Как запо4на вси4ко?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Как запо4на вси4ко?

Мнение от Slavi_m » 27 Фев 2004, 21:41

....или по-то4но как БМВ успя да замае главите ни :?: :D Нека всеки от нас разкаже как разбра 4е то4но баварската марка наи-много му допада като кола :!: Какво е първото нещо което го впе4атли когато видя БМВ :?: Кое беше първото забелязано от Вас БМВ :?:

Аз сега ще разкажа за себе си....Винаги колите са ми харесвали-откакто сам се родил това е едно от любимите ми неща,както предполагам и на всяко мом4е :D Но все още нямах собствено мнение и предпо4итание към определена марка......до 4 клас :!: :lol: Тогава си спомням 4е братов4ед ми ни беше на гости(тои сега е на 21 мисля а може би 22)и аз като всяко малко детенце-сега коя кола е по-хубава :?: :D "Коя ти е любимата кола :?: "........и тои ми вика---БМВ :!: :wink: и аз естествено като малако дете :arrow: да подражавам на по-големите :lol: И така си останах и досега....БМВ и само БМВ ми е в главата :!: После след това ве4е наистина запо4нах да забелязвам тези наи-велики автомобили :D Първият екземпляр които наистина забелязах беше едно Е36 по4ти ново,лъскаво,абе въобще и никои да не ми беше казал сега пак щях да съм луд по баварската сила :!: :D Последният път когато видях братов4ед си пак го попитах същия въпрос,(след 6 години)само дето мнението му ве4е беше разли4но.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 27 Фев 2004, 22:04

аз като бях малък гледам кадетите и си викам брее мама му каква кола!!! :shock: :shock: :shock: аз по4нах късно да ги познавам колите.ина4е бмв-тата ме кефят откакто гледах някакъв екшън по тв и гледах как някаква е21 тър4и наляво надясно и си викам искам такава.имах и колекция на бураго с бмв-та ама ги подарих на племенника.нали 6е го правим фен на марката.
BMW is the car...another cars are just traffic

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2004, 22:10

да си кажа честно допреди 4 години бмв-тата ми бяха бавни, скъпи и общо взето ни си струваха моя интерес. знаех че правят всичко хубаво, но не бяха достатъчно перверзни. за мене една кола винаги трябва да е перверзна. нещо да е извратено. да и куца, да бъде своеобразна. да "най" във някое отношение. аз лично мисля че до е39 м5 такова бмв нямаше (с изключение на 850цси, но то беше толкова скъпо че все едно не съществуваше).

докато един ден един мой много добър приятел не ме заведе във гаражите си и ми показа едно 2000 е39 м5 което си беше взел преди няколко дни. погледнах го аз въпросително- кво искаш да ми кажеш със този автомобил? тои ми подрънква със ключовете и като ми ги подава се хили ехидно и вика- качвай се- ша караме.

качвам се аз, паля и тръгваме. отиваме на магистралата и след 15тина минути каране угасват ограничителните на оборотите и червената линия се качва на 7000. поглеждам го моя човек и както съм със 120 на 6та, влизам на 3та точно във сладките 5000 оборота (или нещо такова)... и .. настъпвам.... и така до 250 където компютъра ме потупа приятелски и каза- стига толкоз... после ходиме по разни кози пътеки да го няабръчкам по завоите (бе я, било 2 тона- кои каза... :) и после бордовия компютър показа 35/100 разход...

от тогава съм фен на определени бмв-та :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 27 Фев 2004, 22:16

Интересна случка :

Аааами , аз да си призная ... на времето се "опъвах" и не си признавах , че БМВ е най-великата кола ... Докато един ден ... една вечер по-точно ... бях на гости в Гърция ... та тамм... имах честта да се возя на БМВ е46 на 3 месеца - купено чисто ново и минало няколко си хиляди км ( мисля че нямаше и 10 000 ) ... Амии , тогава усетих тръпката от това да се возиш с 200км/ч на междуселски път без улично осветление и т.н. - две платна път , а дърветата отстрани направо ми се сливаха ... А шофьорът беше пил доста ... :roll: ! Чуството беше повече от невероятно ... Виждаш как обратният завой е точно пред теб , а километражът показва 130 ... намаляш малко и скоро вече си на 80 и взимаш завоя като по релси ... За ускорението няма да говоря , а шумът от "сърцето" на великата баварска машина бе като мед за душата ми ... Да гледаш как си на 130 и след няколко секунди стрелката подминава 180 ... а пътят отпред е като тясно коридорче ... Поглеждаш оборотомера - минава 5500 оборота , а колата като че ли ти казва - "Само това ли можеш , я давай още !!!" и те предизвиква да я настъпеш :twisted: .Влизаш в село в 1 часа през нощта с повече от 140 км/ч , а хората се събуждат и си казват - "ААА , хулиган на пътя" ... Не случайно са му лепнали този прякор на бавареца :wink: ... След което - слизаш от колата ... и усещаш , че колената ти са омекнали и не можеш да се движиш ... а изпитваш такова душевно задоволство ... :twisted: :twisted: ...

Всичко това се случи преди 3 години ... Година след този случай отново имах честта да съм на предна дясна седалка на тази кола ... Казвам ви , чувството отново беше невероятно ... След това съм се возел на немалко БМВ-та , но от онзи момент аз съм бмв-маниак със симптомии на бмв-фанатик .

Един съвет към всички , които говорят против БМВ - ХОРА , не приказвайте преди да сте се качили на такава машина ... Чувството , което ще изпитате ДОРИ само да се возите - то е несравнимо !!!

пс : това май беше за "страхотни истории" :roll: ... Само като си спомня ... и се разчувствам отново и отново ... Абе БМВ си е БМВ - за к'во говорим !!!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 27 Фев 2004, 23:30

Хм.... първия ми допир с БМВ беше Е21-цата на един приятел. Не я карах, возих се в нея и просто ми направи впечатление как тоя дърт 20 годишен дръгел се набира като диво прасе на баир и оставя зад себе си далеч по-лъскави колички.
Дойде времето да си купувам кола. Исках не просто средство за придвижване, а машина която да ми носи удоволствие от шофирането, да пасне на стила ми, когато някой я види да си каже - а колата на Асен, търсех извратен автомобил за карачи и кола над която да имам пълен контрол без излишните системки за това и онова. Пробвах десетина марки и десетки модели но нищо не отговаряше на желанията ми и нищо не ме караше да се чувствам великолепно зад волана.... точно да се примиря и да си взема Голф или Ауди и ми попадна една Е30-ка ......аз я гледах и тя ме гледаше. Прашни мръсни фарове, цялата кална ....изпъната на слънце седи и кротко ме чака да седна на шофьорското място ..... от там насетне сами се сетете .....див рейд из софийските улици ....зверски натоварвания и невероятни кеф.... О дааааа ..това беше колата сякаш направена за мен.... мина време и си харесах подходящата Е30-ка .... карах и доста от другите модели на БМВ ....всяко от тях ме привличаше неописуемо... това е марката .... нищо друго не ми носи такава наслада зад волана и нищо друго не ме кара да се чувствам единствен на пътя ..... динамика, агресия, стил. БМВ :twisted:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 28 Фев 2004, 0:22

Имам един приятел от квартала (Пламен за тези който се сещтат за кого говоря). Майка му и баша му се занимава нещо с цветя по централна гара и халите и не знам как точно но имаха Е21 320 , Е28 528, и Е23 (тва беще 7ма серия акулата нали?) 728 ...
комщията беше само на 14 а караше като шофьор с 10 години стаж. Е то при наличието на тия коли. Та .. седими се веднуж с него и оше няколко приятели от квартала и той вика дайте ше ви возя в седмицата на брат ми мноо върви нищо, че сега има някъф проблем и ... като почна да изрежда аз накрая го попитах абе то има ли нещо здраво. Та качихме се в колата пали той .. дава газ .. абе нещо само на 5 работи ама тва е временно ... е веро събирали сме по 3 4 лева за бензин за .. 15 минути из квартала .. но това са едни от малкото 15 минути който със сигурност никога няма да забавя :) То не бяха метли не беше чудо, не искало да се оправи пак на 5 работело .. и газ до долу. Един S образен завой го взехма като колин макрии много интересно и до ден днешен не мога да го направя с електрониката :P А в БМВ то ми харес това (освен звука, вървенето .. това че се коли с нрав, комфорта, разхода :) ) а и това че една кола караната като за последно .. не поддържана ни най-малко просто нищо не и беше пипано .. вървеше просто като самолет. И то седма серия 2,5 тона купе с двигател 2.8 просто си нямате представа (тези който са карали се изключват) какво може да правите с тази кола по завоите и т.н ;)
И от тогава просто не мога да си представя че съществува друга кола която да ти служи вярно без да я поддържаш и да се грижиш за нея!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 28 Фев 2004, 11:49

Аз по принцип от как се помня съм си фен на автомобилите, но нямах точно определена любима марка. Първото BMW, което видях беше... Айде нека ви разкажа всичко :wink: ...

Излизам аз преди... не знам точно преди колко години беше, та излизам аз на вънка да играя футбол с приятелите зад блока. Не знам точно как се случи, топката отиде към гаражите на блока и тогава забелязах един джазов пенсионер (приличаше на някогашните инженери от заводите на BMW), заедно с неговата жена... Някаква бодра бабка беше 8) ... И дядото отваряше гаража, не знам какво ме накара да остана и да продължа да го гледам как отваряше гаража... Явно се чудех се какво се крие зад вратата. Махна чаршава, с който бе покрил въпросния автомобил... Изчаках малко, той вече се беше качил в автомобила и го беше запалил и ми направи впечатление как динамично и добре работеше все още неизвестната машина... Първото нещо, което ми направи впечатление, когато автомобилът се подаде беше синьо-белият пропелер... И блясъка на автомобила... Цветът бе кремаво-бял, колата беше като чисто-нова. До емблемата отзад имаше един много излъскан, бяха 4 цифри, вратите на автомобила бяха 2, стоповете - кръгли. След като го изкара на светло, провери нивото на маслото и след като видя, че всичко е наред, каза на жена си да се качва в автомобила и аз заблеян в него не усетих кога потеглиха. Останах на едно място още около минута, не знаех какво става... Тогава разбира се, не знаех какъв е модела, но знаех марката и когато забелязах този модел в интернет и модела, на момента си спомних за този автомобил, който бях видял толкова запазен... И именно в момента и в далечното бъдеще, този модел, който видях и вие се досещате кой е той, ще остане мой любим... Това беше първото BMW, което бях видял, и може би тази случка ми е повлияла и сега съм заразен от този неизлечим фанатизъм, в резултат на синьо-бялата магия...
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '89 BMW 320i Coupe

Мнение от VEYRON » 28 Фев 2004, 12:01

Откакто се помня единственото, за което мисля са автомобилите ( и жени от време на време :wink: :wink: ) . Някой от хората около мен все ми се смеят, че се обръщам след всяка кола. За БМВ-тата специално съм си фен от много време, но за фанатичния ми бмв ентусиязъм в момента сте виновни вие :D :D :D . Приятелите ми все още се чудят защо всеки път гледам всяка намръщена физиономия с 4 очи, било тя по стара и от мен. Но малко по малко един по един взеха да се усещат, че БМВ е нещо повече :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 28 Фев 2004, 14:03

Аз винаги от малък много съм се впечатлявал от външния вид на автомобилите и може би затова сега уча за дизйнер. Така станах и фен на БМВ още на няколко години си спомням, че видях за първи път Е21-ца, тя беше толкова хищна и не вървеше, а направо летеше! След няколко години един колега на баще ми си купи убииствено Е30 купе, което беше толкова ниско свален, че спокоино можеше да му се сложи онзи стикер: "Само Титаник е по-ниско!";-) Въпреки, че тогава в службата на бащатката шефа беше голям гъзр и имаше Dodge Stealth и MB 123 (мисля че така се водеше) те пак не успяха да ме впечатлят така както невероятната Бавария!!! Не съм се возил много в БМВ-та, но от няколкото пъти, които са ме возили в тези зверове, не мога да забравя нито миг, защото БМВ не е просто МПС, а БМВ е SHEER DRIVING PLEASURE!!!;-) :twisted:
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 28 Фев 2004, 14:41

На мен явно си ми е в кръвта. Аз дори не помня от кога съм фенка на синьо бялото кръгче. Мога от разстояние да различа в гръб дори по звука приближаващо се BMW. Странно за дама, но факт. :D
Винаги асоциацията ми за тази марка автомобил е била: сила, мощ, динамика, спорт ...

Лично си донесох преди повече от 10 годинки, едно на плакат. Ярко червено BMW, красиво и добре закрепено на стената в стаята ми. В интерес на истината никой дълги години не го пипаше. В последствие брат ми си купи макар и друго, но истинско BMW. :D Тогава свалихме плаката.

Притежаването и карането на BMW? Тръпка е. 8)

На паркинга пред блока от скоро има едно Е46, няма начин да не си призная с каква завист го гледам. И пишейки отговора разглеждам ето това http://medlem.spray.se/BMW328/BMW328/bakrunder.htm :)
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Фев 2004, 15:28

Винаги съм харесвал БМВ.Едно време имах ме Лада и имаше малко БМВ по улиците,но като видя някое винаги съм го заглеждал.За мен БМВ винаги е значило висока скорост,добро управление и други такива неща ......Когато най-накрая баща ми имаше възможност да си купи хубава кола много се чудеше какво да вземе.Аз и сестра ми викаме дай да е някое БМВ(тя и сестра ми е голяма фенка на БМВ),баща ми казваше много са скъпи ,но накрая се нави и в момента не съжалява...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 28 Фев 2004, 19:59

Така...
Аз не съм мноо голям фен на марката. На друг бог се кланя, от него ми треперат краката, но предполагам не пречи и аз да си изкажа.
Начи бях мнооо малък. Можеби 87-88-ма година. Бях с наще на Поморие и се прибирахме понеже беше станало късно за мен тряваше да си пия млякото и да си лягам. Вървяхме към хотела и на паркинга на хотела който беше супер близо до плажа и един нощния бар на хотела беше спряла една Е23-ка. Не беше истина. Струваше ми се извънземна. Много ме изкефи. Просто жестока. Не знам кое ме впечатли толкова. Особено ме кефеше моцунка и.
После там видях и една Е30-ка можеби с 1-2 дена разлика във времето. И 2-те бяха сребристи и седяха неземно. Изглеждаха... Нямам думи на фона на останалите коли.
После видях Е21, 2002 Е10 и Е20...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 28 Фев 2004, 22:57

Преди 5-6 години се събирахме с приятелчета пред един блок. Там стоеше едно Е30 купе в малко неугледен вид. Обаче на мене въпреки всичко много ми харесваше, и съм я съзерцавал всеки път. Спомням си че попитах един от моите приятели, колко ли пари струва - а той - ми кум 10 000 вървят, ама съм чувал че са има скъпи частите и се чупели. С тази реплика ме отказа малко, но се оказа само наполовина прав - скъпи части - ДА, Развалят се - НЕ!. Преди малко пак минах от там и я видях. В съшият вид си е от както я видях за пръв път. Изглежда тези няколко гиодини въобще не са и повлияли. Резултатът е че карам едно отлично запазено Е36 обаче. :)
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 28 Фев 2004, 23:51

Аз от както се помня сам фен ха сякакви коли,но веднай реших да напиша в тарсачка БМВ и познаите какво ми излезна първо точно този сайт.Започнах до го следя и така с времето ми промихте мозъка, и сега друга кола няма.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 29 Фев 2004, 0:42

Еееееех май аз ще съм първия който ще си признае, че всъщност преди да си купя БМВ ги мразех до мозъка на костите си, БМВ-то което всъщност мразех повече от голфовете това беше Е30. Бях си продал любимата жигулка и бях счупил служебния бус Рено (дотогава любима моя марка) и минах през Горубляне да вида ко има там и ко да гледам идна Е30-ка седи и ма геда, викам я да го пробваме туй нещо, качвам са то мотора за двора, гледам до него ина друга Е30-ка доста по-лачена, малко тест драйв то взе, че дигна 120 на втора а беше само 1.8 Харбуратор викам взимам го ама искара само четири месеца и го приключих в един дирек. От тогаз съм сменил: 1. Е30,1.8;2.Е23,2.8;3.Е21,2.0;4.1600-2;5.2002;6.Е28,2.8;7.Е21,2.3;8.Е28,2.0;9.Е30,2.3;10.Е30,1.8; Мисля, че от тез по-здрави основи за любов към таз марка няма да мога да изградя, а тези успях да ги изградя за 3години.

Следваща

Назад към Основен Форум