Ранговете?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Ранговете?
Понеже получих няколко оплаквания че по-нисшите рангове са малко обидни, реших че е най-добре публично да обсъдим въпроса. Към момента таблицата с ранговете е такава:
ТУК БЕШЕ СТАРАТА ТАБЛИЦА. ВЕЧЕ Е СМЕНЕНА
Ясно, че повечето хора не искат да "карат маршрутки" или да са "бакшиш"... Може да се поспори доколко се харесва и длъжността "шофьор на автобус 213".
Идеята поначало е че докато са малко мненията човека е още един вид на "изпитателен срок" и другите тепърва го опознават. Слагайки по-неприятни ниски степени, си мислех че така ще насърча хората да пишат повече, а не предимно да четат. Вярно пък че може да се стигне и до писане на излишни работи, само и само да се вдигне рейтинга. Затова модераторите ще имат грижата излишните мнения да се трият.
Признавам че таблицата с рангове не е съвършена. Това съм измислил към момента. Приемам и предложения. Но основния въпрос е дали:
1) да запазим горе-долу до към 50-тина мнения ранговете да бъдат по-неприятни.
2) да намалим границата, така че по-бързо да може да се излезе от неприятната зона.
3) още в началото да са положителни ранговете.
Очаквам вашите мнения.
ТУК БЕШЕ СТАРАТА ТАБЛИЦА. ВЕЧЕ Е СМЕНЕНА
Ясно, че повечето хора не искат да "карат маршрутки" или да са "бакшиш"... Може да се поспори доколко се харесва и длъжността "шофьор на автобус 213".
Идеята поначало е че докато са малко мненията човека е още един вид на "изпитателен срок" и другите тепърва го опознават. Слагайки по-неприятни ниски степени, си мислех че така ще насърча хората да пишат повече, а не предимно да четат. Вярно пък че може да се стигне и до писане на излишни работи, само и само да се вдигне рейтинга. Затова модераторите ще имат грижата излишните мнения да се трият.
Признавам че таблицата с рангове не е съвършена. Това съм измислил към момента. Приемам и предложения. Но основния въпрос е дали:
1) да запазим горе-долу до към 50-тина мнения ранговете да бъдат по-неприятни.
2) да намалим границата, така че по-бързо да може да се излезе от неприятната зона.
3) още в началото да са положителни ранговете.
Очаквам вашите мнения.
Последна промяна LandShark на 05 Дек 2002, 9:08, променена общо 1 път
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Аз мисля че така са ОК само че ми се струва че са малко големи паузите между 100-200-300 и т.н.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Osmicata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 220
neka da ja zapazim taka
spored men taka si e dobre! tija titli v nachaloto sa po-skoro zabavni spored men otkolkoto neprijatni, pak i osobeno za men, deto jiveeh v Mladost, marshrutkite i 213 sa skap spomen :-))) granicata ot po 100-ina broiki za "visshite" rangove e dobra zashtoto ako ja namalim savsem skoro vsichki shte sa s visshi rangove i te shte se poobesmisljat.
Последна промяна Osmicata на 27 Ное 2002, 0:33, променена общо 1 път
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Ами да и аз мисля, че тия първите титли са си супер забавни....незнам как може някой да се обиди, след като това е просто форум и сме тук не само да обсъждаме свръх сериозни неща, но и да се забавляваме. Аз повечко чета отколкото пиша, защото знанията ми не са достатъчни, но...ще науча това онова :-) Та въобще не се засягам, че съм шофьор на автобус или каруца
Дори много се кефя...а и с по-големите титли ще може да си личи кои са "баш" ентусиастите :-)

neka si ostanat taka
to karanato na marshrutak v sofia si e zialo izkustvo:):):)
tova za trieneto na izlishni mnenia si e super, samo ne znam dali niama opasnost adminite edvam da smogvat:):)
pyk i mislia che rangovete osven zabavni druga realno-prakticheska funkcia niamat:) (izkljuchaia izkljucheniata potvyrjdavashti praviloto:)
vseki kojto gore dolu sledi foruma, pridobiva predstava za uchastnivite, ako niakoj se bazira na broja mnenia, to vednaga mu davam primer (paradox_sf ~190 mnenia)
tyj-che vyobshte ne se vryzvajte na rangovete:)
e, ako niakoj otiavleno zaslujava po visok rang (visok procent na polezni mnenia primerno) mislia che s edna byrza anketa/ili reshenie na adminite moje da preskochi niakoi stypala po rangovata stylbica...
tova za trieneto na izlishni mnenia si e super, samo ne znam dali niama opasnost adminite edvam da smogvat:):)
pyk i mislia che rangovete osven zabavni druga realno-prakticheska funkcia niamat:) (izkljuchaia izkljucheniata potvyrjdavashti praviloto:)
vseki kojto gore dolu sledi foruma, pridobiva predstava za uchastnivite, ako niakoj se bazira na broja mnenia, to vednaga mu davam primer (paradox_sf ~190 mnenia)
tyj-che vyobshte ne se vryzvajte na rangovete:)
e, ako niakoj otiavleno zaslujava po visok rang (visok procent na polezni mnenia primerno) mislia che s edna byrza anketa/ili reshenie na adminite moje da preskochi niakoi stypala po rangovata stylbica...
<br>
br
br
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
МОЯТ РАНГ
МОЯТ РАНГ НЕЩО ГО НЯМА В СПИСЪКА
НЕ ЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА
ПРОСТО ПИТАМ

ПРОСТО ПИТАМ

- LandShark
-
смирен поклонник
-
Re: МОЯТ РАНГ
//MegOFF написа:МОЯТ РАНГ НЕЩО ГО НЯМА В СПИСЪКАНЕ ЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА ПРОСТО ПИТАМ
![]()

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
НА MegOff ранга е супер як
иначе така мисля че са си ОК може би в началото са много на често това Шофьор на 213 да отпадне, а минувач да е до 3 мнения!!!

иначе така мисля че са си ОК може би в началото са много на често това Шофьор на 213 да отпадне, а минувач да е до 3 мнения!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
Re: Ранговете?
аз мисля че не са толкова обидни - по скоро забавни ... по всички яки БМВ форуми е горе долу така ... 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
as su6to mislq,4e nqma ni6to obidno w tezi rangowe i 4e taka sa si dobre:)as li4no se skusah ot smqh purwiq put,kogato gi widqh.bih predlojil i slednoto:kogato 4owek natrupa dostatu4no mneniq(primerno sled 400-500)da moje sam(s suglasuwane na administartora razbira se)da si izmisli rang(primerno kato e-30 maniak,ili e-34-fan ili ne6to ot tozi sort.ne mislq,4e 6te sa mnogo horata,koito 6te dostignat takuw broi mneniq,taka 4e edwa li 6te satrudnqt seriosno administratora:)
no towa e samo predlojenie,i taka rangowete sa super:)
no towa e samo predlojenie,i taka rangowete sa super:)
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Да си призная - аз съм виновен за настоящата дискусия
.
Не мен не ми хареса това, че карам маршрутка из София и изпратих едно мейлче на Land_Shark, но да не си мислите че ми помогна (справка - вижте настоящия ми ранг
- това е удар право в десятката, аз съм и любител рибар на всичкото отгоре).
По принцип не ми харесва идеята за рангове, които са свързани с броя публикувани постинги. Ако трябва да има рангове (например с цел по-лесно да ориентират новите потребители за това на чии съвети да се доверяват), според мен по-добрата система е тази, която беше в стария форум - с гласуване от потребителите. За съжаление тази възможност май не се използваше много, а дори и да се използваше не беше целесъобразно (справка - моят рейтинг беше 5.0, ден след като се регистрирах и повече не мръдна).

Не мен не ми хареса това, че карам маршрутка из София и изпратих едно мейлче на Land_Shark, но да не си мислите че ми помогна (справка - вижте настоящия ми ранг

По принцип не ми харесва идеята за рангове, които са свързани с броя публикувани постинги. Ако трябва да има рангове (например с цел по-лесно да ориентират новите потребители за това на чии съвети да се доверяват), според мен по-добрата система е тази, която беше в стария форум - с гласуване от потребителите. За съжаление тази възможност май не се използваше много, а дори и да се използваше не беше целесъобразно (справка - моят рейтинг беше 5.0, ден след като се регистрирах и повече не мръдна).
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
можеби наистина трябва да се пропроменят малко ... за да няма обидени
примерно нещо такова:
новак
ентусяст
манияк
дайте ми МРower
се пак не е приятно да ти викат бакшиш
примерно нещо такова:
новак
ентусяст
манияк
дайте ми МРower
се пак не е приятно да ти викат бакшиш

- LandShark
-
смирен поклонник
-
Един написа:Не мен не ми хареса това, че карам маршрутка из София и изпратих едно мейлче на Land_Shark, но да не си мислите че ми помогна (справка - вижте настоящия ми ранг- това е удар право в десятката, аз съм и любител рибар на всичкото отгоре).

Хубаво е че имаш чувство за хумор и не се обиди на титлата която служебно ти лепнах...

Да, в стария форум беше с оценки. Но опита показва че не се използваха както трябва. Много малко хора даваха гласа си и обикновено всеки имаше само по един глас в рейтинга си - обикновено моя, защото аз имах навика за всеки нов ентусиаст да гласувам доверие - максимален рейтинг 5.0. А част от активните бяха с доста негативни рейтинги - просто 1-2 като гласуват ниска оценка при малко гласове веднага средната стойност пада много. Така че според мен си има голямо предимство рейтинга ти да върви само нагоре

А това с различните титли наистина на моменти е забавно. Трябва само да го преосмислим и сме готови...

За мен лично е чест да съм шофьор на 213
Да караш BMW из София е лесно,но да караш IKARUS
Това звучи гордо.Правя си асоциация от USA филмите,където шофьорите на MACK много ме кефят.
Не виждам причина като стигна следващия етап,да се изтрия(за втори път)-и така да си бъда шофьор на 213 до безкрайност.В стария форум можех да изчакам да бъда ентусиаст №300 - и да взема някоя наградка
Ай,че трябва да си изгладя "дападжийския"костюм,и да отивам да вадя рейса от депото

Да караш BMW из София е лесно,но да караш IKARUS

Не виждам причина като стигна следващия етап,да се изтрия(за втори път)-и така да си бъда шофьор на 213 до безкрайност.В стария форум можех да изчакам да бъда ентусиаст №300 - и да взема някоя наградка

Ай,че трябва да си изгладя "дападжийския"костюм,и да отивам да вадя рейса от депото

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3