Съвет за BMW на старо ...
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Съвет за BMW на старо ...
Здравейте, от скоро съм запален фен на BMW и след няколко посещеня на сбирките на форума вече здраво се замислям, че марката си заслужава вниманието, затова искам да попитам Вас, които вече се радвате на атомобил с марка BMW какво можете да ми кажете по въпроса с купуване на BMW на старо .. в смисъл интересува ме има ли нещо специфично което трябва 100% да е ОК когато се избира такъв автомобил .. (питам защото примерно Пежо 405 име дефекти който са "лоши")
Та може ли да споделите опита си със BMW за да не направя някаква грешка при избора ! Хвълрлил сам око на 320и 94-95та година та дори и 24V версията ..
Мерси предварително !
Та може ли да споделите опита си със BMW за да не направя някаква грешка при избора ! Хвълрлил сам око на 320и 94-95та година та дори и 24V версията ..
Мерси предварително !

R.I.P Landikar
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Всяка кола си има особенности.. така, че нека собствениците на Е36 да споделят какво да гледаш.
П.С. 94-95 320 (Е36) няма без да е 24 клапаново!
П.С. 94-95 320 (Е36) няма без да е 24 клапаново!

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Прочети тук: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=6998
Има доста полезна информация!
Има доста полезна информация!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
Познато чувство,внимавай много обаче,че после боли.
Три пъти си купувам кола и всеки път нещо излиза след това,въпреки че между първия и последния път разликата е голяма.
Всяка кола си е индивидуална,но ще ти дам един простичък съвет:
Видиш ли кола, която е кочина отвътре,бегай надалече щото това говори за собственика и за цялостната подръжка на колата.
Иначе за другото в сервиз задължително
Три пъти си купувам кола и всеки път нещо излиза след това,въпреки че между първия и последния път разликата е голяма.
Всяка кола си е индивидуална,но ще ти дам един простичък съвет:
Видиш ли кола, която е кочина отвътре,бегай надалече щото това говори за собственика и за цялостната подръжка на колата.
Иначе за другото в сервиз задължително

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Доста добре би било да има сервизна книжка ,там всичко си пише .. а няма ли километража най-вероятно е връщан
. Инак диагностика в сервиз преди покупката ,внимателен оглед за силни удари ,нормалните неща .Слабо място са козметични течове от семерингите на кардана и избиване на упорита ръжда под уплатнителя на багажника

Километража се превърта лесно, затова не го гледай.
Най-сигурно е в сервиз - диагностика на двигател, ходова част, тест на амортисьори (в D&N е безплатен). В Дару кар могат да ти кажат истинските километри като я закачат на компютъра. Провери и климатика-ако има. За гумите - ако са над 4 годишни (годината я пише на гумата) дори и да са с добър грайфер ще са за смяна. След третата година гумата си губи еластичността, сцеплението е по-лошо и на мокро става шейна. По-твърдите гуми не са добре и за ходовата част - не могат да обират добре сътресенията при дупки.
Това е накратко.
Най-сигурно е в сервиз - диагностика на двигател, ходова част, тест на амортисьори (в D&N е безплатен). В Дару кар могат да ти кажат истинските километри като я закачат на компютъра. Провери и климатика-ако има. За гумите - ако са над 4 годишни (годината я пише на гумата) дори и да са с добър грайфер ще са за смяна. След третата година гумата си губи еластичността, сцеплението е по-лошо и на мокро става шейна. По-твърдите гуми не са добре и за ходовата част - не могат да обират добре сътресенията при дупки.
Това е накратко.

От PUNKO
Копеле кво праиш бе?
Аз викам че като зимаш кола треа да скочиш в нея, газ до долу и ако напълни километража плащай!!!

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Re: Съвет за BMW на старо ...
rtzankov написа: Хвълрлил сам око на 320и 94-95та година та дори и 24V версията ..
To няма друго от тези години!
SGV
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Внимавай много да не е вкарвана от Швейцария!!! Мойта е такава и вече 4 години се мъча с ръждата която избива отвсякъде! Иначе Швейцарските баварки са супер просто, много добре поддържани, аз до сега на мойта по двигателя само масло, свещи и филтри съм сменил за 4 години, абсолютно нищичко друго, но ръждата е голям проблем, чувал съм и за други марки коли вкарани от Швейцария че го имат проблема с ръждата. Така че ако е от там, убеди се че няма проблеми с ламарините и ако всичко и е наред после много ще се кефиш!
Също така имай в предвид че E36 традиционно не им издържа предното окачване в България и трябва от време на време да си сменяш разни неща. Аз лично съм сменил - и четирите амортисьора (вече пак са за смяна), четирите пружини, двата носача, двата шарнира.... а аз карам много внимателно, не съм луд и не юркам колата, така че си прави сметка
Също така имай в предвид че E36 традиционно не им издържа предното окачване в България и трябва от време на време да си сменяш разни неща. Аз лично съм сменил - и четирите амортисьора (вече пак са за смяна), четирите пружини, двата носача, двата шарнира.... а аз карам много внимателно, не съм луд и не юркам колата, така че си прави сметка

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
11 мнения
• Страница 1 от 1