За навигациите!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

За навигациите!

Мнение от cecoboy » 24 Фев 2007, 1:45

Здравейте!Сигурно много от нас искат мониторчето което стои така добре във BMW-то да не е толкова безполезно!Та значи търсих из нета кво ли не ама никъде не пише да има карти за България или по към нашия регион които да четат нашите навигации вчера си гледах CD-то от 2001г. е и е супер смотано даже Гърция няма!И реших да отида до сервиза на BMW тук (Варна карс-местните представители) провериха там нещо в компютъра и ми казаха че имало издание съвсем наскоро излязло 2007г. като за моята кола(Е38) и срещу около 450лв. мога да си го взема!Всичко добре ама на въпроса има ли България и евентуално кои други страни не могат да отговорят!Та искам да питам ако някой от тук си го е взимал да постне някакво инфо!Тая някакви надежди че този път не са ни подминали нали уж вече сме бяла държава! :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ilinka_loves_BMW » 24 Фев 2007, 2:11

Абе бяла държава ама няма ни още на картите :mhihi: Нямам такова нещо но съм се интересувала от това устройство-яко е Но по данните които аз открих има карти на европейските държави,но няма на нито една Балканска(сякаш не сме от европа ,а от марс да му се не види) Така че тези 450лв са неоправдани да ги даваш Но все пак като за екстра бива,пък ако имаш път из европата ще ти е полезно!!!
BMW-THE LIFE STYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В тишината алкохолна пак от спомени съм болна!Искам да не оздравея в нащо вчера да живея-там където бях щастлива и усещах,че съм жива!
Нищо ли не бях за тебе,както казваш днес на всички или те боли за мене и не спря да ме обичаш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 24 Фев 2007, 2:23

Баце,вземи си едно Покет ПС с GPS,същите пари e горе-долу,картите за БГ се намират за него и без пари,само дето го закрепваш външно в колата...лятото я пробвахме с брато тая система - нема грешка... :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535d

Мнение от iv0 » 24 Фев 2007, 2:52

Kocil написа:Баце,вземи си едно Покет ПС с GPS,същите пари e горе-долу,картите за БГ се намират за него и без пари,само дето го закрепваш външно в колата...лятото я пробвахме с брато тая система - нема грешка... :yes:
преди няколко дена си взех покет, навигацията работи добре:) Има малко неточности по малките улички в София,но не е чак толкова зле.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 24 Фев 2007, 10:06

С какви карти ги използвате!Аз щото гледах един Q-тек с вграден GPS и TomTom навигатор ама май няма карти за България!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 24 Фев 2007, 12:55

Точно ТомТом има карти за цяла Европа,включително и България... ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 24 Фев 2007, 13:33

Някой, ако е ползвал ТомТом може ли да сподели впечатления за София и страната моля :twisted:
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 24 Фев 2007, 13:35

силно ме заинтритува
пиши на каква цена е системата и от къде може да се купи и как си я вързал вътре в колата
а ако качиш и снимки още по добре
благодаря предварително

Потребител
Аватар

Мнение от saab » 24 Фев 2007, 13:41

Ползвах едно устройство на garmin ако не се лъжа по време на последното ми пътуване до Балатон (Унгария).
Това ми ти устройство ме докара перфектно до хотела в Будапеща като ме накара дори да направя правилно обратния завой под един мост, а не да обърна посредата на улицата.

Пробвал съм ТомТом в София, та този ТомТом ме накара от Студетски град да мина през Ракова болница за да се прибера до Дружба, а не да си мина по царския път през Младост... Правете си изводите.

А да ... същата джаджа искаше да завия към Панчарево когато се движих по Цариградско и отивах към Вакарел....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 24 Фев 2007, 14:08

Дам един приятел има такъв телефон с GPS и Том том и веднаж го пробвах - много е тъпо и след 3 завоя направо почна да ме вбесява. За Garmin съм чувал наистина хубави неща но не съм пробвал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 24 Фев 2007, 15:53

Тоест още няма хляб в тая работа? :roll:
_!_

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Фев 2007, 15:56

Tux0 Ca !
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Фев 2007, 18:02

saab написа:Пробвал съм ТомТом в София, та този ТомТом ме накара от Студетски град да мина през Ракова болница за да се прибера до Дружба, а не да си мина по царския път през Младост... Правете си изводите.

ТомТом и някъде вече 4 пъти последователно най-добрия навигационен софтуер на годината. Карти за него само за Румъния съм чувал, но не и за България. Това не пречи някой в задния двор да си събере някаква карта, защото стандарта на ТомТом е отворен и ползва карти на Телеатлас.
Гармин също е добър производител, но като американска фирма е най-добра в америка и няма много шукарийки като ТомТом. Навигон с също много добър софтуер и след ТомТом е най разпространен в Европа.

Официални карти на БГ още няма на Навтек и Телеатлас, които са най-големите производители на навигационни карти. Има обаче на други, по-малки производители карти, които са направени по стандартите на НавТек и Телеатлас. В страницата на Наврек пише, че скоро ще има карти на източна европа, пък дали и ние сме там - незнам :lol:

Специално за БМВ:
на DVD-то от 2007 год. няма дори Унгария, но Чехия я има :(, затова пък всичките бивши ЕС страни са много подробни!
Последна промяна CheGevara на 24 Фев 2007, 18:04, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 24 Фев 2007, 18:04

аз ползвам GPS приемник за 200лв
които се връзва през bluetooth към горе долу всяко устройство със symbian или windows mobile (pocket pc-та/смартфони)

От там нататък въпроса е да уцелиш правилния софтуер
Route66 и Destinator, имат много добра карта на София и се справят много добре с навигацията
От ТомТом, хич не съм доволен, но може и проблема да е в мен

Става и за междуградско, но не и за други градове, тъй като в останалите големи има само по няколко булеварда.

п.с.
тия програми и карти се намират безплатно по торентите.... :>
така че ако вече имаш някакво "умно" устройство, цялата работа ти излиза 200лв за приемника....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 25 Фев 2007, 13:21

Привет,
Аз използвам Garmin 60CSx с безплатна карта на България. Единствената особеност е че няма навигация завой по завой ( немогат да се съставят маршрути) но срещу 100 лева може да се закупи и напълно функционална карта на БГ. В София е доста точен, дори и в тесните улички. Има карти на повечето градове ( морето и .тн) Доволен съм.

Следваща

Назад към Основен Форум