Gumi AVON?!?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар

Gumi AVON?!?

Мнение от DA WOLF » 31 Юли 2002, 3:07

Dnes si kupih 2broia chisto novi 215X40 R17 no neshto me pritesniava markata.... Da si priznaia do dnes ne biah i chuval za tazi marka gumi, no taka ili inache picha deto mi gi shitna beshe taka ubeditelen che napravo me priduma da gi vzema! Taka i gi kupih "na sliapo"... Sled malko rovene iz net-a otkrih che sa angliiski no nishto poveche. Niakoi karal li e niakoga s takiva i kakvi sa mu vpechatleniata??? Utre gi slagam za proba otzad , dano ne se zachistia na parvia zavoi.... eto tuk link s kartinka kam tiah: ttp://www.newtyres.co.nz/avon.html

DaWolf
'91 E30 318is '83 E28 520iA

Потребител
Аватар

отг::Gumi AVON?!?

Мнение от M » 31 Юли 2002, 8:31

ami i az ne biah 4uval za Viking, ama ostanah priatno iznenadan ot tiah :))
da se nadiavame 4e i ti shte si taka :)

btw.. kato ia pipna samata guma kak ti se stori.. meki4ak li e kau4uka? bordovete kak sa? mojesh li da gi sma4kash kato gi stisnesh? imat li protektori po raba na djantata.. obejdavam se 4e tova e mnogo vajno neshto, i opredeleno kato si vzemam sledvashtite gumi shte gi vzema takiva.. pisna mi da reja gumi na djantite :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 31 Юли 2002, 8:56

az ne sum cuval za takuv model i marka
no tova ne znaci ce sa losi moze dori da e obratnoto
cena bi li spodelil za tvoia razmer da si prava smetka za 16" kolko pari ste mi iskat

oficialnata im stranica e na :

http://www.avontyres.com/

Изображение
BMW 325i //M-Technik //M-Dynamics //MegOFF
http://www.megoff.hit.bg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 31 Юли 2002, 9:03

interesuva me cena za model avon zz1
s razmeri:

215/40 ZR16 86 W
ili
225/45 ZR16 89 W

Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Юли 2002, 10:39

Марката AVON си е известна, така че карай спокойно не си купил дървета!

Аватар

Мнение от DA WOLF » 01 Авг 2002, 1:30

ami i az ne biah 4uval za Viking, ama ostanah priatno iznenadan ot tiah :))
da se nadiavame 4e i ti shte si taka :)

btw.. kato ia pipna samata guma kak ti se stori.. meki4ak li e kau4uka? bordovete kak sa? mojesh li da gi sma4kash kato gi stisnesh? imat li protektori po raba na djantata.. obejdavam se 4e tova e mnogo vajno neshto, i opredeleno kato si vzemam sledvashtite gumi shte gi vzema takiva.. pisna mi da reja gumi na djantite :(

Ami zasega sam mnogo dovolen naistina! Gumata e neshto podobno na Good Year-a kato kauchuk t.e. mekichka e (koeto me opasiava ot barzo iznosvane) no moje bi taka da mi se struva sled 12000km na "plastmaskite" Michelin Pilot...
Kolata opredeleno vozi po-meko. Imat bord koito predpazva djantata i to dosta masiven. I az se opitah da im stisna borda (profila) za da probvam dali sa meki no onia mi se izhili shtot te sa edva 4cm visoki i + borda , razbira se che e nevazmojno da gi sviesh na raka...

Ti kakvo imash vpredvid pod "riazane" na gumite ot djantata???

DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 01 Авг 2002, 1:36

Liubo, znachi az ne sam gi kupil ot magazin, za da moga da ti kaja cena za 16"-ki. Vzeh gi ot chovek koito redovno hodi go Germania za koli kaza che bili v niakakva avto kashta iskali da gi slagat no posle se otkazali i toi gi kupil. Na men mi gi dade dvete za 300lv. pri polojenie che sa s cvetnite ivici na tiah , koeto znachi novi, no tova nishto ne znachi zashtoto tova moje i da e cenata za edna ako e v magazin...
A tai kato proverih distributorite na Avon, to takiva v BG ne sashtestvuvat, obache ot barziat otgovor na e-maila si nauchih che skoro shte ima takav i v Bg poneje se vodeli pregovori s niakolko Bg firmi...
tova e, nadiavam se sam bil polezen.

DaWolf

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 01 Авг 2002, 8:45

THANKS

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от M » 01 Авг 2002, 20:30

ami kakvo imam predvid li..
..imaiki predvid 4e ne sam s mnogo niskoprofilni gumi 185/60/14 i s leti djanti.. slu4va se kato skoknesh v dupka niakade i rab4eto na djantata sriazva gumata.. i si e** mamata momentalno si edna guma nazad - trudno se lepiat strani4no (poniakoga e nevazmojno).
gumadjiite me preduprediha 4e tova stava ot karane s ne mnogo tvardi gumi + aluminievi djanti..
..prepora4aha mi da mina na jeliazni, taka niamalo da si reja gumite.. ili da karam s mnogo iako napompani gumi.. e hubavo, ama kakto sam s lagernica (VW Scirocco), s tvardi gumi, kato mina po pavaja i triabva da minavam na zabolekar da mi oprawia plombite :(
ama iavno tova e reshenieto de :))
sega se adaptiram kam 2.5 atmosferi.. sled tova moje da vdigna i oshte :))

Аватар

Мнение от DA WOLF » 03 Авг 2002, 3:30

Az biah sas zadni na 3.0Atm i predni na 2.8
Sega novite mi zadni im davat max pressure 3 taka ceh sa mi na 2.8 a prednite na 2.6. Vozi kato karting no tova e spasenieto za djantite... inache s tea gumi na 40mm ne gi vigdam djantite pri parvata po-iaka dupka......

DaWolf

Назад към Основен Форум