Забранени ли са стикерите?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Забранени ли са стикерите?
Вчера (неделя 21,03,2004г) на път за ЕКО, Дружбенци
аз, Пенчев, Plague и още няколко човека включително червената Е36 320 на Марин с Пловдивската регистрация правим обратен завой на бул.България.Пенчев си сложи летните гуми и разбира се прави подобаващ "U-turn", а отзад Е36цата също не остава по назад и тя обръща с вратите напред и свирещи гуми и се получава доста красиво
2 червени БМВта се сучат като подивели.
НО.. разбира се след спирката застанали нашите "приятели" т****е джандари и веднага махат с палката и на двете коли да спрат.Лошото в този случай е, че Е36цата е с напълно затъмнени странични стъкла, а вече напрао ти спират колата от движени за такова нещо.Това бързо се "маскира"
като се свалят всичките прозорци така, че полицаите да не ги видят.До тук всичко добре.. но офицера явно доста се издразни и веднага каза да извадят актовете за да пишат, че Марин бил без колан.Той отиде и започна да говори с тях.., а през това време понеже нямаше за какво да пипнат Пенчев полицаиката която ни спря погледна стикерите и вика "Ааа БМВ Ентусиястите.." (на Пенчев те са залепени на страничните стъкла на багажника..сещате се къде на Туринга) и викна главния ст.лейтенант който венага каза, че тези и всякакви други стикери били забранени защото били реклама и трябвало да минат през КАТ да се снимат и куп глупости.Тогава всички започнахме да се смеем и Пенчев взе да обеснява, че били забранени тези който са лепнати върху колата и т.н.и явно полицаичето се нервира и извади закона и в него найстина за очудване на всички беше написано, че всякакви такива стикери били един вид реклама и били ЗАБРАНЕНИ! Лошо..
.. добре, че чул това Марин им даде малко парички и ни пуснаха.Та да си дойда на въпроса.. дали са забранени или си има някъде допълнителни точки в който са описани размери, място и т.н. и просто полицаите успяха да вземат пари без нищо
П.С. Ако тази тема е разисквана нейде из форума.. моля да бъда извинен

П.С. Ако тази тема е разисквана нейде из форума.. моля да бъда извинен

Вzели са ви пари zа нищо копелетата. Това е направо абсурдно -- стикерите на стъклата и номерата са си раzрешени! Рекламата по колата би следвало да е друго. Даже ако се zагледате почти няма коли беz някакви стикери, особено на чужди автокъщи от които са внасяни и т.н.
Ей, какво ли няма да иzмислят вече да ти вzемат пари...
Но не им пълнете гушите, нека умрат от глад дано.
Даже и миzерните zаплати, които вzимат са им много! :x
Съжалявам, малко се ядосах...
Ей, какво ли няма да иzмислят вече да ти вzемат пари...

Съжалявам, малко се ядосах...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
да наистина
чл.18 от приложението (зпаомних го
) пишеше нещо от сорта:
- Допълнителни стикери, емблеми, надписи, знаци и символи, изобразени по стъклата или купето на автомобила са забранени освен ако за тях няма съответните нормативни актове
При което аз онемях, имам цели 6 точки в книжката и тоя не можа за какво да се хване та за стикерите
и в тоя закон където го беше извадил наистина написаното беше толкова общо че и аз попадах там и нямаше измъкване
И докато разбера че Марин им е дал "нещо" те станаха толкова дружелюбни, че почнаха да ни обясняват как имало пусти полигони където можело да си праим фиести
А интересното беше, че като ме спряха и полицайката ми вика:
- Смятате ли че това което направихте е редно?
- (аз) ми по принцип не че е редно, но не знам да е нередно - и тя ме гледа и нямаше какво да каже и отиде и викна колегата си и той идва и оглежда колата, и вика, всичко изрядно ли е, документи и полицайката отговаря "да", и той пак мисли мисли и ме пита "аптечка , пожарогасител..." аз отговарям с да, и той гледа гумите дали имат грайфер
и сичко е ток и тогава забеляза стикерите и почна доволно да ми цитира закона при което даже ми го показа и с очите си го видях
Но всичко се размина и ми е интересно дали на някой друг се е случвало подобно нещо, да му направят проблем за стикерите

- Допълнителни стикери, емблеми, надписи, знаци и символи, изобразени по стъклата или купето на автомобила са забранени освен ако за тях няма съответните нормативни актове

При което аз онемях, имам цели 6 точки в книжката и тоя не можа за какво да се хване та за стикерите

И докато разбера че Марин им е дал "нещо" те станаха толкова дружелюбни, че почнаха да ни обясняват как имало пусти полигони където можело да си праим фиести

А интересното беше, че като ме спряха и полицайката ми вика:
- Смятате ли че това което направихте е редно?
- (аз) ми по принцип не че е редно, но не знам да е нередно - и тя ме гледа и нямаше какво да каже и отиде и викна колегата си и той идва и оглежда колата, и вика, всичко изрядно ли е, документи и полицайката отговаря "да", и той пак мисли мисли и ме пита "аптечка , пожарогасител..." аз отговарям с да, и той гледа гумите дали имат грайфер

Но всичко се размина и ми е интересно дали на някой друг се е случвало подобно нещо, да му направят проблем за стикерите

- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Да тия просто са се опитвали да ви вземат парите(щом чак граифера е гледал)!
Колкото до това което те е питала полицайката доколкото знам няма забрана да въртиш гуми.(дано само да не го направят като в америка)
Много кофти са се хванали за тези лепенките ,просто издребняват и си трърсят почерпката!
Колкото до това което те е питала полицайката доколкото знам няма забрана да въртиш гуми.(дано само да не го направят като в америка)
Много кофти са се хванали за тези лепенките ,просто издребняват и си трърсят почерпката!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Те са се заяли просто.
Цитирания член от закона важи за автомобили с рекламни надписи от сорта на Кенар. Тогава задължително се отива в КАТ и се издава нов талон, в него точно и кратко е написано "с надписи", и се придружава от снимка. Таксата за година е 20 лв. на автомобил. А във вашия случай, визирам и този на Пежо клуб надписите са донякъде с рекламна цел, но не са голями, че да обхващат над 50% от купето, за да имат правото да изискват да ви глобят. В същност това за пореден път доказва, че на пътя ако не си знаеш правата, катаджиите си правят каквото си искат.
Цитирания член от закона важи за автомобили с рекламни надписи от сорта на Кенар. Тогава задължително се отива в КАТ и се издава нов талон, в него точно и кратко е написано "с надписи", и се придружава от снимка. Таксата за година е 20 лв. на автомобил. А във вашия случай, визирам и този на Пежо клуб надписите са донякъде с рекламна цел, но не са голями, че да обхващат над 50% от купето, за да имат правото да изискват да ви глобят. В същност това за пореден път доказва, че на пътя ако не си знаеш правата, катаджиите си правят каквото си искат.
Да караш Peugeot е страст!
Сега проверих чл.18 от Правилника. Той изброява опознавателните знаци по автомобилите. Последните алинеи от него са:
(2) Опознавателните знаци трябва да отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи.
(3) Конкретното място на поставяне върху пътните превозни средства, размерите на опознавателните знаци и техническите изисквания към тях се определят от министъра на вътрешните работи съгласувано със заинтересуваните ведомства.
(4) С разрешение на министъра на вътрешните работи на моторните превозни средства може да се поставят и други табели, надписи и емблеми, различни от посочените в ал. 1.
Другите членове които поставят изисквания към МПС-то са:
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Освен това има една Наредба за регистрацията на МПС в нея се казва:
Чл. 47. (1) Поставянето на други табели, надписи и емблеми върху превозните средства се регистрира от службите на "КАТ - ПП", ако не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.
(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
(4) Наличието на надписи и специални сигнали на моторните превозни средства се отразява в регистрационното им състояние.
По този член наистина може да се хванат и по чл.185 от Закона за движение по пътищата да наложат глоба до 20 лева.
Надявам се да съм свършил работа
(2) Опознавателните знаци трябва да отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи.
(3) Конкретното място на поставяне върху пътните превозни средства, размерите на опознавателните знаци и техническите изисквания към тях се определят от министъра на вътрешните работи съгласувано със заинтересуваните ведомства.
(4) С разрешение на министъра на вътрешните работи на моторните превозни средства може да се поставят и други табели, надписи и емблеми, различни от посочените в ал. 1.
Другите членове които поставят изисквания към МПС-то са:
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Освен това има една Наредба за регистрацията на МПС в нея се казва:
Чл. 47. (1) Поставянето на други табели, надписи и емблеми върху превозните средства се регистрира от службите на "КАТ - ПП", ако не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.
(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
(4) Наличието на надписи и специални сигнали на моторните превозни средства се отразява в регистрационното им състояние.
По този член наистина може да се хванат и по чл.185 от Закона за движение по пътищата да наложат глоба до 20 лева.
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
свърши и то каква
едно от малкото предимства колата ти да е била пътна помощ е надписа в талона на графа цвят: "Жълт, с рекламни надписи"

едно от малкото предимства колата ти да е била пътна помощ е надписа в талона на графа цвят: "Жълт, с рекламни надписи"

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Bilbo написа: (3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
именно за това говорех...същото и оня ми го прочете

А понеже не си споменал за акт и точки, при това нарушение само фиш ли се пише

- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
Ебете им майката на тия бе.
Аз се оважение,оважение ама аре сека жаба да си знаа гъола.Как така немоа да си представа ше ме спре мицифайка и ше ми напрай забележка за стикер.Ми то ако беше така мен до сеа да са ме изяли със парцалите за лепенки ве
.А сега кат се сдобия и със стикер на форум вообще нема да им позвола да ми се налагат з атва.
Не че немогат ама се пак требва да си нагал и малко по-наперен от нормалннот като говориш с тях.Иначе решават че могат да се гаврат с тб.Макар че може и точно обратното да е де.Зависи от куката.
П.С.Малко избухнах сори.

Не че немогат ама се пак требва да си нагал и малко по-наперен от нормалннот като говориш с тях.Иначе решават че могат да се гаврат с тб.Макар че може и точно обратното да е де.Зависи от куката.
П.С.Малко избухнах сори.
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
Точки не могат да отнемат. За всеки случай ето списъка с нарушенията за които се отнемат точки:
1. за управление на моторно превозно средство, спряно от движение, без разрешение на службата за контрол на Министерството на вътрешните работи (чл. 177, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 к.т.;
2. за неозначаване по установения начин на принудително спряло на платното за движение пътно превозно средство (чл. 179, ал. 1, т. 1, предл. 1 ЗДвП) - 6 к.т.;
3. за разхвърляне, разпиляване или оставяне на пътя на предмети и вещества, които създават опасност за движението (чл. 179, ал. 1, т. 2 ЗДвП) - 5 к.т.;
4. за управление на технически неизправно моторно превозно средство, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до място за нейното отстраняване (чл. 179, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 к.т.;
5. за неспазване сигналите на пътните светофари (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 1 ; чл. 183, ал. 3, т. 4 ЗДвП) - 7 к.т.;
6. за неспазване предписанията на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 2, 3 и 4; чл. 183, ал. 3, т. 5 ЗДвП) - 4 к.т.;
7. за неспазване правилата за предимство, разминаване, изпреварване и заобикаляне (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 5, 6, 7 и 8; чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 4 и 5, ал. 3, т. 6 ЗДвП) - 6 к.т.;
8. когато не се осигури път за безпрепятствено преминаване на превозно средство, сигнализиращо със специален звуков или светлинен сигнал, или на съпровожданите от него превозни средства (чл. 179, ал. 1, т. 6 ЗДвП) - 6 к.т.;
9. за неспазване на правилата за спиране, престой и паркиране или за използване на пътното платно (чл. 180, ал. 1, т. 1, предл. 2, 3 и 4, т. 3, предл. 3; чл. 185 ЗДвП) - 5 к.т.;
10. за неправилно движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство (чл. 180, ал. 1, т. 3, предл. 1 ЗДвП) - 4 к.т.;
11. за превишаване на разрешената максимална скорост:
а) от 20 до 30 км/ч. включително (чл. 182, ал. 1, т. 2 ЗДвП) - 2 к.т.;
б) от 30 до 40 км/ч. включително (чл. 182, ал. 1, т. 3 ЗДвП) - 4 к.т.;
в) от 40 до 50 км/ч. включително (чл. 182, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 7 к.т.;
г) над 50 км/ч. (чл. 182, ал. 1, т. 5 ЗДвП) - 10 к.т.;
12. за нарушаване правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение (чл. 183, ал. 2, т. 2 ЗДвП) - 3 к.т.;
13. за неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!" (чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 1 ЗДвП) - 7 к.т.;
14. за управление на моторно превозно средство с износени гуми (чл. 183, ал. 2, т. 4 ЗДвП) - 4 к.т.;
15. за неправилно преминаване покрай спирка на превозните средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус, който превозва деца (чл. 183, ал. 2, т. 5 ЗДвП) - 3 к.т.;
16. за неправилен превоз на товари (чл. 183, ал. 2, т. 6 и 8 ЗДвП) - 3 к.т.;
17. за неизпълняване задължението за използване на предпазен колан или носене на каска (чл. 183, ал. 2, т. 9 ЗДвП) - 6 к.т.;
18. за управление на превозно средство без необходимите светлини (чл. 183, ал. 3, т. 1 ЗДвП) - 5 к.т.;
19. за неправилно преминаване през пешеходна пътека (чл. 183, ал. 3, т. 3 ЗДвП) - 5 к.т.;
20. за ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му (чл. 183, ал. 3, т. 8 ЗДвП) - 3 к.т.;
21. за неправилен превоз на хора (чл. 185 ЗДвП) - 3 к.т.
(2) За виновно причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на посочените нарушения, допълнително се отнемат - 3 к.т.
1. за управление на моторно превозно средство, спряно от движение, без разрешение на службата за контрол на Министерството на вътрешните работи (чл. 177, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 к.т.;
2. за неозначаване по установения начин на принудително спряло на платното за движение пътно превозно средство (чл. 179, ал. 1, т. 1, предл. 1 ЗДвП) - 6 к.т.;
3. за разхвърляне, разпиляване или оставяне на пътя на предмети и вещества, които създават опасност за движението (чл. 179, ал. 1, т. 2 ЗДвП) - 5 к.т.;
4. за управление на технически неизправно моторно превозно средство, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до място за нейното отстраняване (чл. 179, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 5 к.т.;
5. за неспазване сигналите на пътните светофари (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 1 ; чл. 183, ал. 3, т. 4 ЗДвП) - 7 к.т.;
6. за неспазване предписанията на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 2, 3 и 4; чл. 183, ал. 3, т. 5 ЗДвП) - 4 к.т.;
7. за неспазване правилата за предимство, разминаване, изпреварване и заобикаляне (чл. 179, ал. 1, т. 5, предл. 5, 6, 7 и 8; чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 4 и 5, ал. 3, т. 6 ЗДвП) - 6 к.т.;
8. когато не се осигури път за безпрепятствено преминаване на превозно средство, сигнализиращо със специален звуков или светлинен сигнал, или на съпровожданите от него превозни средства (чл. 179, ал. 1, т. 6 ЗДвП) - 6 к.т.;
9. за неспазване на правилата за спиране, престой и паркиране или за използване на пътното платно (чл. 180, ал. 1, т. 1, предл. 2, 3 и 4, т. 3, предл. 3; чл. 185 ЗДвП) - 5 к.т.;
10. за неправилно движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство (чл. 180, ал. 1, т. 3, предл. 1 ЗДвП) - 4 к.т.;
11. за превишаване на разрешената максимална скорост:
а) от 20 до 30 км/ч. включително (чл. 182, ал. 1, т. 2 ЗДвП) - 2 к.т.;
б) от 30 до 40 км/ч. включително (чл. 182, ал. 1, т. 3 ЗДвП) - 4 к.т.;
в) от 40 до 50 км/ч. включително (чл. 182, ал. 1, т. 4 ЗДвП) - 7 к.т.;
г) над 50 км/ч. (чл. 182, ал. 1, т. 5 ЗДвП) - 10 к.т.;
12. за нарушаване правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение (чл. 183, ал. 2, т. 2 ЗДвП) - 3 к.т.;
13. за неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!" (чл. 183, ал. 2, т. 3, предл. 1 ЗДвП) - 7 к.т.;
14. за управление на моторно превозно средство с износени гуми (чл. 183, ал. 2, т. 4 ЗДвП) - 4 к.т.;
15. за неправилно преминаване покрай спирка на превозните средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус, който превозва деца (чл. 183, ал. 2, т. 5 ЗДвП) - 3 к.т.;
16. за неправилен превоз на товари (чл. 183, ал. 2, т. 6 и 8 ЗДвП) - 3 к.т.;
17. за неизпълняване задължението за използване на предпазен колан или носене на каска (чл. 183, ал. 2, т. 9 ЗДвП) - 6 к.т.;
18. за управление на превозно средство без необходимите светлини (чл. 183, ал. 3, т. 1 ЗДвП) - 5 к.т.;
19. за неправилно преминаване през пешеходна пътека (чл. 183, ал. 3, т. 3 ЗДвП) - 5 к.т.;
20. за ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му (чл. 183, ал. 3, т. 8 ЗДвП) - 3 к.т.;
21. за неправилен превоз на хора (чл. 185 ЗДвП) - 3 к.т.
(2) За виновно причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на посочените нарушения, допълнително се отнемат - 3 к.т.
- Новини
-
Автомобила е моя неприкосновена лична собственост. Регистриран е в КАТ и е изправен и съобразен с всички тъпанарски правила в таз държавка смешна.
Не се е родило копеленцето, което ще ми казва какво мога да си лепя по стъклата на колата. Никога няма да им дам дори стотинка на тия нещастници за подобно нещо. Ако щат да я спират от движение - аз на тая държава пълна с абсурди няма да робувам нито пък ще плащам на скапаняци
Няма да ги махна дори да са противозаконни. Докато всички си кротуват в тая държава, ченгелите ще си позволяват да те правят на маймуна по шосетата. Да ама не ...
А защо не започнат да ме глобяват за това, че нося тениска с рекалмен надпис - това е реклама също
Не се е родило копеленцето, което ще ми казва какво мога да си лепя по стъклата на колата. Никога няма да им дам дори стотинка на тия нещастници за подобно нещо. Ако щат да я спират от движение - аз на тая държава пълна с абсурди няма да робувам нито пък ще плащам на скапаняци

А защо не започнат да ме глобяват за това, че нося тениска с рекалмен надпис - това е реклама също

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Недей брат, че ще земат да те спрат от движение...

Колкото до темата, това са пълни дивотии и тряя да ги съдиме до дупка, докато не се вземат в ръце, че ми писва от тъпанари дето си мислят, че може да Ни правят на маймуни както си искат!!! Баси...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kokorba6iqta
- младши ентусиаст
-
Лелееее, ще си залепя един стикер на БМВ форума на дупарката и като ме спрат някой път, 6те си сваля га6тите и 6те си лепна дупарата на стъклото!!!!!! Да видим дали ще ме глобят за реклама тия лайна!!!

От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
бре за пръв път 4увам такова не6то.
...и ся какво 6е трябва да махате стикерите според тях?ей какви дребнавци!!!.а тва относно рекламата аз имам стикер на сладкарска верига марс.няма да го махна...ай си е**т мамата.шибани зайци 

8.32
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2