малко от горе ве4е и съм минал около 12к км.И искам да кажа 4е с каквито кусури съм я взел отстранил съм ги и нови досега не са излезли като исключим стартера взе да се обажда но това е.Маслото струва 16 лева на литар(не е задължително де) и това е филтри.За Е30 немога да коментирам аз лично съм доволен от колцата.Само внимаваи с какви предни амортисиори я язимаш 4е са мноо скъпи 4овек.
- bikerider_
- Потребител
-
А какви кусури са излязли, ако не е тайна де?
И може ли малко по-подробно за предните амартисьори, че ме притесни?
Дали за 4К може да се намери някое читаво Е36? Или верно ще трябва да "инвестирам" още поне 2К в нея, докато я потегна после?
Иначе казваш стабилна кола, не като алфата на колегата, който е изминал горе-долу същото разстояние, като теб и то за 1/2 година, но много фира почна да дава тая негова италианска щайга!

И може ли малко по-подробно за предните амартисьори, че ме притесни?
Дали за 4К може да се намери някое читаво Е36? Или верно ще трябва да "инвестирам" още поне 2К в нея, докато я потегна после?
Иначе казваш стабилна кола, не като алфата на колегата, който е изминал горе-долу същото разстояние, като теб и то за 1/2 година, но много фира почна да дава тая негова италианска щайга!
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2