Виждам, че дискусиите за скоростта са на мода тук

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Виждам, че дискусиите за скоростта са на мода тук

Мнение от nikie » 21 Яну 2004, 13:18

Здравейте,

надявам се, че все пак толерирате моето писане тук, макар и любител на друга марка автомобил.

Да споделя някоя дума относно бързо/бавно шофиране...

Шофьор съм отскоро - 7 години, 50000км, (+15000 на мотоциклет). Първата ми кола беше Опел Вектра ГТ, 115кс. (вервайте на това купе много вървеше). Карах като луд, гонех се с S600, въртях гуми, въртях колата - ей такива неща цяла година...Да чукна на дърво не ми се случи нищо лошо.
В даден момент продадох колата и моментално ги намразих този "вид" шофьори, нали вече бях пешеходец...След година пешеходстване си наумих да си купя "голяма, елегантна и комфортна кола"...След търсене си намерих едно Пежо 605, и изненадата беше в автоматичната скоростна кутия - много бях скептичен по начало към това...("...кой? аз - че то няма ли си скорости зарежи го...")
Може да звучи смешно - аз се промених, вече се отучих от тези изпълнения и се чувствам много по-добре и спокоен, карам разумно и по-точно бавно, непрекъснато получавам похвали от приятели че се чувстват много сигурни с мен.
В този ред на мисли идеята е, че всичко е в главите ни и можем да направим малко усилие да въздържаме емоциите си зад волана...Важното е никога да не забравяме, колко е силно усещането за болката в човешкото тяло

Поздрави,
Николай

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 21 Яну 2004, 14:31

good for you dude :wink:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 21 Яну 2004, 14:35

Евала Ники!
Да караш Peugeot е страст!

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 21 Яну 2004, 15:34

Само ми кажи адрес и ВЕДНАГА ТИ ИЗПРАЩАМ БАСТУН :twisted: :twisted: :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 22 Яну 2004, 19:43

Една малка поправчица. Вектра ГТ е 130 коня.
Е то и аз когато карах Опел бях така. Просто скука. Шофирането ми дотягаше. Пилех с гуми и кви ли не простотии за да се разнообразя. Смених марката и ече нямам такива проблеми. Бия една 5-та и си карам с 40-50км из града и ми е 100 пъти по-гот. Единствено само ме притеснява, че сегашната ми кола е над 2 пъти по-мощна и ако не гледам километража се унасям...

BiTurbo
Аватар

Мнение от BiTurbo » 22 Яну 2004, 20:45

Така като ви чета тук мога само да се възхищавам ,защото аз все още не съм изпитал удоволствието от каквато и да било кола (само от Вартбурга на бащата) ,но съм твърдо решен като му дойде времето да си изживея емоциите на БМВ. :lol:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 22 Яну 2004, 22:34

BiTurbo написа:Така като ви чета тук мога само да се възхищавам ,защото аз все още не съм изпитал удоволствието от каквато и да било кола (само от Вартбурга на бащата) ,но съм твърдо решен като му дойде времето да си изживея емоциите на БМВ. :lol:

Преди това обаче се обърни към колегата Х-siter :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 23 Яну 2004, 10:30

Гоненето на С600 и въртенето гуми според мен не е само от колата просто ако това е била 1 вата кола или наскоро сте били взели книжка
е нормално да карате като луди(голям кеф е знам ).Аз обаче карам като луд бмв когато ми е кеф ,но и карам нормално когато трябва.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 23 Яну 2004, 12:27

аз пък когато взех книжак карах с 40-50 из града и баща ми ме е свалял от колата, защото не исках да карам по-бързо или да се врдея в движението, когатао той искаше(все ми се струваше, ч еняма достатъчно място) и сега вече карам по-диво(не че не се случва и днес да ми се сметя, че карам бавно, ама айде, не са 50, ами 80-90)
мисля,че такъв е правилния развой на нещата....
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 23 Яну 2004, 14:52

Ати според мен всеки си е индивидуален и прави нещата по различен начин.Още по време на курсовете карах с 50 и инструктора ме плашеше че ще ме скъсат защото карам бързо.А баща ми постоянно повтаряше :"мислиш ли че с тази скорост можеш да увладееш колата?"
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Castor » 23 Яну 2004, 15:39

PARADOX_sf написа:Бия една 5-та и си карам с 40-50км из града и ми е 100 пъти по-гот. Единствено само ме притеснява, че сегашната ми кола е над 2 пъти по-мощна и ако не гледам километража се унасям...

ти явно затова караш с 40-50км/ч на 5та, че вибрациите да не те оставят да се унесеш

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 23 Яну 2004, 16:33

опа...
това ми звучи на хаплива забележка.....
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 24 Яну 2004, 12:19

Castor написа:
PARADOX_sf написа:Бия една 5-та и си карам с 40-50км из града и ми е 100 пъти по-гот. Единствено само ме притеснява, че сегашната ми кола е над 2 пъти по-мощна и ако не гледам километража се унасям...

ти явно затова караш с 40-50км/ч на 5та, че вибрациите да не те оставят да се унесеш

Ако не вярваш че си карам съвасем спокойно на тая предавка при тия обороти 0887 390 851. Звъни ми и ще повоза.
Еми вибрации имам при скорости под 30км/ч на 5-та! На другата Хонда дето е по-нова, но със същия мотор се появяват при 20км/ч на 5-та! Тя е по-насторена за ниски обороти ама не бяга толкова на високи.

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 24 Яну 2004, 12:30

viper написа:Само ми кажи адрес и ВЕДНАГА ТИ ИЗПРАЩАМ БАСТУН :twisted: :twisted: :twisted:

Опс, и това си е хаплива бележка... :roll: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Яну 2004, 13:19

Castor написа:ти явно затова караш с 40-50км/ч на 5та, че вибрациите да не те оставят да се унесеш

Който не е карал BMW кви глупости приказва :mha: :mha: :lol:

Следваща

Назад към Основен Форум