Внимание!!! КАСКО и ШВАКЕ???
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Внимание!!! КАСКО и ШВАКЕ???
Значи днеска бях при моя адвокат, понеже се съдя със скапаняците от Български имоти(но това е друга работа).
И той ми вика - Колко пари плати за касско?
И аз му казвам. Той вади закона и ми чете, че:
Застрахователят няма право да надзастрахова колата. При сключен такъв договор, застрахователят по закон не е длъжен да изплати 100% застрахователната сума, а е длъжен да изплати сумата по разценките на Шваке към датата на възникване на кражбата или катастрофата на колата.
Демек с проти думи: Ако си застаховате БМВто на 7000лв. като мене, и по шваке пише че то струва 3000 лева, то ако ми го откраднат, ми плащат 3000 (и са защитени и от закона!!) и ми казват - :толкова!!
Бях само чувал че има такива неща, но не вярвах че са истина, но за съжаление се оказва че ги има.
А има и друг момент в закона, който като прочетох, направо ме хвана яд че живея в тая скапана държава:
Ако съм си застраховал колата по Шваке за 3000 лева в началото на годината, и ми я откраднат примерно на 9тият месец, застрахователят смята по шваке към датата на събитието, тоест вместо 3000лв., примерно 2700лв. въпреки че съм дал пари за 3000лв.
И ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ КАТО КАЖА, ЧЕ ЩЕ ГИ ЛЪЖА ДОДЕ СИЛИ ИМАМ, С ДУМИ ОТ СОРТА "ТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ Е СТРАНАТА" ПРОСТО...
ДОРИ НЯМАМ ДУМИ> ВИЕ КАЖЕТЕ КАКВО МИСЛИТЕ....
Аре... че се ядосах....

И той ми вика - Колко пари плати за касско?
И аз му казвам. Той вади закона и ми чете, че:
Застрахователят няма право да надзастрахова колата. При сключен такъв договор, застрахователят по закон не е длъжен да изплати 100% застрахователната сума, а е длъжен да изплати сумата по разценките на Шваке към датата на възникване на кражбата или катастрофата на колата.
Демек с проти думи: Ако си застаховате БМВто на 7000лв. като мене, и по шваке пише че то струва 3000 лева, то ако ми го откраднат, ми плащат 3000 (и са защитени и от закона!!) и ми казват - :толкова!!
Бях само чувал че има такива неща, но не вярвах че са истина, но за съжаление се оказва че ги има.
А има и друг момент в закона, който като прочетох, направо ме хвана яд че живея в тая скапана държава:
Ако съм си застраховал колата по Шваке за 3000 лева в началото на годината, и ми я откраднат примерно на 9тият месец, застрахователят смята по шваке към датата на събитието, тоест вместо 3000лв., примерно 2700лв. въпреки че съм дал пари за 3000лв.
И ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ КАТО КАЖА, ЧЕ ЩЕ ГИ ЛЪЖА ДОДЕ СИЛИ ИМАМ, С ДУМИ ОТ СОРТА "ТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ Е СТРАНАТА" ПРОСТО...
Аре... че се ядосах....

- batDancho
- младши ентусиаст
-
А стига бе
Това не го знаех. Почвам да се замислям при това положение какъв е смисъла от пълно каско въобще ?

Това не го знаех. Почвам да се замислям при това положение какъв е смисъла от пълно каско въобще ?
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Нещо не разбирам :x Защо се плаща застрахователна стоиност 7000 при пологение ,че гледат по шваке.
Обикновенно при склучване на договор се описват подобренията по колата. Но трябва да имаш фактури за да ти признаят всичко на 100%.
Между другото колкото и изрядно да е всичко те винаги търсят повод да не ти изплатят парите. Ако ти откраднат колата тя се води следствена 1 година и през тоя период не ти изплащат нищо.
Ако ти е изчезнала емблемата, огледалото или няква част не се изплаща. Така ,че ако ти откраднат огледалото например по добре си удари там колата иначе нема да ти платът нищо.
Ако внасяш сумата на вноски и има някъв инцидент с колата ти си длъжен да изплатиш цялата сума за да получиш некви пари (за инцидента).
Чух ,че некво дружество в случай на кражба на мпс не изпащало стоиността , а ти намирало друго същото. (в "супер" състояние)
Така ,че ако можеш да ги прекараш направи го те не са за жалене. Миналата година ,като им закарах колата с четири удара за една седмица
,а ония се разтрепераха.
Но ми платиха .
В същия ден мутрите бяха размазали Алфа на 2 месеца в 600sel и
дзи-то беше яко задна ножица.
Обикновенно при склучване на договор се описват подобренията по колата. Но трябва да имаш фактури за да ти признаят всичко на 100%.
Между другото колкото и изрядно да е всичко те винаги търсят повод да не ти изплатят парите. Ако ти откраднат колата тя се води следствена 1 година и през тоя период не ти изплащат нищо.
Ако ти е изчезнала емблемата, огледалото или няква част не се изплаща. Така ,че ако ти откраднат огледалото например по добре си удари там колата иначе нема да ти платът нищо.
Ако внасяш сумата на вноски и има някъв инцидент с колата ти си длъжен да изплатиш цялата сума за да получиш некви пари (за инцидента).
Чух ,че некво дружество в случай на кражба на мпс не изпащало стоиността , а ти намирало друго същото. (в "супер" състояние)
Така ,че ако можеш да ги прекараш направи го те не са за жалене. Миналата година ,като им закарах колата с четири удара за една седмица

Но ми платиха .

В същия ден мутрите бяха размазали Алфа на 2 месеца в 600sel и
дзи-то беше яко задна ножица.
Последна промяна BESSNIA на 16 Дек 2003, 10:20, променена общо 1 път
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Абе, то има смисъл, ама в никакъв слуучай колата не трябва да се застрахова над описаната сума по Шваке! А това, 4е 6те загубим някой лев е неизбежно, тя системата ни е такава, все ние да сме губешти, то като се замислиш застрахователните компании на кого са-със сигурност няма да са ги направили за благотворителни цели... Аз от кола не съм видял някой да е спечелил 

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Re: Внимание!!! КАСКО и ШВАКЕ???
[quote="xaoc"] И ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ КАТО КАЖА, ЧЕ ЩЕ ГИ ЛЪЖА ДОДЕ СИЛИ ИМАМ, С ДУМИ ОТ СОРТА "ТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ Е СТРАНАТА" ПРОСТО...
[quote]
Ами кво да ти кажа пич не е заради такива като теб по-скоро ние сме станали такива заради държавата! 100% съм съгласен с теб колкото можеш - излъжи ги!!! Защото те всички са мошеници!! и то от най-долнопробните и на всичкото отгоре държавата не само че ги защитава в измамите им ами ги и подстрекава да ги правят!!!
Ние просто трябва да гледаме къде си застраховаме колите!!! НИКОГА В: "Български имоти", "ДЗИ", "Юпитер" това са мойте наблюдения, ако някой има лош опит с някой други нека спомене!
Иначе кво да ти кажа въоръжи се с търпение ние можем да те подкрепяме само морално за съжаление!!!
[quote]
Ами кво да ти кажа пич не е заради такива като теб по-скоро ние сме станали такива заради държавата! 100% съм съгласен с теб колкото можеш - излъжи ги!!! Защото те всички са мошеници!! и то от най-долнопробните и на всичкото отгоре държавата не само че ги защитава в измамите им ами ги и подстрекава да ги правят!!!
Ние просто трябва да гледаме къде си застраховаме колите!!! НИКОГА В: "Български имоти", "ДЗИ", "Юпитер" това са мойте наблюдения, ако някой има лош опит с някой други нека спомене!
Иначе кво да ти кажа въоръжи се с търпение ние можем да те подкрепяме само морално за съжаление!!!
SGV
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-

Последна промяна gazzzar на 16 Дек 2003, 10:30, променена общо 1 път

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
Според мен за сигурността в Бул инс е най-добре(но там в никъв слу4ай не можеш да ги преметнеш-големи хиени са), ина4е става и в Евро инс(само да не ти поправят колта в техен сервиз, 4е след това нема да си я познаеш)! В Евро инс при злопулука, ако ти е на вноски застраховката не те карат да ги изплашташ, а ти ги одържат от щетета-това все пак е няква солидарност!

Ayrton Senna

Ayrton Senna
Шваке !!!
в тази връзка, знаете ли дали прословутото Шваке е публикувано ONLINE? би било добре човек като си търси кола да се ориентира колко ще му струва вноската за застраховка след това.
момчета, момчета.. спрете се... механизъма на застраховане е верен...
няколко основни положения:
1. никога не трябва да купуваш кола за повече пари от колкото е шваке-то (fair street value - bluebook). сумите там се определят статистически- демек отразяват усреднената цена при която повечето покупко-продажби са станали факт. това е единствения източник за вярна информация за застрахователите и те базират застраховките си на тях. единствения проблем е че швакето се смята горе долу като немското такова но цифрите в бг са други- от там и разнобоя във цените по шваке и в реалния свят в бг...
2. по тази причина не трябва да си презастраховаш колата. какво се очудвате? иначе щеше да има хора които бръмчат на застраховки- купуват 500 лева кашон, застраховат го за 2000 и го "блъсват" някъде с цел да съберат парите... единствения начин на застрахователите да се пазят от това е да изплащат по шваке.
3. по цял свят застрахователите изплащат по книга а не за каква сума си застраховал. единствените изключения са ако имаш скъпи аксесоари в колата и при застраховането ги включиш като представиш документи за цената им...
това е... помислете малко преди да недоволствате
няколко основни положения:
1. никога не трябва да купуваш кола за повече пари от колкото е шваке-то (fair street value - bluebook). сумите там се определят статистически- демек отразяват усреднената цена при която повечето покупко-продажби са станали факт. това е единствения източник за вярна информация за застрахователите и те базират застраховките си на тях. единствения проблем е че швакето се смята горе долу като немското такова но цифрите в бг са други- от там и разнобоя във цените по шваке и в реалния свят в бг...
2. по тази причина не трябва да си презастраховаш колата. какво се очудвате? иначе щеше да има хора които бръмчат на застраховки- купуват 500 лева кашон, застраховат го за 2000 и го "блъсват" някъде с цел да съберат парите... единствения начин на застрахователите да се пазят от това е да изплащат по шваке.
3. по цял свят застрахователите изплащат по книга а не за каква сума си застраховал. единствените изключения са ако имаш скъпи аксесоари в колата и при застраховането ги включиш като представиш документи за цената им...
това е... помислете малко преди да недоволствате

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: Шваке !!!
venc написа:в тази връзка, знаете ли дали прословутото Шваке е публикувано ONLINE? би било добре човек като си търси кола да се ориентира колко ще му струва вноската за застраховка след това.
има го:
SCHWACKE
но разбира се не е безплатно и струва 5,95 EUR за оценка на 1 кола!
Последна промяна CheGevara на 16 Дек 2003, 19:13, променена общо 1 път
alx написа:...
Не съм съгласен с теб!
Значи цената по Шваке отговаря на пазарната в Германия - да! Но тя е много по-различна от тази в БГ! А аз си купувам кола в БГ, нали?
Пример: Преди седмица отидох да застраховам колата на баща ми! Ауди, което преди 1 година купи за 7500. И мадамата ми вика - 4000 лв. за застраховката

Колата ми точно по-това време миналата година по Шваке беше 16800 лв.....Булинс ми казаха, че ако искам могат да ми я застраховат до 21500..колкото си избера.....тогава попитах каква е възможноста да ми откраднат колата, и единия се изтърва и каза НИКАКВА
...не че не го знаех разбира се......и тогава им казах.....в такъв случай искам за 15 000......и се договорихме
ОК де, но тиа дни пак трябва да застраховам и не ми се дават толкова кинти за Булинс......в една друга компания ще застраховам доста по изгодно.....говорим за поне 400-500 лв по-малко......сигурен съм че ще ми платят ако стане недай си боже нещо......но въобще не ми се разделя с нея......а съм чувал че Булинс непрощавали ако не се застраховаш пак при тях
Та искам да попитам тва градски легенди ли са, или някой наистина си е изпатил....вие какво ще ме посъветвате междудругото 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3