Пресни снимки от Мюнхен
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Пресни снимки от Мюнхен
Здравейте!
Както бях обещал в една друга тема, поствам топли топли снимки от Мюнхен правени днес. Текат изпитания на новите модели на BMW в един чисто нов току що построен аеродинамичен тунел към Техническия Университет в Мюнхен. Снимките са оттам, и пак казвам, правени са днес на една ведомствена бензиностанция на BMW от която ги зареждат. Извинявам се за качеството, утре ще има по-добри снимки.
[/img]
Както бях обещал в една друга тема, поствам топли топли снимки от Мюнхен правени днес. Текат изпитания на новите модели на BMW в един чисто нов току що построен аеродинамичен тунел към Техническия Университет в Мюнхен. Снимките са оттам, и пак казвам, правени са днес на една ведомствена бензиностанция на BMW от която ги зареждат. Извинявам се за качеството, утре ще има по-добри снимки.

[/img]
Off on your way
Hit the open road
There is magic at your fingers
For the spirit ever lingers
Undemanding contact
In your happy solitude
Hit the open road
Undemanding contact
In your happy solitude
Еми, освен новите модели обдухват и актуалната в момента X5 със скорост от 300км/ч за да видят дали може да и се махне ограничителя до 250..
Правят си някакви изпитанийца хората, намират си работа.

Правят си някакви изпитанийца хората, намират си работа.
Off on your way
Hit the open road
Undemanding contact
In your happy solitude
Hit the open road
Undemanding contact
In your happy solitude
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Turturelo написа:специално тези от снимките са били в аеродинамичен тунел преди 4 години. А на X5 няма да и махнат ограничителя .. няма нито една фирма с автомобил от този рамер, който да прави 300 без да е тунингован и то не от заводски тунер.
4овек уважавам не6тата които прави6 и за много не6та съм съгласен с теб, но тука стане ли дума за не6то ново от Мюнхен и веднага по4ва6 да показва6 колко много знае6 за вътре6ните разработки на марката.
Само 4е ти може6 и да има6 някакви ве4е създадени връзки в Централата след толкова посе6тения и да си мисли6 4е знае6 вси4ко. Пи6е6 сяка6 едва ли не 4е борда на директорите като вземе ре6ение ти звънка на тебе да те информира за да знае6 веднага.
Дори да има6 някаква информация я ползва6 за да критикува6 когато някои се опита да поднесе не6то ново.
Само 4е не знам дали знае6, но тук има хора които работят в БМВ и работят с моделите о6те докато те са само един 3Д 4ертеж (и ти макар и да ползва6 вси4ки изто4ници не може6 да знае6 за тях), но не си позволяват поради това 4е не им е разре6ено и поради липса на суетност да покажат колко са навътре, да изнасят информация.
Съ6то трябва да ти споделя, 4е ти може да полу4ава6 инфо от маркетинга, но в развоината деиност не6тата се менят с такава динамика в зависимост от конкуренцията и техни4еския напредък, 4е на маркетинга му се казва наи- накрая за да не ръси глупости преди да е взето окон4ателното ре6ение за съдбата и концепцията на автомобила.
Но да оставим тези не6та на страна и да се върнем на темата. БМВ си има аеродаими4ен тунел на 60 години от втората световна воина на Ханауер Щрасе в Мюнхен. Понеже тои ве4е изнемогва са спонсорирали ТУ Мюнхен (инкубатора на БМВ за специалисти) при правенето на техен тунел и им дават като на подизпълнител зада4и за оптимиране, които не са ве4е строго секретни (преди 4 години са били секретни и тогава сигурно са били в фирмения тунел). До тука мом4ето не е излъгало с ни6то.
И какво като ти смята6 4е БМВ няма да пусне Х5 без ограни4ител. Хората са ре6или да проверят не6то, за някакво приложение и колегата познава някои в ТУто предполагам и ни дава тази информация. Ние можем само да му благодарим и това е.
Представи си следния измислен, но реалисти4ен сценарии- някои от 6ефовете на БМВ до4ува 4е АУДи 6те пуснe Q7 до 280км. Съответно ре6ава 4е обезателно Х5 трябва да е до 300км. Веднага се прави проверка дали това е възможно, за6тото повярваи ми понякога такива информации хвърлят в паника някои хора по високите етажи. Проверява се става/ не става все едно. След 3 месеца се разбира 4е инфото за АУДИ не се потвърждава и с темата Х5 до 300км се приклю4ва без никои навън да е разбрал. Освен хората на които борда на директорите се обадил за да знаят веднага.
Така 4е стига с тая рязка критика, моля те.
поздрави.
ПС. БМВ межди другото са наи желания работодател в ДЕ и имат супер имидж- меикинг както спрямо клиентите, така и спрямо кандидат работниците, но злоупотребяват зверски с това и с работниците под наем и студентите, така 4е отвътре не6тата не са толкова розови. харесват ми продуктите на марката, но не и политиката на фирмата.
ПС2 сега отивам да си до4ета Топ Геара коити купих като бях в БГ в които много ми хареса статията ти за Lexusa

Dr.Schnaps написа:4овек уважавам не6тата които прави6 и за много не6та съм съгласен с теб, но тука стане ли дума за не6то ново от Мюнхен и веднага по4ва6 да показва6 колко много знае6 за вътре6ните разработки на марката.
Само 4е ти може6 и да има6 някакви ве4е създадени връзки в Централата след толкова посе6тения и да си мисли6 4е знае6 вси4ко. Пи6е6 сяка6 едва ли не 4е борда на директорите като вземе ре6ение ти звънка на тебе да те информира за да знае6 веднага.
Дори да има6 някаква информация я ползва6 за да критикува6 когато някои се опита да поднесе не6то ново.
Бачкам за TopGear и други медии свързани с автомобилите, защото съм болен за тях и имам свободно време... Бъркаш ме с журналист .. не съм такъв! Посещавам Мюнхен по друга причина.. и не съм критикувал човечеца, споделям какво знам .. това, че само коментирам без да изнасям информация го правя по логични причини. А че го правя дразнещо понякога е така, защото има много хора, които ме ненавиждат и защо да не им лазя по нервите в същото време.

Dr.Schnaps написа:Само 4е не знам дали знае6, но тук има хора които работят в БМВ и работят с моделите о6те докато те са само един 3Д 4ертеж (и ти макар и да ползва6 вси4ки изто4ници не може6 да знае6 за тях), но не си позволяват поради това 4е не им е разре6ено и поради липса на суетност да покажат колко са навътре, да изнасят информация.
Поради това, че ако изкарат подобна информация няма да си намерят работа никога в този бранш .. по същата причина споделям неща, които знам чак след като официално излезе информация за тях. Мога да ти разкажа много подробно за X6М, защото съм го карал, преди 6 месеца, но няма да го направя, защото ще си загубя работата.
Dr.Schnaps написа:Съ6то трябва да ти споделя, 4е ти може да полу4ава6 инфо от маркетинга, но в развоината деиност не6тата се менят с такава динамика в зависимост от конкуренцията и техни4еския напредък, 4е на маркетинга му се казва наи- накрая за да не ръси глупости преди да е взето окон4ателното ре6ение за съдбата и концепцията на автомобила.
Ако искаш да си говорим за тези неща, можем да го направим на ЛС .. ще ти разкажа откъде черпя информация, но не е от маркетинга

Dr.Schnaps написа:Но да оставим тези не6та на страна и да се върнем на темата. БМВ си има аеродаими4ен тунел на 60 години от втората световна воина на Ханауер Щрасе в Мюнхен. Понеже тои ве4е изнемогва са спонсорирали ТУ Мюнхен (инкубатора на БМВ за специалисти) при правенето на техен тунел и им дават като на подизпълнител зада4и за оптимиране, които не са ве4е строго секретни (преди 4 години са били секретни и тогава сигурно са били в фирмения тунел). До тука мом4ето не е излъгало с ни6то.
Този е известния ...
Dr.Schnaps написа:И какво като ти смята6 4е БМВ няма да пусне Х5 без ограни4ител. Хората са ре6или да проверят не6то, за някакво приложение и колегата познава някои в ТУто предполагам и ни дава тази информация. Ние можем само да му благодарим и това е.
Не, няма да пуснат. Можем да сложим по някой лев на това, защото за разлика от тунерите BMW са сериозна фирма и им е пределно ясно, че този варел не може да стигне 300 и след това да спре или завие от тази скорост. Ще е просто едно разваляне на имидж. С тази скорост, тези килограми и тази структура е невъзможно да стане. Ако помниш има един единствен подобен процес - X5 LeMans, предполагам се сещаш какви бяха промените, за да се получи това нещо.
Dr.Schnaps написа:Представи си следния измислен, но реалисти4ен сценарии- някои от 6ефовете на БМВ до4ува 4е АУДи 6те пуснe Q7 до 280км. Съответно ре6ава 4е обезателно Х5 трябва да е до 300км. Веднага се прави проверка дали това е възможно, за6тото повярваи ми понякога такива информации хвърлят в паника някои хора по високите етажи. Проверява се става/ не става все едно. След 3 месеца се разбира 4е инфото за АУДИ не се потвърждава и с темата Х5 до 300км се приклю4ва без никои навън да е разбрал. Освен хората на които борда на директорите се обадил за да знаят веднага.
Хвърлят се милиони евро на слухове - не мисля, че е много реалистичен сценария.
Dr.Schnaps написа:ПС2 сега отивам да си до4ета Топ Геара коити купих като бях в БГ в които много ми хареса статията ти за Lexusa
Благодаря. Поредният пример за кофти създаден имидж ..

ps. в същия има на М3, в следващия на Audi R8, в последния на ML63AMG ..

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
Dr.Schnaps написа:Turturelo написа:специално тези от снимките са били в аеродинамичен тунел преди 4 години. А на X5 няма да и махнат ограничителя .. няма нито една фирма с автомобил от този рамер, който да прави 300 без да е тунингован и то не от заводски тунер.
4овек уважавам не6тата .......

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
Turturelo написа: Бъркаш ме с журналист .. не съм такъв!
Не не те бъркам. Макар 4е не знам каква ти е то4ната работа в момента,
Turturelo написа: А че го правя дразнещо понякога е така, защото има много хора, които ме ненавиждат и защо да не им лазя по нервите в същото време.![]()
Това е хубаво да го знаеме. За6то не го напи6е6 в на4алото на всеки свои пост.
Например> Следните редове са написани с цел да дразнят хората които ме ненавиждат. 4етенето им е на собствена отговорност.
ПП. Само 4е дразни6 и тези които не те ненавиждат
Turturelo написа: Мога да ти разкажа много подробно за X6М, защото съм го карал, преди 6 месеца, но няма да го направя, защото ще си загубя работата.
Браво, радвам се искренно за теб. Мисля 4е кариерата ти заслужава уважение. 6те ни разкаже6 когато може6... или 6те про4етем в Топ Геар
Turturelo написа: Този е известния ...
Колко си таинствен
Turturelo написа: Хвърлят се милиони евро на слухове - не мисля, че е много реалистичен сценария.
Всеки може да погледне само от висо4ината на собствената си камбанария.
Turturelo написа: Благодаря. Поредният пример за кофти създаден имидж ..![]()
Това не го разбрах- ти си автора на статията, написана в първо лице единствено 4исло, ако не се лъжа. Какъв е проблема?
- shortydos622
- Потребител
-
Привет!
Аз съм авторът на снимките и понеже Pushy е голям фен на марката (както и аз) и приятел, му пратих няколко снимки от моето ежедневие...
Малко ми е тъпо, че хората почват да се дъвчат за глупости. Следвам в техническия в Мюнхен и работя като практикант към строежа на AVZ - Aerodynamisches Versuchszentrum, който в момента се строи точно до новия изследователски център на BMW - FIZ.
Вярно е, че BMW си имат тунел до централата си на Ханауерщрасе. Вярно е, че и в ТУ Мюнхен имаме три тунела, макар и доста малки. Новият AVZ (има снимки и информация в интернет) ще бъде доста голям - един хоризонтален тунел за цели коли и в него - вертикален за модели 1:4.
Мисълта ми е, че просто имам щастието да си издържам следването, като се занимавам с нещо много приятно и просто постнахме няколко снимки. Не ми се иска хората да се дъвчат заради това...
Поздрави на всички!
P.S. Ей, сега ще дам на Pushy да постне снимки от строежа и Х5-та. Откъде да знам за какво я духваме? Фактът е, че единият от шефовете на аеродинамиката на БМВ седеше в залата и искаше да види кво става при 300 км/ч...
Аз съм авторът на снимките и понеже Pushy е голям фен на марката (както и аз) и приятел, му пратих няколко снимки от моето ежедневие...
Малко ми е тъпо, че хората почват да се дъвчат за глупости. Следвам в техническия в Мюнхен и работя като практикант към строежа на AVZ - Aerodynamisches Versuchszentrum, който в момента се строи точно до новия изследователски център на BMW - FIZ.
Вярно е, че BMW си имат тунел до централата си на Ханауерщрасе. Вярно е, че и в ТУ Мюнхен имаме три тунела, макар и доста малки. Новият AVZ (има снимки и информация в интернет) ще бъде доста голям - един хоризонтален тунел за цели коли и в него - вертикален за модели 1:4.
Мисълта ми е, че просто имам щастието да си издържам следването, като се занимавам с нещо много приятно и просто постнахме няколко снимки. Не ми се иска хората да се дъвчат заради това...
Поздрави на всички!
P.S. Ей, сега ще дам на Pushy да постне снимки от строежа и Х5-та. Откъде да знам за какво я духваме? Фактът е, че единият от шефовете на аеродинамиката на БМВ седеше в залата и искаше да види кво става при 300 км/ч...
Ad astra, per aspera!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
shortydos622 и Pushy , благодаря за снимките и за информацията
каквото и да се случва тук ,моля продължавайте да ни давате информация от кухнята
Точно в тази тема 4 души можете да го правите, който до където може без да застрашава кариерата си разбира се
Георги Пенчев

каквото и да се случва тук ,моля продължавайте да ни давате информация от кухнята

Точно в тази тема 4 души можете да го правите, който до където може без да застрашава кариерата си разбира се

Георги Пенчев
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Модовете могат да поразчистят уточненията по горе кой къв е
И тука може да стане чудесна тема, в която от време на време хората близо до баварският колос ако имат желание, да ни открехват е така по малко, колкото да не ги увОлнят 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-

Добре Дошъл в Форума shortydos622 .
Не се стряскаи от лекия спор по нагоре. Въпреки някои пререкания форума е задружен и може6 да намери6 много ка4ествени хора тук.
Успех с практиката (тя на ТУто е само няколко седмици нали? или си Веркстудент). След като си фен на марката 6те ти хареса 100%, вкоп4ва6 се и в една дипломна работа там и после като завър6и6 пътят ти обратно там през Bertrand те о4аква

На горната снимка кантарите под тези картони на земята ли са?
- shortydos622
- Потребител
-
Dr. Schnaps, мерси за пожеланията. Да, веркщудент съм (ама че език), просто там намерих работа по един проект, не за друго. Не че съжалявам, но по принцип съм авиоинженер и тук уча малко да се занимавам с ракети... Така че тоя тунел ми е малко бавен
Това е снимка на Х5 преди да я вкарам на везната. Всъщност, везната е зад вратата пред колата. Имам снимки и отвътре, но не мисля, че е редно да ги поствам... До няколко месеца ще приключим с тунела и после ще кача стабилно, ако искате, разбира се:D
Но не пречи да се снима на улицата, където си просто минувач...
P.S. Да знаеш, че много мило ми стана като спомена Ханауерщрасе

Това е снимка на Х5 преди да я вкарам на везната. Всъщност, везната е зад вратата пред колата. Имам снимки и отвътре, но не мисля, че е редно да ги поствам... До няколко месеца ще приключим с тунела и после ще кача стабилно, ако искате, разбира се:D
Но не пречи да се снима на улицата, където си просто минувач...
P.S. Да знаеш, че много мило ми стана като спомена Ханауерщрасе

Ad astra, per aspera!
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3