Суперспортен болид?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Суперспортен болид?

Мнение от ngc7052 » 22 Май 2004, 23:05

Здравейте ,току що в един сайт видях снимки и четох за някви планове на Мерцедес да създадат нов Макларън F2 ,който ще е още по-спортен от SLR и ще конкурира Ферари Енцо...Имаше даже новини че щяло да има цяла серия Макларъни(който ще бъдат произвеждани от Мерцедес разбира се) като според тази информация F1 ще бъде съперник на Енцо F2 на 612 Скарлиети ,а F3 на 360 Модена...Това ме накара да се замисля още веднъж над нещо което дълго време ми е било в главата,а именно кога бмв ще се докажат и в суперспортните болиди от ранга на Ферари Енцо ,Ламборджини Мурсиелаго ,Пагани Зонда,Порше Карера ГТ...Мерцедес вече изкараха SLR ,а както писах вече по-горе имат и сериозни планове за развитие на цяла спортна гама от модели(което естествено е само слух) ,Ауди вече отговориха с "ЛьоМан куатро" въпреки че не е в серийно производство.От много време се носят слухове по разни списания че и баварци подготвят суперспортен автомобил ,но така или инъче никой от марката е е обявил официално че БМВ имат такива планове ,а и не са направени никакви "spy shots!Преди около 3 години в списание "Вираж" имаше статия посветена на бъдещо БМВ М2 (наследник на М1) което ще разпполага с двигател близък до този от болида им във Формула1 ,но естествено с по-голям работен обем и много дефорсиран(цитирам буквално) ,та даже имаше и няква грозна рисунка на бъдещото М2!Според мен наистина автомобилен производител като БМВ се нуждае от автомобил от класата на Mercedes SLR и съм сигурен че ако мюнхенци се заемат с такъв проект резултатът ще бъде умопомрачаващо добър!Та какво е вашето мнение...Има ли БМВ нужда от суперспортен болид и имате ли някаква информация за такъв проект?
But does a human form display to those who dwell in realms of day

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 23 Май 2004, 5:17

Аз мисля че БМВ доста разумно постъпват че не навлизат в този пазар.

Ако се замислите, всички коли от сорта на Пагани Зонда, Карера ГТ, Мурциелаго и т.н. са повече чекий от колкото коли. Да, супер бързи, са, старшен кеф че е да се карат, но тяхната използваемост свършва там. Преди да си купя такава кола, ще имам поне една М5ца и енда 911ка в гаража си.

БМВ правят коли за всекидневна употреба, коли в които може да събереш повече от едно куфарче и в които 2ма могат да седнат комфортно. Една М3ка ЦСЛ може да е по бавна от Пагани Зонда, но също е и по удобна, по практична, и все още достатъчно бърза да задоволи 99% от населението на света. Това е кола с която може да отидеш на пазар или на работа, и същевременно да скъсаш почти всичко което ти се отвори. Това за мене е много по голямо постижение от примерно Маклърна Ф1; коля която много малко хора могат да карат на 100%.

Въпреки че БМВ могат да си позволят да разработят суперкар, не мисля че това е инвестиция която ще им приниесе голями печалби. А и защо да яа правят? Какво имат да докзават?
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Назад към Основен Форум