BMW ще произвежда Х1 в Лайпциг
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vankata™
- младши ентусиаст
-
BMW ще произвежда Х1 в Лайпциг
Растящите производствени разходи изискват разполагането на производството на отделните модели в най-удобните за това места.
Това е стара практика при BMW. Големите SUV модели на фирмата, Х5 и Х6 се произвеждат в САЩ, а сега става ясно, че очаквания малък SUV Х1, който ще се продава главно в Европа, ще се произвежда в Лайпциг.
BMW X1 ще бъде позициониран под Х3 и ще бъде монтиран с двигателите от Серия-1. Автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела X-drive 4WD, която познаваме от X3. BMW планира да произвежда годишно по 100 000 броя от модела Х1. Целта е да се конкурира Mercedes-Benz GLK и Audi Q3. Предварителната цена ще започва от около 30 000 евро, пише Automotive News Europe.
Пренасянето на бъдещето производство на Х1 в Лайпциг отменя решението за производство на този модел от австрийската Magna Steyr, където обаче ще продължи да се произвежда сегашното поколение на Х3.
Все още няма решение къде ще се произвежда бъдещата серия V на BMW. Голямо е търсенето за подобен тип кросоувър и в Европа и в САЩ. Засега е потвърдено, че от V Серия ще се правят модели на базата само на Серия-3 и Серия-5. Ако се окаже, че търсенето за този бъдещ модел е високо и от двете страни на Атлантическия океан, нищо чудно производството да става в два завода – и в САЩ и в Европа.
източник: automedia.bg
Това е стара практика при BMW. Големите SUV модели на фирмата, Х5 и Х6 се произвеждат в САЩ, а сега става ясно, че очаквания малък SUV Х1, който ще се продава главно в Европа, ще се произвежда в Лайпциг.

BMW X1 ще бъде позициониран под Х3 и ще бъде монтиран с двигателите от Серия-1. Автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела X-drive 4WD, която познаваме от X3. BMW планира да произвежда годишно по 100 000 броя от модела Х1. Целта е да се конкурира Mercedes-Benz GLK и Audi Q3. Предварителната цена ще започва от около 30 000 евро, пише Automotive News Europe.
Пренасянето на бъдещето производство на Х1 в Лайпциг отменя решението за производство на този модел от австрийската Magna Steyr, където обаче ще продължи да се произвежда сегашното поколение на Х3.
Все още няма решение къде ще се произвежда бъдещата серия V на BMW. Голямо е търсенето за подобен тип кросоувър и в Европа и в САЩ. Засега е потвърдено, че от V Серия ще се правят модели на базата само на Серия-3 и Серия-5. Ако се окаже, че търсенето за този бъдещ модел е високо и от двете страни на Атлантическия океан, нищо чудно производството да става в два завода – и в САЩ и в Европа.
източник: automedia.bg
::: vankata™ :::
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Това много грозно ве
Х3 го преживяхме,даже взе да ми харесва
Дано това в действителност да изглежда по-добре,ама....

Х3 го преживяхме,даже взе да ми харесва

Дано това в действителност да изглежда по-добре,ама....
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
аиде аиде то и какъвто и нов модел да излезе всички викате отвратителен е , а после като го видите на живо уникален е , няма такава кола и т.н. и за х6 викахте че е грозен , скоро ми се отдаде честа да го видя на живо .... е да еба тая грозна кола , то няма такава 

It`s party time !
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
на мен пък ми харесва муцуната....големи, широки бъбреци и намръщени фарове!! да му сложат накакъв хубав двигател и какво повече да искаш 

- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
bmwista написа:х1 се хареса на много българи се пове4е се търсят такива малки джипове като toyota rav4 ,wv tiguan
Те rav4, vw tiguan не са ли в класа на х3 и като размери, и като всичко отанало?

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
На мен пък ми харесва отпред и отстрани поне ,но нещо задницата ми се струва че....
дано да не е като на 1чката ами и тя да е направена по агресивно 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2