ДАРЕНИЯТА -> СТАНА МЕГА ЯКО!!! :)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

ДАРЕНИЯТА -> СТАНА МЕГА ЯКО!!! :)

Мнение от Иво » 02 Ное 2003, 8:23

Хора, направо не знам откъде да започна :D Това, което направихме вчера беше велико, неповторимо, страхотно, невероятно, шеметно... :) Започвам с благодарностите към абсолютно всички, които помогнаха това мероприятие да стане реалност! Честно да си кажа в много моменти се съмнявах, че въобще ще се получи нещо, което ме прави още по-доволен в момента! :) Благодаря на всички, които от далеч помогнаха с пари, дрехи, играчки и други неща! :bowdown: Благодаря на Иво Войков и приятелката му и Любо Мегоф, че докато дойда в четвъртък бяха събрали един кашон пари и се почупиха да пишат бележки! Благодаря на присъстващите -> Аз :P , приятелката ми Сави, ати, Lion, danini, МАШИНИТЕ :) , Megoff, Fast & Furious, Penchev и компания, X-citer и компания, Боби от Самоков и неговия приятел с бесната 323-ка :) ... Пичове ЕВАЛА!!! :D Дано не съм изпуснал някой от присъстващите, просто съм адски ентусиазиран в момента :) :bowdown: Сега ще се опитам да се направя на ати и да ви разкажа какво се случи с 5-6 думи :)

В 9:00 часа вече започнахме да се събираме на Метро - Младост с готовност да му ударим един як пазар :) С всичките над 300лв., които събрахме!!! :) Вече разбрахте кои бяхме присъстващите, малко, но качествено :) В автомобилно изражение нещата седяха така:

4бр. Е30-ски -> моята, на Пенчев червената резачка :), тази на данини и на Fast & Furious :)
2бр. Е36 -> черното купе на Илиян ( Lion ) и зелената 318-ска на Любо X-citer :D

Менюто, което бяхме избрали беше:
1. Пилешка супа
2. Салата
3. Основно - пържоли с пържени картофи
4. За пиене -> яко фанти :)
5. Десерт -> плодово кисело мляко, twix-чета и банани :)

Загубихме наистина много време с пазара и още от тогава стана ясно, че ще се движим с 1 час закъснение от предвиденото. Но за сметка на това след това закъсняхме с още час и нещо :) По план трябваже да пристигнем към 11:00-11:30 в селото, но за съжаление успяхме чак в 13:20. Слава богу, децата и персонала се оказаха търпеливи и ни дочакаха въпреки, че обядът им беше предвиден за 13:00ч. :) Да ви кажа бяхме 6 коли, но отново изглеждахме култово в колона :) На път Иво Войков не пропусна да понапсува един шофер на голф, който мръснишки го засече :) Пича се намръщи и през главата му май минаха лоши помисли, но след като видя кордона след Иво се поотказа от тях :D Боби от Самоков , в ролята на чакащ Софийската бригада се превърна в непряк свидетел на новия рекорд за най-бавно взимане на отсечката София - Самоков, за което му се извиняваме :D :wave:

Както казах по-горе пристигнахме в селото към 13:20. Не мога да кажа, че бяхме изненадани от мизерията, в която живеят тези деца. В началото всички бяха малко смутени и само зяпаха от прозорците и се надвикваха :D Това, от което аз лично бях много разочарован е, че нямаше отговорно лице, което да ни посрещне. Лелките си седяха в кухнята, а отговорника си беше вкъщи, като така и не дойде до самия край :x Единствените хора, които в крайна сметка излязоха да видят какво става бяха няколко жени от организация помагаща на дома. С тяхна помощ разтоварихме продуктите и кашоните с дрехи в кухненското помещение и насрочихме обяда за 15:00 :D Какво да правим в тази едночасова дупка? Май нямаше друго освен да натоварим междувременно обградилите ни дечурлига и да се повозим :twisted: С по 3-4-5 дребосъка в колите стартирахме из улиците на тихото селце :) Пенчев обра точките на малките девойки с бесния си шпер и стана известен като човека с въртящата се кола :D :D :D А мен още ме боли ухото, защото представете си 4 деца на задната седалка викайки "Дай газ, дай газзззззззз" :D Забравих да уточня, че общия брой на децата в този ден беше 37, като повечето бяха на по 10-12 годинки :D много бяха любезни и сладки. Идват при мен и "здрасти, как се казваш, аз съм еди кой си", хваща те за ръчичка и почва да те води насам, натам :) Едно малко момиченце и момченце спорят кой се е возил в по-бърза кола и момиченцето ми вика "Батко Иво кажи сега коя беше по-бърза черната или зелената?" И понеже и двете деца бяха там, да не разочаровам никой отговорих, че са равни :D Не мога да ви разкажа за всички, което се случи, просто велико беше. Предлагам да го направим традиция, всяка година в този дом :) След разходките разгледахме сградата, развеждани от дребосъците, които сами подържат повечето си неща! Боядисват стени, рисуват и т.н. Някаква френска организация беше помогнала с финансите за боядисването и други дреболии. Ще видите на снимките за какво става дума! :) Последва обядът. от който също има интересен снимков материал. Две момиченца изказаха специални благодарности към целия Клуб :) По едно време една лелка пита "Разбрахте ли на коя марка автомобили се возихте?" и всички в един глас "БМВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ" :) :) :) Седнахме и ние хапнахме, беше се получило истински вкусно :) Имам една много сладка снимка на едно детенце, с много хубава усмивка, хапващо пържолка :) Междувременно остаанахме само 3 коли, защото някои хора имаха спешна работа и не можаха да останат до самия край. Това не попречи и на следобедната забава с возенето, слушането на музика по колите, щракане на всички възможни копчета от дечурлигата :) Голямата машина дочул слух, че персонала яко крадне дрехи и в селото имало магазин за такива -> втора ръка. Разпитах децата дали въобще получават нещо, а те отговориха, че им дават само парцали, а другото просто изчезва. Отговорника го нямаше и дрехите не можеха да бъдат заключени никъде. Един вид на другия ден просто нямаше да ги има! Замислихме се и в крайна сметка натоварихме всички кашони обратно по колите, за да ги караме в къщата на Боби, която по-късно буквално задръстихме :D Това е с цел някой от следващите дни да се организира нещо и по някакъв начин да се раздадат дрехи лично на децата. Нямам идея дали това ще помогне, но просто ме виждахме друг начин. Някои хора бяха донесли чисто нови неща, които нямахме право да оставим в ръцете на хищните лелки! :evil: Докато товарих един кашон от него се показаха някакви играчки. Докато се усетя вече раздавах избирателно разни колички и плюшени мечета, слончета, жаби... :D Не знам чий бяха тези неща, но децата полудяха от кеф :) Имаше доста колички и общо взето зарадвах доста от момченцата, които ме бяха наобиколили. Момиченцата се радваха на плюшените неща :D Мисля, че нямаше неполучили :) Изненада ме факта колко бяха честни всички. Давам да едно момиченце един пъзел и то ми казва "Ама аз вече си имам плюшена играчка от преди това и не искам" Едвам я убедих да го вземе и да го даде на някое нейно приятелче, което в момента не е тук. Е имаше и хитреци дето ми казват, че не съм им дал ама аз ги помнех :D :D :D Имам даже една снимка с кашона и дребосъците :D Чувах само "благодаря батко Иво, кога ще дойдете да ни видите пак" Сърце не ми даде да им кажа, че най-верояно ще е чак догодина :( Момиченцата като си гушнаха мечетата, момченцата с количките по багажника ми :shock: викам ей леко боята :D След това си направихме 2 общи снимки, които ще видите. Едно от момиченцата дойде при мен, хвана ме за ръчичка, подаде ми и тази на плюшената жабка, която й дадох и се усмихна :D Направо ми се стопи сърцето заклевам се :D А след като тръгнахме да си ходим нямам думи. Всички ни махат, тропат ни на стълклата "И да не ни забравите, кога ще дойдете пак..." Излязохме на горната улица след дома и какво да видим. Всички деца до едно бяха успяли да изтичат до горе и да застанат до пътя като яко ни махаха и се радваха. Изтръпвам и като го пиша в момента. Беше неповторимо!!! За съжаление снимките бяха свършили и не можахме да заснемем този последен момент :cry: Не знам какво да кажа повече... дано успеете да го прочетете, но въпреки това надали ще успеете да изпитате същите вълнения. Надявам да има следващ път и там да се съберем 10 пъти по толкова коли и хора :D БЛАГОАРЯ НА ВСИЧКИ ОТНОВО!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: ...

Иво

---
Снимков материал :)
---
Неархивирани снимки :arrow: http://free.techno-link.com/beshko/bmwp ... .%20Gucal/
Архивирани снимки :arrow: http://free.techno-link.com/beshko/bmwp ... 1.2003.zip

За съжаление доста снимки са размазани, защото гадния photoclip, с който снимам е с развален бутон за макроснимки и не съм видял, че се е самопревключил на този режим. Един вид доста снимки са заснети по-този начин, но пък най-важните -> в дома са ОК. Весело разглеждане! :D :wave:
Последна промяна Иво на 02 Ное 2003, 22:07, променена общо 3 пъти
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Ное 2003, 10:16

Беше наистина много яко :) Радвам се че дойдох до Метрото да дам някой дрешки и в последствие ме навихте да дойда (въпреки куп проблеми) за което много се радвам :arrow: малко си зарязах работата но ще се оправя някак си:) Беше наистина много яко!
Моето мнение е, че всеки би трябвало един път в годината да прави това, защото, приятели ние живеем много добре и може да се каже че забравяме за картинката в красивата ни държава (да не кажа че ставаме егоисти):!:
Аз се чуствам нов човек след тази постъпка която според мен е едно от малките добри дела които правим в ежедневието си :idea:
Даже вече преживях изгубения граифер по гумите си 8)

П.С. Не се настроивайте скептично към този род прояви :arrow: много е добре следващият път да има повече ентусиасти!
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 02 Ное 2003, 14:40

Ей Иво ти с другата машина ни позабрави, ама карай... :D
И аз много се изкефих, наистина беше велико, сега ми е супер кеф като си помисля, че направихме такива дарения (браво Иво!!!), ама ми стана кофти като видях в каква мизерия живеят, наистина много ги съжалявам...
Иво... и аз имам едни снмки, малко са, но апарата ми не е цифров и нямам скенер... та ако имаш мога да ти ги дам да ги качиш някъде... :D
Требе пак да отидем когато може... аз гласувах да отидем пак, ще се получи много добре... :D

На мен ми казаха децата, че някои хора донасят дрехи и играчки, децата ги виждали, след максимум два дни нямало и следа от тях, и след това същите дрехи ги виждали на децата на възпитателите... :evil: Ебати и тъпаците... :evil:

И аз искам да благодаря много на Любо (X-citer) и на теб Иво, че можахте да ни качите в машините си. :D
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Ное 2003, 15:23

Беше невероятно и съм твърдо ЗА да се прави кокото може по-често. Имам една молба към Боби (BMW 323i) -> провери дали нещата ще стигнат до децата и ако възпитатателя им или някой друг задигне нещо напиши един пост за да отидем пак :evil: :evil: :evil:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 02 Ное 2003, 15:57

Наистина всичко беше много хубаво и си прекарах един страхотен ден, нямам думи да опиша погледа на децата които така истински ни се радваха.Надявам се това да не е последната ни благотворителна проява и да правим такива неща по-често. До като бяхме в дома ми хрумна една идея :idea: която искам да обсъдим. Какво ще кажете за абитурентските балове да отидем в някой дом за сираци и да им предложим да ги закараме с БМВ-та на абитурентския им бал. Мисля че ги возят с автобус по принцип и децата ще се зарадват ако поне в този ден се повозят на нещо по-различно.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Ное 2003, 16:13

X-citer написа: Какво ще кажете за абитурентските балове да отидем в някой дом за сираци и да им предложим да ги закараме с БМВ-та на абитурентския им бал. Мисля че ги возят с автобус по принцип и децата ще се зарадват ако поне в този ден се повозят на нещо по-различно.

:ok: Идеята е страхотна :ok:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 02 Ное 2003, 19:11

Наистина идеята е перфектна! И аз бих се включил, макар че не съм с БМВ, мисля, че абитюрентите ще са доволни!

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 02 Ное 2003, 20:31

X-citer написа:...
:idea: ... Какво ще кажете за абитурентските балове да отидем в някой дом за сираци и да им предложим да ги закараме с БМВ-та на абитурентския им бал. Мисля че ги возят с автобус по принцип и децата ще се зарадват ако поне в този ден се повозят на нещо по-различно.

И аз се присъединявам!!! Ще е много яко!!!

А дали ще се намерят достатъчно автомобили за всички?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от playordie » 02 Ное 2003, 20:45

Хора .. мога "само" да ВИ поzдравя ... неzнам дали zнаете какво е 4уството едно дете на теzи годинки да се воzи в хубава кола, която може би никога няма да има .... аz zнам.
И наистина ако се погрижите дрехите да стигнат до преднаzна4ението си и ДА ОСТАНАТ ТАМ!!! просто 6те сте велики ...
Надявам се някои ден да се присьединя кьм вас ... с едно 323 /поне 3"23"/ от последните години 98+ .. ама няма да е скоро.
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 02 Ное 2003, 21:42

LandShark написа:
X-citer написа:...
:idea: ...

И аз се присъединявам!!! Ще е много яко!!!

А дали ще се намерят достатъчно автомобили за всички?

LandShark, според мен във домовете са по около 30-40 деца, така че ако се съберем например 10 коли по три деца във всяка са 30, аз лично нямам нищо напротив и ако се наложи да направя и 2 курса,а и съм сигурен че и да не достигнат колите има хора на които мога да се обадя и да ни помогнат с превоза. За сега е важно да видя реакцията от предложението защото не може да се поеме ангажимент за превоза и накрая да отидем 3-4 коли. Знам че още е рано за баловете, но вижте темата за дома в Гуцал от колко време се разискваше. Нека всеки който е съгласен да помогне да пусне по един пост за да се знае горе-долу с какъв брой МПС ще разполагаме. Мисля че притежанието на БМВ този път не е задължително и всеки ентусиаст може да се присъедини. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Ное 2003, 21:46

След съботната разходка се чувствам чудесно! Благодаря на всички, с които споделихме притното изживяване, сигурен съм, че следващия път хората, а и БМВ-тата :twisted: ще бъдат повече! Ако не бях дошъл, само от патоса на Иво щях да се изям, че съм пропуснал! А след като децата единодушно обявиха, че "на тоя батко колата е най-бърза, пише 260" и категорично отхвърлиха мойте обяснения, че само така си пише, няма как да не се върна пак там! Идеята да закараме абитюрентите е страхотна и смятам, че е най-малкото, което можем да направим.
Иво и Ати взеха координати на жените от фондацията, на които аз изкзвам възхищение, предлагам да се свържем с тях и да проследим съдбата на дрехите и играчките. Пък, както каза Иво, ако се наложи ще скочим пак до там :evil: Ние с Ати проучихме всички възможни заходи към дома след малка обиколка (около 30 км :oops: ) на връщане. По магистралата също е доста удобно да се стигне, минава се през Костенец и Ихтиман. А една красива колона БМВ-та сама по себе си е добър повод да тръгнем нанякъде :)

Още веднъж благодарности на всички :!: Изживяването беше много ценно :idea:
Never mistake motion for action...

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 02 Ное 2003, 22:56

Съжалявам че не можах да дойда поради технически причини , но следващият/ите/ пъти съм на линия :lol:
Изображение

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 03 Ное 2003, 0:07

Това, което сте направили е иzключително благородно :!:
Още ведньж - евала zа начинанието, и дано и zанапред да има повече такива прояви. :bowdown:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Ное 2003, 8:58

Аз съм напълно съгласен относно баловете.......... :arrow: даже пишете БМВ-тата най-малко с две повече, стига от по рано да се организира всичко та на този ден да няма "други" ангажименти :!:
А относно въпроса на ЛандШарк дали ще стигнат колите според мен ще има даже и повече за шоу-то :!: Разбира се ако всичко се организира предварително :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от BMW323i » 03 Ное 2003, 9:48

Да да наистина беше много хубаво,зарадвахме децата,остана им един спомен които ще помнят винаги.Много се искефих че идеята се осъществи за което трябва да блгодарим на Иво които не се отказа дори когато интереса към темата западна.
А сега кво да правя с купищата дрехи които сте ми донесли???
Трябва да се разберем сам ли да ги нося,някои ше идва ли с мен кво да правя ще трябва да намеря и микробус за да ги закарам наистина много дрехи сме сабрали,и е по-добре да ги раздадем на децата отколкото да ги оставим на некакав си домакин,или поне да раздадем по новите те старите няма да исчезнат
Опитаи смъртта но не умираи

Следваща

Назад към Основен Форум