Ранговете?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Кажете как да променим таблицата с ранговете?

Анкетата свършва на 09 Дек 2002, 19:04

да я запазим горе-долу така (50-тина мнения за измъкване на "сухо")
16
70%
да намалим неприятна зона (напишете мнение до каква бройка според вас е разумно)
1
4%
да няма неприятни рангове (освен в единични/крайни случаи)
6
26%

Общо гласове : 23
смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Ранговете?

Мнение от LandShark » 25 Ное 2002, 19:04

Понеже получих няколко оплаквания че по-нисшите рангове са малко обидни, реших че е най-добре публично да обсъдим въпроса. Към момента таблицата с ранговете е такава:

ТУК БЕШЕ СТАРАТА ТАБЛИЦА. ВЕЧЕ Е СМЕНЕНА

Ясно, че повечето хора не искат да "карат маршрутки" или да са "бакшиш"... Може да се поспори доколко се харесва и длъжността "шофьор на автобус 213".
Идеята поначало е че докато са малко мненията човека е още един вид на "изпитателен срок" и другите тепърва го опознават. Слагайки по-неприятни ниски степени, си мислех че така ще насърча хората да пишат повече, а не предимно да четат. Вярно пък че може да се стигне и до писане на излишни работи, само и само да се вдигне рейтинга. Затова модераторите ще имат грижата излишните мнения да се трият.

Признавам че таблицата с рангове не е съвършена. Това съм измислил към момента. Приемам и предложения. Но основния въпрос е дали:

1) да запазим горе-долу до към 50-тина мнения ранговете да бъдат по-неприятни.

2) да намалим границата, така че по-бързо да може да се излезе от неприятната зона.

3) още в началото да са положителни ранговете.

Очаквам вашите мнения.
Последна промяна LandShark на 05 Дек 2002, 9:08, променена общо 1 път

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 25 Ное 2002, 19:13

Аз мисля че така са ОК само че ми се струва че са малко големи паузите между 100-200-300 и т.н.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

neka da ja zapazim taka

Мнение от Osmicata » 25 Ное 2002, 20:52

spored men taka si e dobre! tija titli v nachaloto sa po-skoro zabavni spored men otkolkoto neprijatni, pak i osobeno za men, deto jiveeh v Mladost, marshrutkite i 213 sa skap spomen :-))) granicata ot po 100-ina broiki za "visshite" rangove e dobra zashtoto ako ja namalim savsem skoro vsichki shte sa s visshi rangove i te shte se poobesmisljat.
Последна промяна Osmicata на 27 Ное 2002, 0:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Celica

Мнение от Ich0 » 25 Ное 2002, 22:32

Ами да и аз мисля, че тия първите титли са си супер забавни....незнам как може някой да се обиди, след като това е просто форум и сме тук не само да обсъждаме свръх сериозни неща, но и да се забавляваме. Аз повечко чета отколкото пиша, защото знанията ми не са достатъчни, но...ще науча това онова :-) Та въобще не се засягам, че съм шофьор на автобус или каруца :lol: :lol: :lol: Дори много се кефя...а и с по-големите титли ще може да си личи кои са "баш" ентусиастите :-)

младши ентусиаст
Аватар

neka si ostanat taka

Мнение от july`s » 25 Ное 2002, 22:52

to karanato na marshrutak v sofia si e zialo izkustvo:):):)
tova za trieneto na izlishni mnenia si e super, samo ne znam dali niama opasnost adminite edvam da smogvat:):)

pyk i mislia che rangovete osven zabavni druga realno-prakticheska funkcia niamat:) (izkljuchaia izkljucheniata potvyrjdavashti praviloto:)
vseki kojto gore dolu sledi foruma, pridobiva predstava za uchastnivite, ako niakoj se bazira na broja mnenia, to vednaga mu davam primer (paradox_sf ~190 mnenia)

tyj-che vyobshte ne se vryzvajte na rangovete:)
e, ako niakoj otiavleno zaslujava po visok rang (visok procent na polezni mnenia primerno) mislia che s edna byrza anketa/ili reshenie na adminite moje da preskochi niakoi stypala po rangovata stylbica...
<br>
br

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 25 Ное 2002, 23:09

Според мен трябва да ги по променим... с по остри рангове едва ли ще накараме хората да пишат повече?! То когато си има тема на разговор всички си вземаме участие .. може да се вмъкне "младши ентусиаст", "пристрастен ентусиаст", "пристрастен БМВ фен" и т.н. - последната фаза си е най-култова! :P

старши ентусиаст
Аватар

МОЯТ РАНГ

Мнение от Любо Мегов » 26 Ное 2002, 1:07

МОЯТ РАНГ НЕЩО ГО НЯМА В СПИСЪКА :shock: НЕ ЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА
ПРОСТО ПИТАМ :lol: :lol:

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Re: МОЯТ РАНГ

Мнение от LandShark » 26 Ное 2002, 8:33

//MegOFF написа:МОЯТ РАНГ НЕЩО ГО НЯМА В СПИСЪКА :shock: НЕ ЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА ПРОСТО ПИТАМ :lol: :lol:

:!: Има и така наречените специални рангове :) прикачат се индивидуално от админа :)

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 26 Ное 2002, 8:49

НА MegOff ранга е супер як :lol:

иначе така мисля че са си ОК може би в началото са много на често това Шофьор на 213 да отпадне, а минувач да е до 3 мнения!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Re: Ранговете?

Мнение от ///MPowered » 26 Ное 2002, 9:18

аз мисля че не са толкова обидни - по скоро забавни ... по всички яки БМВ форуми е горе долу така ... :lol:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 26 Ное 2002, 9:27

as su6to mislq,4e nqma ni6to obidno w tezi rangowe i 4e taka sa si dobre:)as li4no se skusah ot smqh purwiq put,kogato gi widqh.bih predlojil i slednoto:kogato 4owek natrupa dostatu4no mneniq(primerno sled 400-500)da moje sam(s suglasuwane na administartora razbira se)da si izmisli rang(primerno kato e-30 maniak,ili e-34-fan ili ne6to ot tozi sort.ne mislq,4e 6te sa mnogo horata,koito 6te dostignat takuw broi mneniq,taka 4e edwa li 6te satrudnqt seriosno administratora:)
no towa e samo predlojenie,i taka rangowete sa super:)

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 26 Ное 2002, 11:39

Да си призная - аз съм виновен за настоящата дискусия :oops: .
Не мен не ми хареса това, че карам маршрутка из София и изпратих едно мейлче на Land_Shark, но да не си мислите че ми помогна (справка - вижте настоящия ми ранг :D - това е удар право в десятката, аз съм и любител рибар на всичкото отгоре).

По принцип не ми харесва идеята за рангове, които са свързани с броя публикувани постинги. Ако трябва да има рангове (например с цел по-лесно да ориентират новите потребители за това на чии съвети да се доверяват), според мен по-добрата система е тази, която беше в стария форум - с гласуване от потребителите. За съжаление тази възможност май не се използваше много, а дори и да се използваше не беше целесъобразно (справка - моят рейтинг беше 5.0, ден след като се регистрирах и повече не мръдна).
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от ///MPowered » 26 Ное 2002, 16:58

можеби наистина трябва да се пропроменят малко ... за да няма обидени

примерно нещо такова:

новак

ентусяст

манияк

дайте ми МРower

се пак не е приятно да ти викат бакшиш :lol:

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 26 Ное 2002, 18:54

Един написа:Не мен не ми хареса това, че карам маршрутка из София и изпратих едно мейлче на Land_Shark, но да не си мислите че ми помогна (справка - вижте настоящия ми ранг :D - това е удар право в десятката, аз съм и любител рибар на всичкото отгоре).

:D :) :)

Хубаво е че имаш чувство за хумор и не се обиди на титлата която служебно ти лепнах... :)

По принцип не ми харесва идеята за рангове, които са свързани с броя публикувани постинги. Ако трябва да има рангове (например с цел по-лесно да ориентират новите потребители за това на чии съвети да се доверяват), според мен по-добрата система е тази, която беше в стария форум - с гласуване от потребителите. За съжаление тази възможност май не се използваше много, а дори и да се използваше не беше целесъобразно (справка - моят рейтинг беше 5.0, ден след като се регистрирах и повече не мръдна).

Да, в стария форум беше с оценки. Но опита показва че не се използваха както трябва. Много малко хора даваха гласа си и обикновено всеки имаше само по един глас в рейтинга си - обикновено моя, защото аз имах навика за всеки нов ентусиаст да гласувам доверие - максимален рейтинг 5.0. А част от активните бяха с доста негативни рейтинги - просто 1-2 като гласуват ниска оценка при малко гласове веднага средната стойност пада много. Така че според мен си има голямо предимство рейтинга ти да върви само нагоре :)
А това с различните титли наистина на моменти е забавно. Трябва само да го преосмислим и сме готови... ;) Затова и открих тази дискусия тук

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe4atara » 27 Ное 2002, 1:59

За мен лично е чест да съм шофьор на 213 :!:
Да караш BMW из София е лесно,но да караш IKARUS :arrow: Това звучи гордо.Правя си асоциация от USA филмите,където шофьорите на MACK много ме кефят.
Не виждам причина като стигна следващия етап,да се изтрия(за втори път)-и така да си бъда шофьор на 213 до безкрайност.В стария форум можех да изчакам да бъда ентусиаст №300 - и да взема някоя наградка :lol:

Ай,че трябва да си изгладя "дападжийския"костюм,и да отивам да вадя рейса от депото :lol: :lol:

Следваща

Назад към Основен Форум