Паяците в София - безумие и печелбарство
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Паяците в София - безумие и печелбарство
Какаво ще кажете за варварския акт на паркинги и гаражи съвместно с нашите избраници общинарите? Редно ли е да Ви вдигат колата, когато сте паркирали неправилно и единствената цел на това безумие да е събиране на средства, които незнайно къде отиват. Ние като граждани на тази държава и в частност на град София мисля че имае право да знаем къде отиват събраните средства, в какво се влагат и то с точност до стотинка. Защо? Защото работата на полицията, КАТ и държавните служители в общините е да въдвори ред в този град, те са органите на реда и са длъжни да облужват нашите интереси. Ние сме гласували за тях, за да обслужват нашите интереси, а не да комерсиализират всичко по "законен ред". Какво се получава? Вдигат Ви колата и веднага след това на същото място паркира друга кола. Каква е ползата от това и за кого? За гражданина, никаква. За обслужващата фирма ползата е комерисална. Събраните средства потъват в бездната на нашите избранници поделяйки си ги помежду си за собствени облаги. Това е истината за съжаление и още по-лошото е, че ние гражданите не протестираме и не си търсим правата
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Паяците са гадни и коварни!! То вобще ниама каде да се паркира по центара освен ако не си завардил место от 7 сутринта!
А може и гадоветв да ти я дигнат!! Направо немам думи 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Паяци трябва да има
НО
два три броя в град като София, а не 14.
ЗАЩО
По закон ( разгърнете закона, дето е джобен формат, дори там го пише) с принудително извозване на МПС се наказва шофьор, паркирал на неправилно място И пречещ на минаването на движението, така че да се налага да се заобикаля в насрещното или да не може въобще да се мине. Иначе правилника предвижда връчването на фиш за неправилно паркиране, който се счита за връчен, ако е залепен на стъкло или пъхнат под чистачка.
Така, сега да видим как паяк вдига кола.
Паяка застава ДО КОЛАТА, т.е. явно,че щом цял камион се събира отсрани не е нарушено второто правило, досега не съм срещал някой така да паркира, че да трябва да се минава в насрещното (Да, със сигурност някъде се е случило, но и на мен са ми вдигали колата от бордьор, като не пречеше на пешеходците(имаше над 1.5 метра до оградата).
Щом едното от двете условия не са изпълнени НЯМАТ ПРАВО ДА МИ ПИПАТ КОЛАТА, В ПРОТИВЕН СЛУчАЙ ТОВА Е РЕКЕТ
Понеже навсякъде има кретени, които паркират пред изходи за пожарна, полиция, линейки трябва да има два- три паяка в града, но не 14, който да се чудят как да изкарат пари.
Хинт - едно време работех като шофьор и от там знам, че по неписано правило ако си качиш поне едно колело на бордьора не ти пипат колата, ако има други, които са изцяло на платното, смао ако си едниствения на цялата улица ще те вдигнат.
На ме досега ми е помагало това, виждал съм как пред и зад мен вгигат, а мен не ме пипат.

НО

ЗАЩО

По закон ( разгърнете закона, дето е джобен формат, дори там го пише) с принудително извозване на МПС се наказва шофьор, паркирал на неправилно място И пречещ на минаването на движението, така че да се налага да се заобикаля в насрещното или да не може въобще да се мине. Иначе правилника предвижда връчването на фиш за неправилно паркиране, който се счита за връчен, ако е залепен на стъкло или пъхнат под чистачка.
Така, сега да видим как паяк вдига кола.
Паяка застава ДО КОЛАТА, т.е. явно,че щом цял камион се събира отсрани не е нарушено второто правило, досега не съм срещал някой така да паркира, че да трябва да се минава в насрещното (Да, със сигурност някъде се е случило, но и на мен са ми вдигали колата от бордьор, като не пречеше на пешеходците(имаше над 1.5 метра до оградата).
Щом едното от двете условия не са изпълнени НЯМАТ ПРАВО ДА МИ ПИПАТ КОЛАТА, В ПРОТИВЕН СЛУчАЙ ТОВА Е РЕКЕТ

Понеже навсякъде има кретени, които паркират пред изходи за пожарна, полиция, линейки трябва да има два- три паяка в града, но не 14, който да се чудят как да изкарат пари.
Хинт - едно време работех като шофьор и от там знам, че по неписано правило ако си качиш поне едно колело на бордьора не ти пипат колата, ако има други, които са изцяло на платното, смао ако си едниствения на цялата улица ще те вдигнат.
На ме досега ми е помагало това, виждал съм как пред и зад мен вгигат, а мен не ме пипат.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
и не само в софия....или пък спре6 да си вземе6 вестник и си оставил авариините и те тръгават да ти я вдигат след което ти се изсипва6 и те ти казват еми хубаво сваляме я ела сега да плати6 на место

8.32
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Твърдо против гнусните "технически средства тип паяк"!!! Могат да бъдат използвани само за аварийно преместване на много нагло паркирали и пречещи коли! Не пропускам случай да се заям с тях, дори само да минавам наблизо. Преди няколко дни гледах Любен Дилов, който спомена за колосални разлики между постъпленията от паяците и парите, които влизат в общината и сега ще сформират комисия, която да разследва. Доколкото си спомням преди изборите от общината опбявиха, че сумите от паяци са не повече от 300 000 лв. на година. А всчъщност ги изкарват за месец макс. А разликата... От паяците на далавера отново са само мутрите и КАТ. Ама хич не го разбирам този дето е гласувал "за"! Съгласен съм, че не може да се паркира безобразно, предвид зверските задръствания в София, но има доста по-цивилизовани начини за контрол на паркирането и глобяване на нередовните - скоби, фишове и т.н.
Never mistake motion for action...
- Новини
-
Ати, аз мога така да паркирам че цял булевард ще задръстя
Паяците са безумие със сегашното си приложение. Вдигат който сварят и както им скимне. Не са ми карали досега колата в наказателен паркинг но два пъти почти я вдигнаха. След безумния скандал който вдигах и при двата случая така и не я отнасяха просто защото те самите не спазват закона. Ати го е написал правилно и ви съветвам да го научите за да се пазите от "законните" лапички на "Паркинги и гаражи". Това със слагането на скоба е добър вариант. Веднъж паркирах в синя зона без да имам талон за нея и ми сложиха скоба. На листовката, закачена на вратата ми, имаше обяснение защо е заключена както и телефон. Десет минути след като се обадих, дойдоха и я отключиха срещу скромната глоба от 10 кинта, което е далеч по-добре отколкото да вися на студа и да гледам тъпо къде ми е колата и дали не са я откраднали и къде да се обаждам и ко да правя и да се изръся с 50 лева на финала.
Скапана държава.

Паяците са безумие със сегашното си приложение. Вдигат който сварят и както им скимне. Не са ми карали досега колата в наказателен паркинг но два пъти почти я вдигнаха. След безумния скандал който вдигах и при двата случая така и не я отнасяха просто защото те самите не спазват закона. Ати го е написал правилно и ви съветвам да го научите за да се пазите от "законните" лапички на "Паркинги и гаражи". Това със слагането на скоба е добър вариант. Веднъж паркирах в синя зона без да имам талон за нея и ми сложиха скоба. На листовката, закачена на вратата ми, имаше обяснение защо е заключена както и телефон. Десет минути след като се обадих, дойдоха и я отключиха срещу скромната глоба от 10 кинта, което е далеч по-добре отколкото да вися на студа и да гледам тъпо къде ми е колата и дали не са я откраднали и къде да се обаждам и ко да правя и да се изръся с 50 лева на финала.
Скапана държава.
Да се предпазим от хитрягите, които се правят на интелигентн
Между другото, аз се прецаках. Защо? Бях решил да мина през бариерата на паркинга без да се обяснявам. Преди това обаче все пак проявих съвест и си дадох документите, за да докажа, че клата е моя. Това ми беше грешката! Трябваше само да им покажа документите без да им ги давам и да мина през бариерата. Вярно че щях да си поочукам малко BMW-то но си струваше. Е все пак несъжалявам чак толкова защото в продължение на 1 час им скъсах нервите. Спрях на входа на паркинга и им казах че няма да си преместя колата и няма да си платя глобата в кеш. Исках да платя по банков път. Интересно защо няма такава възможност!!! Мисля че опитвайки се да влизаме в европа това е първото нещо което трябва да се премахне-плащане в брой! Не е ли така? В противен случай си е жив рекет.
взимам един гнилоч за 50 лв. но в движение
заковавам го на Витошка на средата на платното,
но преди това го зареждам със всякакви фишеци,
демек леки взривове като пиратки разни хвъркати и свиркащи чудеса, натъкмявам ги така че да се взривят едновременно
и от дистанция... хммм
идва оная ми ти машинария... веднага вдига колата с хирургическа точно и бързина и с бързината на бит педераст се изнася и тогава
БУУУУУУУМ
разхвърчават се разни чудеса
ния си изкарват акълите и започват да внимават какво вдигат
и какво не вдигат
разбира се оттам веднага алармират бат' Гойко... хмм не бе Бат' Бойко
изкарват ме терорист ако ме хванат
и на всчикото отгоре влизам в полезрението на шибаните мутри дето ги държат тия паяци, теме карат на витоша събличат ме гол спукват ме от бой и ме зарязват
ама на мен ми е гот щото съм им гръмнал шибаните идиотщини

заковавам го на Витошка на средата на платното,
но преди това го зареждам със всякакви фишеци,
демек леки взривове като пиратки разни хвъркати и свиркащи чудеса, натъкмявам ги така че да се взривят едновременно
и от дистанция... хммм
идва оная ми ти машинария... веднага вдига колата с хирургическа точно и бързина и с бързината на бит педераст се изнася и тогава
БУУУУУУУМ

разхвърчават се разни чудеса
ния си изкарват акълите и започват да внимават какво вдигат
и какво не вдигат
разбира се оттам веднага алармират бат' Гойко... хмм не бе Бат' Бойко
изкарват ме терорист ако ме хванат

ама на мен ми е гот щото съм им гръмнал шибаните идиотщини

sporten
кви паяци бе .....ебати мизерниците....,6еха да ме дигнат пред зала универсиада
-......оба4е леко им избегах.....ха ааааааааааа

BMW бе, тва е
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
naskoksan, за да не влизаш в ничие полезрение, можеш да направиш следното: пак си взимаш въпросния движещ се хавтомобил за 50лв и го накаччурваш отвътре с радиатори, бордюри, павета, абе кой ко докачи струнени - струни
и го PASTE-ваш някъде из центъра
ха да видиме колко паяка ще са нужни да го вдигнат
Когато естествено не успеят, ти си го подпалваш и го местиш на друго ми ти такова натоварено местенце...и така.
За да им е весело на повече хора, взимаш каса бира, намирате си подходящо местенце за пиенето и, паркираш колата отсреща(където естествено го има знака) и засядвате да гледате сеира
А инак, на мене 2 пъти ми я вдигаха(и то отпред нас
), като първия знака буквално си го донесоха с тях
предния ден го нямаше
сега този знак е на вратата на стаята ми
Вторият път беше много интересен, понеже сънувах че ми я вдигат и на сутринта наистина я нямаше
оттогава имам друго мнение за сънищата.
А сега да гласуваме....

Когато естествено не успеят, ти си го подпалваш и го местиш на друго ми ти такова натоварено местенце...и така.
За да им е весело на повече хора, взимаш каса бира, намирате си подходящо местенце за пиенето и, паркираш колата отсреща(където естествено го има знака) и засядвате да гледате сеира

А инак, на мене 2 пъти ми я вдигаха(и то отпред нас

Вторият път беше много интересен, понеже сънувах че ми я вдигат и на сутринта наистина я нямаше

А сега да гласуваме....

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2