Прегледайте АвтоБилд брой 2 (Българския)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Прегледайте АвтоБилд брой 2 (Българския)

Мнение от Penchev » 01 Фев 2004, 12:06

Има доста интересни неща на който аз доста се изкефих особенно рубриката "репортаж", и сравнителен тест - системи за задвижване "Има ли полза от двойното предаване"
Ми какво да ви кажа не искам в мене да се пораждат такива особенни чуства към феновете на Ауди и тяхното куатро но там много добре е описано къде и как и какви да предимствата на 4х4 пред предно/задно а именно:
(цитирам) "В крайна сметка трябваше да направим изненадващият извод, че двойното предаване е безусловно необходимо единствено за каране на сняг. При всички други обстоятелства (дори и на мокър път) съвременните автомобили с две задвижващи колела са подчти равностойни при условие, че имат на борда си усъвършенствана електронна техника (ESP, DSC и т.н.)" Разбира се трябва да видите особенно данните за А4 сравненията м/у времената за една обиколка на писта на сух път, мокър, и т.н. ми какво да ви кажа особенно няма голям смисъл от прословутото куатро ако не си ходите с лимузината за риба на 7-те рилски езера :lol: или цитирам "ако не живеете на някой глетчер може да си спестите парите за версията Four Grip"
Абе няма да коментирам повече купете и прочетете има доста интересни статий и материали особенно "Преглед на качеството 2003"
УЖАСНО ИНТЕРЕСЕН БРОЙ :wink:
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 01 Фев 2004, 14:10

Това е единственото автомобилно списание, което си купувам - нямам само първия брой. Наистина препоръчвам на всички да го четат - има много интересни неща!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 01 Фев 2004, 14:29

Оо, аз това за двоиното предаване отдавна сам го разбрал 4е има полза само на сняг :!: :D Неразбирам защо феновете му толкова го хвалят.Ето я моята философия :arrow: ако наще пътища бяха на нивото на европеиските(смисъл по4истени и без ровове)на мен въобще не ми трябва куатро и т.н след като разполагам с модерните системи на новите автомобили.4х4 е само за трудните терени към които градските терени не би трябвало да спадат :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Фев 2004, 15:55

Да и аз си копувам само това списание ,но скоро ще си копувам и немското.Колкото до 4х4 или задно ,мисля че повечето хора по лесно ще управлявят 4х4 ,задното е за фън и за добрите шофьори.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozzman » 01 Фев 2004, 20:02

Може "синтетичния" тест на Ауто Билд да води до такива изводи. Горе--долу такова беше заключението и на Кар енд Драйвър, но мисля, че реалността по пътищата особено в България е изцяло в полза на двойното. Толкова зле поддържани пътища през зимата едва ли има в Германия и САЩ. Реално няколко месеца от годината е така и дори и само за един миг двойното предаване може да ти спаси живота. Имал съм удоволствието доста да карам Ауди Куатро зимата и честно казано колата вдъхва усещане за огромно превъзходство по отношение на сцеплението (а в случая и за мощност идваща от 2.8 мотора) пред всички останали коли. И в завои и при тръгване усещането е страхотно. Дайте да оставим приказката за добри/лоши шофьори....По западните пътища няма изненади...Тук пред моята кооперация е наколонена улица с такъв лед, че веднъж загубиш ли инерция няма тръгване нито с предно, нито със задно - единствения ти шанс е двойно. А като се сетя миналата година едно ЕС500 колко време го бутахме на паркинга при 40 см сняг и лед. И това са само дребните неудобства....като например да си оставиш колата на 200 метра от вилата, защото не може да се качи. Ами когато си тръгнал да вършиш работа и кръстосваш България?

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 01 Фев 2004, 20:18

[quote="Ozzman"]..... [quote]
Добре де така е куатрото дава усещане за надмощие ,но само през зимата. Но щом ше говорим за проходимост дай да си купим по една "уаска" па да да я мерим с куатрото.
Не ,че е лошо колата ти да е 4х4, но за местата където ходя и за сняг по 2-3 месеца в годината няма да си купя кола 4х4.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Фев 2004, 20:21

Ozzman написа:.....

и ти си прав :idea: никой не е пренебрегнал двойното :idea:
Просто аз следя по мене си :arrow: казвам ти с моита кола не съм имал проблеми до сега където съм ходил, не съм бутал :idea: ходим и да караме ски :!: Миналата седмица ходихме на ски на вр.Ком (над Берковица) с на брат ми Е34 520и ванус, комби, мога да ти кажа че пътя беше ужасен, много наклонен, студено (към -12 градуса), силно затъпкан сняг, на места лед :arrow: колата на брат ми не е с шпер диференциал което дава по голямо спокойствие по завойте но я прави по непроходима, когато едното колело забуксува цялата работа отива по дяволите :idea: с много хубави гуми (по мое наблюдение 80 % от "безпроблемието" зиматасе решава с гумите, другото е кола и шофьор) не закъсахме което и аз не можех да повярвам,но има и друго спрем ли няма тръгване :!: изпреварихме дори и една 190-ка с вериги (пича после зяпа гумите на БМВ-то а тои понеже с летните и какво да праи...вериги) :idea: та мисълта ми е че двойното и особенно куатрото на ауди са една добра ектра но при нормални условия една такава инвестиция не е от голяма полза :arrow: изказвания от рода с куатрото ми харчи същото като на колегата само с предно могат да ги кажат само хора които искат да се самозалъгват :idea: нямам личен опит но сългасете се че куатрото "гълта" и то не 1 литър :arrow: айде не говорим за Е30 или т.н. ми при новите автомобили А6/8 със и без куатро :arrow: това изтъкват и хората от Авто билд :arrow: с модерните системи почти не отстъпват автомобилите с две задвижващи колела пред тези с 4 :idea: говорим в нормални условия :arrow: сутрим малко снежец по улицата, киша, мокро, рядко да ти се наложи в дълбок неутъпкан сняг :idea:
Четох изказвания от рода
*"продаде си Е класата и си купи А6 куатро щото му писна като пътува до банско да спи на Предела..."
и
*"Куките го спряха и му поискаха вериги но той не знаеше какво е това"
които са ми супер смешни :arrow: с летни гуми на пиклив фокус минавам през предела в средата на зимния сезон като на слизане внимавам повече поради опасност от излизане на някой от завойте (понеже няма и АБС)
Но всеки си има правото на свободно слово и да говори каквото си реши :arrow: но дали има кой да му вярва и да му обръща внимание :wink: това вече е друг въпрос :idea:

PEACE :!: изразявам си безпристрастното мнение
* Цитатите са от Ауди форума и просто ги давам за пример, нека техните автори не се сърдят -нали това са тяхните думи :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V_G_Z » 02 Фев 2004, 0:22

да не забравяме и загубата на мо6тност при 4х4, изядените съединители и недай боже ремонт на предаването...ли4но ни6то против 4х4 ноо с на6те пъти6та ремонта на едно 4х4 си е..ло мамата.
" on stages where we ran 4 bar boost in qualifying, it was a case of closing your eyes, and praying that it would stay pointed straight ahead"

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 02 Фев 2004, 0:32

Колега Пенчев ,не съм съгласен, че новите технологии могат да заменят 4х4 .Тракшъна работи, като ти отнема гаста. Да обаче и да ти превъртат гумите ти пак пълзиш докато при новите технологии в момента на превъртане скапаната джаджа ти връща гаста и ти оставаш на място. Ако есп-то беше толко перфектно нямаше в ръководството на автомобила да пише ,че има моменти в, който е по добре да се изключи. Така че ако говорим за проходимост нищо не е по добро от кола с 4х4.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 02 Фев 2004, 1:47

За ауто билд, не съм съгласен с вас...елементарен пример.

Как точо може да се сравним една тойота корола например с едно бмв 3-компакт...

1. за технологийте в две коли и дума не може да става; ми много ясно, че като имаш 5 пъти повече електроника все нещо ще отказе рано или късно

2. Когато някой си купи БМВ иска всичко да му е ПЕРФЕКТНО...иначе казано, ако имам тойота за 20 000лв. и пластмасите ми дрънкат ми дреме нали, ако имам бмв за 60 000лв. и дори химикалката поставена някъде в колата да потропва пък ще е дефек...

Да не говориме, че за ауто билд всичко най е голф или по-точно WAGroup...и колко грешки им допускът журналистите...една кола от един до друг брой я дават с резултати съвсем различни...

Иначе и аз си го взимам всеки месец, има и доста полезна информация в него...
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 02 Фев 2004, 2:48

имаше едно време "ауто свят"'-единствен представител на "ауто билд" за България-наистина страшно списание(имам му всичките броеве)обаче си имаха проблеми и го спряха(за жалост).Обаче сега е добре ,че пак има представител на "ауто билд" за България :!:

12345
Аватар

Мнение от 12345 » 02 Фев 2004, 11:27

жалко ,че не съм запознат със предимствата и недостатъците на двойното предаване ,но аз и без това съм против повечето системи който не са създадени за да ти носят комфорт , а решават ,че ще карат вместо теб, в това число и на популярния ABS с който ако бях снабден щях да пускам само на дъжд.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 02 Фев 2004, 11:44

вярно е списанието е ного информативно. и аз го четa. :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е70 3.0si

Мнение от Racing_1 » 02 Фев 2004, 12:15

Абе вярно че в Auto Bild голфа и мерцедеса винаги бият,ама за мене няма по-добро списание в БГ за момента.Разбира се според мен де... :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е70 3.0si

Мнение от Racing_1 » 02 Фев 2004, 12:26

От година и нещо купувам Bild,но реших оня ден да си взема Авто Труд-колата беше Е36 на старо..Ебати глупостите пишеше- малкия дизел бил 2.0,М3 Ево ускорявало за 5.6 .. :uzi:

Следваща

Назад към Основен Форум