E46 M3 vs Audi S4

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

E46 M3 vs Audi S4

Мнение от Turturelo » 10 Окт 2003, 13:05

Дали е толкова добро това Audi? Quattro vs Rwd? Не мисля ... За мен както и доста от Вас едва ли има нужда от секунди размисъл кое бихте избрали (може би е въпрос на пристрастие ... най-вероятно)
http://www.yoyo.org/~andy/private/TopgearM3.wmv (29мб.)

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 10 Окт 2003, 13:44

абе без да съм го гледал вече знам отговора :wink: :twisted:
не е пристрастие... то си е СТРАСТ :lol: :lol:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 10 Окт 2003, 18:54

Turturelo, искам да те питам само, дали това е доброто старо review на TopGear за М3-ката или е някакво друго тяхно свързано с М3-ката, та да знам дали да си го тегля!?
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 10 Окт 2003, 19:44

Този тест го имам.Обаче пак изкарват Аудито по добро щото представяте ли си имало повече врати,било по евтино с 3000 лири и някви други шитни.Та нали става въпрос за спортни машини,а не за семеини кошници :roll: .Обаче се видя на права линия кой кой е :twisted: ,макар че Аудито беше със 2 цилиндъра и 1000 кубика от горе...а и 4х4.Така че М3 рулзззз

П.С в саита на Hartge има филмче за Hartge H50 ( М3 с М5 двигател),много е яко филмчето
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 10 Окт 2003, 20:12

Напълно си прав [FF]GODFLESH, аз бях чел в българския аutobild статия точно сравнение между BMW E46 M3 (най-съвършената кола на земята за мен), Audi S4 и Mercedes-Benz С-класата amg. Та в тази статия пишеше колко било невероятно аудито и не знам си кви неща, но си и споменават, че баварията си е истинската бегачка, даже бяха написали нещо, което адски много ми хареса и си е пълна истина за шестака на бавареца, то гласеше нещо от сортна на, че двигателя на М3-ката е толкова съвършен, че и Господ не може да изкара повече коне от него!!!!!!!! Дотук добре, но гледам по-нататък и крайното класиране и какво мислите, естествено смрадливия изкуствено надут таралясник на МБ е на първо място, аудито е на 2ро и BMW-то е на 3то, и как го обясняват те това, ами почти по същия начин, просто МБ-то и аудито имали 4 врати и на баба ми ще и е много гот да се вози на задната седалка, да но мили хора, аз ако имах пари нямаше да си взема BMW E46 M3, за да возя баба и дядо и да ми е меко на дупето и да си карам лекичко и бавничко на равно с бай гошовия мохер, а ще си го взема за да разбера какво е това да караш кола и да имаш безгранична свобода на действвието и да можеш да си покачиш адреналина и да се изкефиш максимално от карането, така че тези глупости на някой дядо американец да ги разправят да си вземе МБ АМГ-то да си вози унуците!!!!!!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 10 Окт 2003, 20:22

Kokorba6iqta написа:Напълно си прав [FF]GODFLESH, аз бях чел в българския аutobild статия точно сравнение между BMW E46 M3 (най-съвършената кола на земята за мен), Audi S4 и Mercedes-Benz С-класата amg. Та в тази статия пишеше колко било невероятно аудито и не знам си кви неща, но си и споменават, че баварията си е истинската бегачка, даже бяха написали нещо, което адски много ми хареса и си е пълна истина за шестака на бавареца, то гласеше нещо от сортна на, че двигателя на М3-ката е толкова съвършен, че и Господ не може да изкара повече коне от него!!!!!!!! Дотук добре, но гледам по-нататък и крайното класиране и какво мислите, естествено смрадливия изкуствено надут таралясник на МБ е на първо място, аудито е на 2ро и BMW-то е на 3то, и как го обясняват те това, ами почти по същия начин, просто МБ-то и аудито имали 4 врати и на баба ми ще и е много гот да се вози на задната седалка, да но мили хора, аз ако имах пари нямаше да си взема BMW E46 M3, за да возя баба и дядо и да ми е меко на дупето и да си карам лекичко и бавничко на равно с бай гошовия мохер, а ще си го взема за да разбера какво е това да караш кола и да имаш безгранична свобода на действвието и да можеш да си покачиш адреналина и да се изкефиш максимално от карането, така че тези глупости на някой дядо американец да ги разправят да си вземе МБ АМГ-то да си вози унуците!!!!!!

мдааа прав си мой човек.Аз като прочетох тази статия и след тва спрях да си купувам АвтоБилд,просто ебахти шитнята.Те и на теста за Мерцедес S500 4matic,Aуди A8 и БМВ 745i,пак изкараха БМВ-о най ташак.Ама те тес кавали да си пишат квот щат,важното е че ние си знаем коя е марката и друго не ебаваме :twisted:

П.С извинявам се за цинизмите
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 11 Окт 2003, 2:30

Turturelo,

Mерси за линка ! (макар че нямам време да го заредя/видя).

Тука около мен се чуват и пишат само добри неща относно S4. Например в едно от списанията за които съм абон. (CAR&Driver от Май '03 броя) има това съревнование м/ду С32АМG, S4 i M3.
Na първо място класират Аудито с 96 точки, М3 на 2ро с 90 и С32 на последно с 87.

--ето и малко от данните там .

--------------------------- S4-------------M3 -------------C32
$$$--------------------$45.000-------$48.000---------$52.000
0-60(0-100km/h)--------5.0s-----------4.8s------------5.2s
HP/torque---------------340/302-------333/262---------349/332
двигател т-ки -------------------10-------------8------------------8
трансмисия -----------------10-------------9-----------------8
спирачки---------------------9--------------9-----------------8
комфорт-----------------------9--------------7-----------------8
стоиност ----------------------9--------------7------------------7

Общо взето аз бих ги класирал по следният начин :
М3 на 1во, Аудито на второ (заради 8мака под капака иначе на второ щях да сложа МБ, и на 3то МБ.
Но тука изглежда гледат повече на кое е по новото / удобно и голямо и.т.н. ................ "догодина може и Saturn (Опел в ЕU) да пуснат по бърза/мощна кола и хоп те сигурно ще са първи на класирането" :shock:!

пс: същата история и със RS6 vs M5 vs Jag StypeR vs E55AMG........
1во място Ауди със 96, 2ro M5 със 94, 3to MB със 93 и последно място Jag 87 точки.

later
:D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Talibanin » 11 Окт 2003, 10:34

М3 не беше ли 343hp?.Ако аудито беше RS4,а не S4 щях да се позамисля малко за това кое ще е на първо място,но не е нали?.Затова М3 си е N:1.Oсобено,ако е със "сърце" от М5,760iL или 860(850)CSi (допълнително "обработено")като всичко излишно като акумулатор,тубички,тръбички и пр. е в багажника,щото няма да има място за тях отпред :wink:
==Винаги с вратите напред==
ИзображениеИзображение
http://www.bmwclubla.orghttp://www.bmwcca.org/

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 11 Окт 2003, 18:06

Talibanin написа:М3 не беше ли 343hp?.

За различните страни се покриват различни стандарти и капацитета на двигателя на хартия излиза различен макар той да е един и същ, както примерно е с Е46 М3, защото старата Е36 беше с около 80к.с. по-слаба зад океана .. DIN/SAE и т.н.

3C написа: ...

Тук в българското издание на АвтоБилд имаше същия сравнителен тест, като бяха класирали C32, S4 и М3.. Най-много точки бяха отнети на М3 за размерите на купето, липсата на 4 врати и място отпред и отзад... Накрая пишеше, че въпреки, че М3-то е най-спортно по душа остава на последно място заради 2те врати и по-слабата възможност за всекидневна употреба .... все пак говорим за спортни автомобили дявол да го вземе, който иска комфорт и място да си купи А6 2.5 TDI Avant :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

3C

Мнение от peshovec » 12 Окт 2003, 10:52

Ако беше прочел по внимателно ревюто на КАР ЕНД ДРАЙВЕР щеше да видиш че става въпрос за по добър хендлинг и поведение на пътя на Аудито а не само за простор в купето. Между другото несправедливо е да хулиш критериите на списанието което допреди няколко месеца в продължение на няколко години класираше М3 на първо място не мислиш ли?
кое си сака оно си требе

Потребител
Аватар

Мнение от Mick3y » 12 Окт 2003, 12:30

a be trqbva da si priznaete che bmw-to si e malko tromava mashina?!?! a puk i v tiq spisaniq gi klasirat i slagat sprqmo testove ne si izmislqt spored mene...

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 12 Окт 2003, 16:38

Mick3y написа:a be trqbva da si priznaete che bmw-to si e malko tromava mashina?!?! a puk i v tiq spisaniq gi klasirat i slagat sprqmo testove ne si izmislqt spored mene...

"Тромава машина"?!?
Това беше най-голямата простотия, която съм чел във форумите някога! :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 12 Окт 2003, 22:11

Mick3y написа:a be trqbva da si priznaete che bmw-to si e malko tromava mashina?!?! a puk i v tiq spisaniq gi klasirat i slagat sprqmo testove ne si izmislqt spored mene...

Ти сигурно след като си слязал от рено 19-то си я пробвал тази "тромава машина" и тя хич не е вървяла...
Направо като спънат кон, а? :shock: :shock: :shock:

Е36 3,2л, 343к.с. - "тромава машина" :shock: :shock: :shock:
и таквиз работи прочетох в този форум
евалла :shock:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Окт 2003, 23:07

Има нещо вярно :arrow: М3-ката е малко тромава.....от момента в който завърташ контактния ключ - до момента на запалването :roll: , може би тогава е тромава :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Talibanin » 13 Окт 2003, 14:45

Тъй вярно... :wink:
==Винаги с вратите напред==
ИзображениеИзображение
http://www.bmwclubla.orghttp://www.bmwcca.org/

Следваща

Назад към Основен Форум