Някой парвил ли си е смтка колко пари дава на месец за БМВто
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Някой парвил ли си е смтка колко пари дава на месец за БМВто
Ако е пражил ще ви помоля да кажете горе долу за да знам дали поддруйката му е много по скъпа от другите коли.
- Vlado-BENZ
- кандидат ентусиаст
-
Приятел, значи аз не съм с БМВ, но съм с Мерцедес, и ще ти отговоря съвсем изкренно: като изключим разхода за гориво, който си зависи от двигателя, не от марката автомобил, Мерцедеса ми е възможно най-евтиния за поддръжка автомобил....по простата причина че не се троши абсолютно нищо по него....значи за 3 години по цялата кола аз съм сменил само амортисьорите, които бяха опуснали още като я взехме, два комплекта втулки за щангите, два тампона, където се захващат амортисьорите отпред, единия от които просто издъхва в една огромна дупка, и ако беше някоя италианска кола това, щеше да се разбият всички втулки, беше огромна дупка наистина, добре че отдолу носача ми се удари, и не позволи на картера да се пръсне. и един ремък...това е...просто името на една марка не е както повечето по тези форуми казват: ха, тва е некво набеждение, с какво Мерцедес БМВ и Ауди са повече от другите марки...ами точно с това!!!!!!!
БМВ от своя страна също са супер здрави коли, и не вярвам да има някакви кой знае какви непредвидими разходи по една такава машина....някои части на бимата наистина са по-скъпи от тези за бенца но при други е точно обратното де......та тва е, аз просто исках това да ти кажа, ако си си избрал да караш БМВ, честито за избора, и не падай по-ниско от БМВ...няма смисъл...има толкова евтини БМВ-та и Мерцедеси вече, че за 1000 лева се стягат и са коли с авторитет и престиж....макар че двете са доста различни като цел на производителя....
Айде, млъквам, оставам специалистите да говорят!

Айде, млъквам, оставам специалистите да говорят!

- Eek '85 735
- кандидат ентусиаст
-
Колко пари дава човек за БМВ
Материален свят... всичко до пари опира.....
Не бива да се издребнява чак дотам...
Пример: Мизерници като мен се мъчат да реставрират бмв- та ...
Ако пък искаш да те вози бмв - поддръжката му в движение се свежда до... плащане на данъци май,
тва в случай че можеш да караш колата, както трябва!
ако не можеш - и амортисьори, и карета, и клапани ще сменяш.
Всичко е относително на тоя свят! пък ако искаш точно число... да слагам ли в сметката работните часове и като как да ги таксувам: пенсионер без право на социални помощи... мъж със средна заплата или как?!
Материален свят... всичко до пари опира.....
Не бива да се издребнява чак дотам...
Пример: Мизерници като мен се мъчат да реставрират бмв- та ...
Ако пък искаш да те вози бмв - поддръжката му в движение се свежда до... плащане на данъци май,
тва в случай че можеш да караш колата, както трябва!
ако не можеш - и амортисьори, и карета, и клапани ще сменяш.
Всичко е относително на тоя свят! пък ако искаш точно число... да слагам ли в сметката работните часове и като как да ги таксувам: пенсионер без право на социални помощи... мъж със средна заплата или как?!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
За 1 год. откакто карам моето 320 съм дал около 400 лв. за разни дреболии .. консумативите и гумите не ги включвам тука ,те са неизбежни какъвто и автомобил да караш .. скоро научих и "добрата" вест че гражданската ми отговорност за догодина е 92 лв 

- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
Това с гражданската отговорност хич не ми харесва, но какво да се прави, аз лично съм взел моята машина май месец и като изключим консумативите (масло, филтри и т.н.) съм дал точно 50 лв. за заден тампон. Това е всичко. Все пак наистина зависи как си караш колата, но понеже имам и пежо за жена ми мога да направя паралел за същия период от време -> около 200лв. като още януари ще трябва да вложа още окло 350-400лв. за да я постегна.
let the BMW be with you
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Зависи в какво състояние вземеш колата
ако е карана само ще пръскаш по нея бая пари
Аз мойта я взех преди 2 месеца
не слагаме парите за бензин и гуми щото както каза друг колега те се дават незавизимо каква кола караш
1. Горивен филтър - 28 лв
2. Сменен термостат - 23 лв (смених го щото температурата ми седеше преди средата и реших че е заминал -> пак така си седи
)
3. Диференциално масло (за шпер) - 30 лв/л диф-а събира 900 гр
4. Помпа на хидравликата - 80 лв
Смея да кажа, че при мойто каране първия месец и половина малко ми излезна, ако човек си кара така колата както аз я карах няма дълго да му е вярна, за това и спрях
сега я карам нормално 

Аз мойта я взех преди 2 месеца

1. Горивен филтър - 28 лв
2. Сменен термостат - 23 лв (смених го щото температурата ми седеше преди средата и реших че е заминал -> пак така си седи

3. Диференциално масло (за шпер) - 30 лв/л диф-а събира 900 гр
4. Помпа на хидравликата - 80 лв
Смея да кажа, че при мойто каране първия месец и половина малко ми излезна, ако човек си кара така колата както аз я карах няма дълго да му е вярна, за това и спрях

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
200-400 лв. за бензин (взависимост колко карам)
40 лв. паркинг
20-30 лв. за автомивка
Ми това е.(ако не се чупи нещо де...
- ама да чукна на дърво от 4 месеца само това са ми разходите на месец)
40 лв. паркинг
20-30 лв. за автомивка
Ми това е.(ако не се чупи нещо де...

давам ти моята сметка без парите за бензин и гуми и резервни части:
175лв /месец - това е разбито на месец за: гражданска отговорност, годишен технически преглед, пълно автокаско, данъци/всякакви видиве :-)/, атомивка поне 3 пъти на месец, гараж
за 1 година съм дал точно 2080лв за гуми, масла, ремъци, други резервни части вкл и един счупен халоген; което на месец идва пак 175 лв
е общо 350лв на месец
яко а......???
175лв /месец - това е разбито на месец за: гражданска отговорност, годишен технически преглед, пълно автокаско, данъци/всякакви видиве :-)/, атомивка поне 3 пъти на месец, гараж
за 1 година съм дал точно 2080лв за гуми, масла, ремъци, други резервни части вкл и един счупен халоген; което на месец идва пак 175 лв
е общо 350лв на месец

яко а......???
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Само за поправки и поддръжка (включително и някои дреболии, които не са от първа необходимост) за 10 месеца към 1500 лв... та така, може да е евтино, ама ако е БМВ и искаш да си го караш и да си остане БМВ, а не тараляска, трябва да си плащаш. Имам един дебел Excel-ски файл, където всичко си пише, даже до цена на километър има разбивки
Истината е, че колите са скъпо удоволствие, особено претенциозните.

kay написа:Само за поправки и поддръжка (включително и някои дреболии, които не са от първа необходимост) за 10 месеца към 1500 лв... та така, може да е евтино, ама ако е БМВ и искаш да си го караш и да си остане БМВ, а не тараляска, трябва да си плащаш. Имам един дебел Excel-ски файл, където всичко си пише, даже до цена на километър има разбивкиИстината е, че колите са скъпо удоволствие, особено претенциозните.
като четох предните изказвания и си мислех че нещо не съм в час, ама ти ми вдъхна надежда

и аз съм с такъв фаил дето всичко до километър се води и кое кога е сменено и колко пари е сттрувало... ама евала много точно си го казал, че ако искаш бмв-то да ти е бмв а не таралясник, трябва да се харчиш това е

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
тук и аз се съгласявам напълно !!!
просто си изисква някои инвестиции, но е по-добре да се премахват нещата в ранен стадий. аз също си имам едно фаилче, в което пише кое кога и как:) но ако си мислиш, че ще си го купиш и 10 години ще сипваш само бензин и няма да го пипнеш... забрави;))) това трябва да им е ясно на всики:Р
просто си изисква някои инвестиции, но е по-добре да се премахват нещата в ранен стадий. аз също си имам едно фаилче, в което пише кое кога и как:) но ако си мислиш, че ще си го купиш и 10 години ще сипваш само бензин и няма да го пипнеш... забрави;))) това трябва да им е ясно на всики:Р

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Струва ми се, че ако знаех всичко дето знам сега за БМВ-та като си купувах моето, можеше и по-добро да избера, с по-малко нужда от ремонти... Макар че те автокъщите са гадове, като идеш да огледаш всичко е измито, лъснато идеално... много трудно ще познаеш, че има теч някъде или пък нещо е за смяна, много неща почват да излизат наяве едва 1-2-3 месеца по-късно, дори опитен механик трудно ще ги усети в началото. Но лошо няма, аз не съжалявам.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Странно, че отваряте точно такава тема, но в четвъртък го сметнах! От март до сега - 250 лв. на месец ремонти и консумативи (без гумите и бензина). Аз нямам файл, но имам тефтер
Смятах и всички похарчени пари до сега за колата, някъде към 400 лв. средно на месец, без да претендирам за абсолютна точност. Надявам се, че вече разходите за ремонти ще спаднат, защото смених всичко, което похлопваше и предвещаваше грижи когато я взех
Общо взето, като искаш да караш БМВ, трябва да си готов и за съответните разходи! Но при старите коли всичко е много относително...

Общо взето, като искаш да караш БМВ, трябва да си готов и за съответните разходи! Но при старите коли всичко е много относително...
Never mistake motion for action...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2