Хммм... дали пък БМВ не са прави ? :)
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Хммм... дали пък БМВ не са прави ? :)
разходих се този уикенд из разните автокъщи- да позяпам, да събера брошурки, да си поговоря със тоз и ония... и разбрах някои доста интересни факти...
мерцедес възнамерява да зареже принуделното пълнене във следващата си генерация амг автомобили- вместо това смята да заложи на големи, нормални двигатели със повечко клапани и електроника- "не е като да не можеме да ги правиме- просто до сега не се е налагало" е цитата на водещ във мб мениджър. същия човек казва че почти няма да има спад на конските сили когато минат на новите двигатели
ауди възнамерява новото rs6 да е ... 10 цилиндрово без принудително пълнене - rs6 е директен конкурент на м5 между другото. във същия дух- новото вече на пазара s4 (rs4 още не съм видял) е със голям 8 цилиндров нормален двигател (като старото беше със 6 цилиндъра би-турбо).
дали пък не почва да им идва и на другите немци акъла в главата?
просто констатирам
мерцедес възнамерява да зареже принуделното пълнене във следващата си генерация амг автомобили- вместо това смята да заложи на големи, нормални двигатели със повечко клапани и електроника- "не е като да не можеме да ги правиме- просто до сега не се е налагало" е цитата на водещ във мб мениджър. същия човек казва че почти няма да има спад на конските сили когато минат на новите двигатели

ауди възнамерява новото rs6 да е ... 10 цилиндрово без принудително пълнене - rs6 е директен конкурент на м5 между другото. във същия дух- новото вече на пазара s4 (rs4 още не съм видял) е със голям 8 цилиндров нормален двигател (като старото беше със 6 цилиндъра би-турбо).

просто констатирам

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Точно така. Преди 2-3 месеца и до мен стигна подобна информация, че заместника на суперчарджнатия 5.5 литров двигател ще е 6+ литров високооборотен V8 с два вала на всяка банка. (Сегашния дизайн на МБ е с 1 вал на банка, 3 клапана на цилиндър - 2 входящи, 1 изходящ).
- Miler
-
Street Disorder Workshop
-
Re: Хммм... дали пък БМВ не са прави ? :)
alx написа:видял)
просто констатирам
много е възможно

като цяло и най-кратко предоимствата на норм. аспирирания мотор:
1. По-бърз отклик на газта.
2. По-проста (по-надеждна с по-малко джунджурии, по-лесна за обслужване сглобка като цяло)
3. По-дълъг живот на двигателя.
4. По-друго усещане от карането. (повече кеф)
основен недостатък е обаче неимоверно по-малката база за тунинговане................
1. По-бърз отклик на газта.
2. По-проста (по-надеждна с по-малко джунджурии, по-лесна за обслужване сглобка като цяло)
3. По-дълъг живот на двигателя.
4. По-друго усещане от карането. (повече кеф)
основен недостатък е обаче неимоверно по-малката база за тунинговане................

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

Вчера май беше....минавам покраи Макдоналдс в малката уличка на пл.Славейков и виждам
S 55 AMG и Audi RS6 паркирани едно зад друго(с немска регистрация)!Съответно-320 и 310 км/ч по километраж!Мерцедеса няма какво да говоря за него...
,но Аудито наистина ме впечатли много
Тъмно синио беше-великолепен автомобил
Та после се замислих-каква е разликата между RS и само S
Виждал съм и от двата вида,но тъй като съм фен най-ве4е на БМВ...

- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Slavi_m написа:каква е разликата между RS и само SВиждал съм и от двата вида,но тъй като съм фен най-ве4е на БМВ...
![]()
Някъде бях чел - S - Sport ; RS - Renn-sport ( Rennen = състезание ) ... Сам си го преведи и прецени кое е по-доброто от двете

Според моите виждания една истинска спортна кола не трябва да бъде комби ... просто не й отива , иначе и аз харесвам комбита , но не като спротни автомобили ...
Аз съм против турботата - принудително пълнене ... тъпчене на двигателя , по-лесно износване , а ако работи дълго време и поразии могат да станат

БМВ си знаят работата

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Това е едно нещо с което не съм 100% съгласен. Турбото си е готино нещо.
Тая 645Ci ме кефи максимално!!!
А иначе за разликата между Ауди С & РС: Няколко десетки кобили
Тая 645Ci ме кефи максимално!!!
А иначе за разликата между Ауди С & РС: Няколко десетки кобили

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
///M3 написа:Slavi_m написа:каква е разликата между RS и само SВиждал съм и от двата вида,но тъй като съм фен най-ве4е на БМВ...
![]()
Някъде бях чел - S - Sport ; RS - Renn-sport ( Rennen = състезание ) ... Сам си го преведи и прецени кое е по-доброто от двете![]()
Според моите виждания една истинска спортна кола не трябва да бъде комби ... просто не й отива , иначе и аз харесвам комбита , но не като спротни автомобили ...
Аз съм против турботата - принудително пълнене ... тъпчене на двигателя , по-лесно износване , а ако работи дълго време и поразии могат да станат![]()
Нито R,нито RS са задължително авант - има и седани...

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
РС4 не е ли само Авант???
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
tsvet40 написа:...
Знам , че си негативно настроен към мен след спора в ... не знам си коя тема беше , нооо ... RS е "по-спортното" Ауди доколкото знам , а RS-ки съм виждал само комби ...

Последна промяна ///M3 на 05 Май 2004, 16:58, променена общо 1 път
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2