Е те са си е......а м....та !!! Моля прочетете!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Е те са си е......а м....та !!! Моля прочетете!

Мнение от Vasilen » 07 Юни 2004, 14:27

http://users.arenabg.com/tuningsport/phpBB2/viewtopic.php?t=54
Някой чул ли е нещо по този въпрос моля споделете!?
Тия не са нормални ако това е истина ... ще убият част от индустрията да не говорим за свободата на човека, ако ги оставем утре ще ни кажат че и късите поли са забранени и трябва да се обличаме според стандарта м....а им да е.........а!
May the BMW force be with you!

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 07 Юни 2004, 14:38

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, според мен това не е истина, не го вярвам.......няма го никъде по света.........най много да забранят ЧИП Тунинга, ама и това не ми се вярва :wink:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 07 Юни 2004, 14:44

Свинщина! :ranting:
Не, че имам нещо по колата, което съм си сложил сам, но що пък да не мога да си сложа едно крило на багажника? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 07 Юни 2004, 14:53

gazzzar написа:EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, според мен това не е истина, не го вярвам.......няма го никъде по света.........най много да забранят ЧИП Тунинга, ама и това не ми се вярва :wink:

Ми дори да забранят чип тунинга не ми е иасно как ще контролират това :) тъпите куки ще ти отварят колата на пътя да ти гледат чип-а ли :) - слабичко. Единственото което може да се контролира е оптични тунинг но той е прекалено незначителен за безопасността на движение така че предполагам че това е поредната плява в българския новинарски ефир!
SGV

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 07 Юни 2004, 15:04

Според мен това няма как да стане изобщо , но това си е мое мнение .
доста абсурдно ми звучи коли с " прагове, смени джанти, спойлери, фарове, стопове и т.н. " да бъдат спирани от движение.Най-малкото че повечето от господата сложители на реда не са изобщо в час и трудно биха различили праговете и т.н. които се слагат самоделно и обратно има да спират фабрични модели от сорта на МPower , Type R , R32 ..... Иначе аз съм гледал едно филмче за стрийтреисинга в USA и там има много,много неща които са забранени да "пипаш" по колата и малко които са разрешени . В Германия също от части е така само дето няма забранени , а се налага за някой неща които си подобрил по машинката си да платиш по-голяма застраховка или данък и да се надяваш да минеш с тях TÜV , защото ако не минеш с тях TÜV можеш да си даржиш колицата в хола и нищо повече :bcry:
Но така или иначе е тажно защото господата от парламента са се заели да ни пречат , а щом е така ако не с тоя закон то с друг но пак ще направят някоя мизерия :bang: :no: :1:
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 07 Юни 2004, 15:58

това е невъзможно никъде го няма по света в нито една държава невярвям ние да сме първите в света и дано вси4ко това остане само слухове :dunno:
Изображение

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 07 Юни 2004, 16:04

не може да стане тая работа само плашат
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Юни 2004, 16:18

аз не бих се впрягал толкова. закона лесно ще го напишат, но много трудно ще го приложат. това значи да трябва да научат полицайте да различават фабричен от нефабричен тунинг и да познават гърнетата на колите... много трудно ще стане.

възможно е да почнат да тормозят тия със пейките за влюбени отзад и смешните спойлъри + неони и тн.. което мисля че ще е само във полза на автофеновете.

страшното ще е ако сложат динамометрични тестери във годишните прегледи на колите- демек всяка година ти слагат колата на стенд, слагат един сензор във ауспуха и компютъра я "кара" (казва на оператора какво да прави) 15-тина минути.. след което се набира до полицията през модем, мисли малко и ти казва - "минаваш" или "скъсан си". повечето сериозни тунинг апликации имат проблеми със издържането на теста... примерно валове, глави, турбо/компресори много трудно минават...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 07 Юни 2004, 16:19

тея са много зле....хахахахаха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...както писа някой те едва ли различават home tuning от фабричен :mha:
тука ще кажа само едно:те нямат ли си друга работа...ми майка им начи...колко коли се изпотрошиха в дупките,те колите затюхкаха как изглеждат автомобилите...да си свършат първо работата а после да се чудят с какво "смислено" да се подхванат...ебаси кокошките кълват отвсякъде и нищо не докарват докрай :1: :nono: няма да стане...това вече не могат и да го направят...
Изображение
8.32

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 07 Юни 2004, 16:22

alx написа:аз не бих се впрягал толкова. закона лесно ще го напишат, но много трудно ще го приложат. това значи да трябва да научат полицайте да различават фабричен от нефабричен тунинг и да познават гърнетата на колите... много трудно ще стане.

Е точно заради това ще ни тормозят полицаите, ще си тълкуват различните огледала за оптичен тунинг и ще искат по 10 за да не ти пишат акт!
А иначе си прав за прилагането, може да напишат и правилник за прилагането на закона по стара българска традиция :lol:
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 07 Юни 2004, 17:04

Четох за това и по другите форуми.Това е изключително глупаво,защото повечето куки и хабер си нямат от тунинг.Какъвто и да е той,било то оптичен или по двигатела.Оптичния тунинг го описват като-"..глей тоя как го е наточил тоя голф..." :lol: .А относно чип тунинга и другия тунинг по ДВГто,не ми я ясно как ще разберат за него,както беше написал един в друг форум-"..дане би куките да застанат с един Г-тек да замерват колите..".То си е така.Представятели си ги-старшина Тупанов и младши сержант Идиотски с един Г-тек в ръка и дебнат на Бояна :lol: .

П.П.Ако се опитат да спрат тунинга,ако трябва ще протестирам и сам пред парламента!!!
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 07 Юни 2004, 20:16

не мога да отворя статията която е писана в онзи форум ... сигурно форума се е здухал ... :angel:
знам че малко ще се ядосате ама ще ви кажа факти:
:dummy: Тунинга по принцип в Европа не се разрешава, АКО не се одобри от КАТ! Това означава, че всеки може да си го направи в мазето или в хола или да отиде в некоя тунинг фирма дето ще му отрежат главата от цени ... единственото е че после колата требва да отговаря на определени стандарти за безопастност :yes: тоест да мине за одобрение пред КАТ ...
Предполагам, че това са имали впредвид авторите на горната тема или авторите на този проектозакон ... така че не се ядосвайте ами помислете за безопасността на другите балъци които се движат по пътищата ... не може да си сложиш един спойлер отзад на гъза и при 160 км/ч да се откъсне и да хвръкне щото не си имал здрави болчета да го закрепиш ... а този отзад да се пребие като му се удари в жигулата :mha:
Не си мислете, че ние сме в нещо първите в Европа или където и да е :nono: ... колегите които работят в КАТ или в МВР :cop: са взели да пътуват из света и гледат какво си нямаме .... и като видят нещо си го вземат и си го побългаряват (или преписват както стана със закона за талоните на колите - копиран от ГЕР :smoke: ) :bgflag:

за контрола:
куките като те спрат и забележат, че нещо е променяно по колата ще ти искат одобрението от КАТ и това е ... ако не забележат ... здраве да е ..
който прави сигурен тунинг - пак ще си го прави ... :driving:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Юни 2004, 20:45

Няма страшно пичове, тва са пак глупостите на българската преса!
Ако не да видим кой ша ме спре да си вара ракия и да си карам колата!!! :D :D :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 07 Юни 2004, 20:54

Извинявам се ама на мен мищо не ми отваря .Може ли някой да постне две три думи за какво става дума в тая статия или каквото е там.

Потребител
Аватар

Мнение от NetBull » 07 Юни 2004, 23:06

не ти го отваря, защото оправят сървара скоро ще го пуснат пак (до няколко часа)

Следваща

Назад към Основен Форум